‘Nederland lag als laatste dwars op Europese top Maastricht’ | 1Limburgo

Nederland verzette zich em 1991 samen met Groot-Brittannië als laatste tegen een Europees akkoord em Maastricht. Dat zegt de Portugese oud-premier Cavaco Silva, morreu de onderteken de Verdrag van Maastricht em 1992 leidde.

Cavaco Silva doet zijn uitspraken no documentário L1 “De Erfenis van het Verdrag van Maastricht”. Daarin kijkt de voormalig premier en president terug op de onderhandelingen die tot het Verdrag van Maastricht, deze maand exata dertig jaar geleden. Cavaco SIlva leidde de vergadering no governo de Maastrichtse, omdat Portugal voorzitter foi de Europese Unie o momento de ondertekening.

Anões
Cavaco Silva kreeg een hoofdrol, doordat een eerste Nederlandse voorstel em setembro de 1991 geen steun kreeg van de Europese lidstaten. Dat vergrootte de druk op de onderhandelingen tijdens de Europese Top em Maastricht em dezembro de 1991. “Twee weken voor de top teve ik ministro-presidente Ruud Lubbers uitgenodigd op de Nederlandse ambassade em Brussel. Daar gaf ik tel onzegen bezzo” vertelt Cavaco Silva. “Ik kende Lubbers goed, omdat ik zijn promoter was geoest for het eredctoraat van of Universiteit Tras-os Montes and Alto-Douro. En Lubbers vierde altijd vakantie in het noorden van Portugal. op de uitkomst.”

“Op die Europese Top in Maastricht bereikten de onderhandelingen een dramatische clímax. Portugal, Griekenland, Ierland e Spanje eisten een cohesiefonds bij de oprichting van de Europese in Monetaire Unie. akkord.”

Verde histórico
Conheci o Verdrag de Maastricht varanda de Europese Gemeenschap em een ​​Europese Unie. Maastricht werd het meest bekend – en berucht- porta de oprichting van de Economische en Monetaire Unie, com a introdução de euro als gezamenlijke munt. Maar em Maastricht werd ook de base gelegd voor een gemeenschappelijk buitenlands beleid en integratie op juridisch vlak, zoals bijvoorbeeld het asielbeleid. Dat gebeurde vooral onde o druk van de internationale ontwikkelingen conheceu o uiteenvallen van de Sovjet-Unie. “Na de val van de Berlijnse Muur era de druk op de regeringsleiders immens. Nós temos mais de uma vez que todos os nossos membros são integrados à Europase Unie. e Economische en Monetaire Unie moest onderzoeken. Juist door de val van de Muur kregen de resulten” van die commissie een grote urgente.

Hielp Karakteristiek Maastricht
De geografie van de stad Maastricht volgens volgens Cavaco SIlva een rol in het bereiken van het akkoord. Delegaties lagen relatief dicht bij elkaar, wat het informeel onderhandelen vereenvoudigde. Bovendien denkt Cavaco Silva dat de Franse uitstraling van de stad hielp in het creëren van een sfeer waarin belangrijke landen zich thuisvoelden. “Door de hectische onderhandelingen had ik zelf em dezembro de 1991 nauwelijks tijd om de stad goed te leren kennen. Ik herinner me vooral Chateau Neercanne goed, dat vond ik van een ongekende schoonheid. Verdrag voor te zitten, had ik meer tijd. We wandelden langs” de Maas, prachtig era dat. Maastricht heeft een indrukwekkende historische en culturele rijkdom. akkoord”.

READ  Van hogere minimumlonen tot invoering van de vliegtuigtaks: dit verandert er op 1 April

Universiteit Maastricht e Universidade Católica
Dertig jaar nadat Cavaco Silva também voorzitter no governo de onderteken de Verdrag leidde, krijgt hij als alumnus opnieuw the maken met de Limburgse hoofdstad. “Ik heb nog nieuws dat ik graag zou delen”, zo vertelt Cavaco. “Zelf ben ik nog petrokken bij da Universidade Católica de Lissabon, daar was ik lang hoogleraar economie. Nós temos onlangs da Universidade Católica e en faculteit Geneeskunde opgericht. A abertura é een Universwerit van gevolg van metast de ba tóen site open is, more of Portugueses overheid toestmming geven for die Geneeskunde-faculteit. Dat lukte, vooral door of samenwerking met Maastricht. de Universidade Católica.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info