NAVO vai meer militaire aanwezigheid op oostflank

“We moeten de collectieve defensie en afschrikking herzien voor de lange termijn”, o secretário-geral Jens Stoltenberg na een bijeenkomst van de dertig ministers van Defensie van de alliantie in Brussel. Ele é o presidente de Russische Poetin er blijvend van te weerhouden een NAVO-land aan te vallen. “Vandaag hebben we onze militaire commandanten opdracht gegeven opties uit te werken voor alle domeinen – land, zee, lucht, cyber en de ruimte”, zei Stoltenberg.

Het gaat onder meer om “substantieel meer” landstrijdkrachten in het oostelijke deel van de alliantie, “met een verhoogde paraatheid, en meer materieel en voorraden”. Ook é volgens de defensieministers een grotere aanwezigheid in de lucht nodig, com “een versterkte en geïntegreerde luchtafweer en raketverdediging”. Op zee gaat het onder meer om een ​​​​”beduidend groter aantal onderzeeboten en oorlogsschepen op permanente basis”. Dez slots moet de NAVO vaker oefenen, em grotere aantallen dan tot dusver.

‘Een verschrikkelijke vergissing’

De NAVO-chef liet weten dat de bondgenoten zich niet langer gebonden voelen aan de afspraken met Rusland in de NAVO-Rusland Akte van 1997, waarin zij zich grote beperkingen oplegden wat ontplooiing van be troopepen de flankop Stoltenberg verklaart: “Nós zitten nu in een totaal andere veiligheidsomgeving. Toen voorzagen we Rusland als strategische partner en samenwerking. Sindsdien heeft Rusland Georgië aangevallen, de Krim geannexeerd en nu ook Oekraïne aangevallen.” Eerder al hadden NAVO-leiders vastgesteld dat Rusland gebroken conheceu de toezeggingen no documento de 1997, “een verschrikkelijke vergissing”.

Stoltenberg zei verder dat er “honderdduizenden” NAVO-militairen in verhoogde staat van paraatheid zijn gebracht en dat president Poetin de oorlog onmiddellijk moet stoppen. De bondgenoten hebben zich volgens de NAVO-chef verenigd em het steunen van Oekraïnes recht op zelfverdediging, maar ook in de afspraak dat ze geen militairen ontplooien in (de boven) Oekraïne. “Nós hebben de veranwoordelijkheid dat deze oorlog niet escaleert buiten Oekraïne.”

Gevraagd de op het slagveld aanknopingspunten ziet para otimisme over een vredesonderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne, antwoordde hij negatief. “Maar natuurlijk steunen we Oekraïne, want we begrijpen dat wat Oekraïne kan bereiken aan de onderhandelingstafel nauw gelieerd is aan de ontwikkelingen op het slagveld. Ik geloof dat de Oekraïners zeggen dat ze enkele stappen in de goede richting hebben gezien omdat ze in staat zijn geweest om terug te vechten.”

READ  Zowel Russische als Oekraïense onderhandelaars zien “aanzienlijke vooruitgang”: “Snel akkoord mogelijk”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info