NASA e Roscosmos fecham acordo om nauwer samen te werken

NASA e zijn Russische tegenhanger Roscosmos hebben op vrijdag een deal ondertekend, die ervoor moet zorgen dat vluchten geïntegreerd worden. Dat wil zeggen dat Russische kosmonauten em Amerikaanse raketten mogen vliegen e vice-versa.

De eerste geïntegreerde vlucht onde nieuwe akkoord zal em setembro plaatsvinden, zegt NASA.

O astronauta americano Frank Rubio zal dan naar het ISS gelanceerd worden vanuit de Kosmodroom em Bajkonoer, da porta Rusland gehuurde lanceerbasis no Cazaquistão. Rubio zal Samen conheceu Sergey Prokopyev e Dmitry Petelin, dois colegas Russische, naar het ruimtestation worden gestuurd.

Uma outra canção do oceano, zal cosmonauta Anna Kikina twee Amerikaanse e um astronauta japonês vergezellen em um Crew Dragon da SpaceX. Die vlucht zal vanuit het Kennedy Space Center, na Flórida, foi escrito. A palavra de eerste keer data een Russische kosmonaut zal vliegen conheceu een Crew Dragon.

“Ruimte verkennen para vreedzame doeleinden”

NASA zei em een ​​verklaring dat onde nieuwe akkoord er zich ook altijd minstens éen Rus e én Amerikaan aan boord van het ISS moeten bevinden. Dat zou cruciaal zijn om het laboratorium te onderhouden. “Door geïntegreerde bemanningen te gebruiken, zorgen we ervoor dat er altijd naar behoren opgeleide bemanningsleden aan boord van het station zijn voor essentieel onderhoud en ruimtewandelingen.”

Ook vanuit het Russische kamp de boodschap op onkarakteristieke wijze positief: “De overeenkomst is in het belang van Rusland en de Verenigde Staten en zal de ontwikkeling van de samenwerking in het kader van het ISS-orderensco”,k gramma bev lar Ele voegde daaraan toe dat de samenwerking “de verkenning van de ruimte voor vreedzame doeleinden” zal vergemakkelijken.

READ  Asus ROG Strix XG32UQ: 4K-scherm com HDMI 2.1 e taxa de atualização de 160 Hz

Vliegen op bezemstellen

Dat de twee ruimteagentschappen juist nu hechter willen samenwerken, is opvalend. Hoewel NASA em Roscosmos al decenialang coöpereren om het ISS uit te baten, dreigde de oorlog in Oekraïne dat in de soep te doen loopen.

Em maart dreigde het toenmalige hoofd van het Russische agentschap, Dmitry Rogozin, een fervente anhanger van Poetin, zelfs een aantal keren om de samenwerking tussen de twee stop te zetten. Daarbij uitte hij geregeld zeer provocativo gedachtenwaaronder een dreiging o astronauta da NASA Mark Vande Hei op het ISS achter te tarde en een kleurrijke uitspraak waarin hij zei dat NASA maar “bezemstellen” moet gebruiken om vluchten te lanceren nadat Roscosmos de samenwerking stopzet.

Opvallend é nu dat Rogozin sinds twee dagen palavra vervangen porta Joeri Borisov, e também vice-premier voormalige uit de regering Michail Misjoestin. Rogozin zou mogelijk gepromoveerd zijn tot dictator Poetins nieuwe kabinetschef, of zou hij als attaché gaan werken en de situação in de Donbas op de voet volgen. Dat iets the maken heeft conheceu de beslissing van Roscosmos om nu een akkoord te ondertekenen, is nog niet duidelijk.

(jvdh)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info