Natuurbranden: o último economische hoofdpijn da Europa

Een jaar depois, lang nadat de vlammen gedoofd zijn, zegt hij dat de gevolgen para bestaansmiddelen zoals het zijne nog een geratie lang gevoeld zullen worden.

“Er zijn geen dennenbomen meer over. De imkers zullen over 30 jaar weer honing krijgen, en dat is alleen als het bos niet weer afbrandt”, zei Albanis, 62 anos, die al sinds zijn tiende jaeiland opeer hon de henn Griekenland oogstte.

Terwijl de bosbranden deze zomer weer Europe teisteren, benadrukt of situe van de griekse imker de langdurige schade aan duizenden individuele middelen van bestaan ​​in de landbouw en het toerisme, laat staan ​​de bredere kostenie voor.

Dit jaar al zijn em een ​​dozijn Europese landen, vaak gelijktijdig, bosbranden uitgebroken, waarbij tienduizenden hectaren land in vlammen zijn opgegaan en huizen en bedrijven zijn verwoest.

Volgens een rapport do Europese Centrale Bank uit 2021 zou de klimaatverandering in the ergste geval tegen 2030 meer and 4 procent van het Europese BBP kunnen wegvagen. Maar terwijl het continente langzaam wakker wordt para klimaatgerelateerde verplichtingen, hebben de autoriten moeite om de volledige implications van bosbranden te vatten.

Uit een verslag van de ECB van dit jaar bleek dat van de bankrisico’s na zona do euro como também “hoog fysiek risico” werden beschouwd, o grootste do verband hield com bosbranden die vooral zuidelijke landen troffen de lejen en lein st.

Volgens het ratingbureau Moody’s kan Griekenland – dat afgelopen zomer na Europa de ergste schade van de bosbranden heeft ondervonden – momento de meeste kosten op korte termijn dekken com noodfinanciering van da UE. Maar een toename van de frequentie en de hevigheid van de branden zou de toeristische industrie op lange termijn kunnen schaden.

READ  Paul Magnet: “As usinas nucleares estão fechando. Discussão encerrada ...

“De kosten op lange termijn, niet alleen door of bosbranden maar meer in het algemeen door of klimaatverandering, nemen toe”, disse Steffen Dyck, presidente sênior da Moody’s Investor Service.

“Ele é nu al een economische zorg en die zal hoogstwaarschijnlijk verder toenemen. De vraag is dan: hoe goed is Europe gepositioneerd ten opzichte van andere regio’s om hiermee om te gaan?”

Em een ​​tijd waarin de nationale begrotingen en economieën door de pandemie onder druk zijn komen te staan, staan ​​de regeringen onder druk om meer geld te vinden voor essentiële brandbestrijdingsapparatuur.

O comissário da UE para a crise, Janez Lenarcic, zei tegen Reuters dat de lidstaten zich beter moeten voorbereiden. “Wat we zien aankomen é dat er een groter aantal gebeurtenissen zal zijn die met het weer te maken hebben”, zei hij.

GELD OM DE VLAMMEN TE DOVEN

Landen verhogen nu al hun uitgaven para brandbestrijding. Frankrijk, waar de branden em het zuidwesten van het land de campings tot de grond toe hebben afgebrand, heeft 850 miljoen euro (863 miljoen dollar) uitgetrokken om zijn vloot vliegtuigen te moderniseren.

Griekenland, waar deze week nog 50 tot 70 bosbranden por dag werden bestreden, heft meer vliegtuigen en brandweerlieden e drie jaar geleden, zei regeringswoordvoerder Giannis Oikonomou. Zij heeft 75 miljoen euro é pago para mais de zoals het rooien van bossen en wegen “vergeleken met nul begrotingen in het verleden.”

Pode ser usado para usar Griekse brandweerlieden ter plaatse, o vaak afhankelijk zijn van de hulp van vrijwilligers, moet er meer gedaan worden.

“Oudere brandweerlieden zullen zich herinneren dat we vroeger om de 10 tot 15 jaar een megabrand hadden,” zei Dimitris Stathopoulos, voorzitter van de Griekse brandweerfederatie, opriep tot 4.000 nieuwe we aanwervingeenen de om

READ  Zes Nederlandse projecten rondom micro- en nano-elektronica aangemeld als IPCEI

“Nu is er om de drie jaar een megabrand”.

Milieugroepen zoals het Wereld Natuur Fonds (WWF) zeggen dat er meer geld moet worden besteed aan het voorkomen van branden in plaats van het blussen ervan.

Em um relacionamento recente, ele atingiu a vasta região da Griekenland, Espanha, Portugal, Itália e França, mais de 80% em meio a uma taxa de transferência de 20% a uma prevenção.

No calcanhar Zuid-Europa nemen de mensen die van het door vlammen overspoelde land leven, vaak het heft in eigen handen.

Em Noord-Portugese gemeente Murça, waar deze week een brand ongecontroleerd woedde, beklaagt de 67 jarige olijfboer Manuel Lopes zich over het gebrek aan bosbeheer.

Hij heeft thuis een volle watertank om vlammen te blussen als dat nodig is, en geeft zijn eigen geld uit om droge vegetatie op te ruimen die een brandgevaar zou kunnen vormen op het land jn van hem en en en

“De mensen zijn geëmigrerd, er zijn maar weinig mensen in de dorpen en alles is onbebouwd gelaten en nu is het nodig om de mensen te dwingen op te ruimen,” zei hij.

De branden kunnen het probleem van de stervende dorpen in Europa nog verergeren.

“Branden beroven de mensen die van de bossen leven van hun inkomen”, zei Vasilis Douras, de vroegere voorzitter van de Griekse bijenhoudersfederatie.

“Als men de dorpen levend wil houden, moet de staat manieren vinden om de mensen daar te houden tot de bossen weer aangroeien.”

Nu Europa nog niet in zijn topzomerseizoen zit, é er meer extreem weer voorpeld.

READ  Greiner ainda não abandonou a Recticel - Empresas

“Wat werkelijk verontrustend is, is dat wij nog maar getuige zijn van een voorproefje van wat er over een paar jaar zal gebeuren”, zei Victor Resco de Dios, professor em bosbouwkunde aan de Spaanse universiteit van Lleida.

“Wat wij nu als abnormaal beschouwen, zal soldra het nieuwe normal zijn”.

(US$ 1 = 0,9849 euros)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info