NASA abriu “nieuw” staal van de maan dat em 1972 naar de aarde is gebracht en 50 jaar verzegeld is gebleven

Ele conversou com Alex Meshik, Olga Pravdivtseva e Rita Parai van de Washington University em St. Louis. Francesca McDonald van het Europese ruimteagentschap ESA leidde een equipe dat instrumento especial bouwde om de buis conheceu o maanstaal voorzichtig the doorboren zonder dat er gas ontsnapt.

Samen hebben ze een uniek system gecreëerd en zorgvuldig uitgetest om het extreem kostbare material – zowel gas als vasto material – dat in de container verzegeld zit, te verzamelen.

De 11 de fevereiro começou a equipe het voorzichtige, maanden durende process om het staal uit de buis te halen door eerst de beschermende buitenste koker weg te halen en wat er aan gas zou inzitten, op te vangen.

Zeigler en zijn team wisten welke gassen er in de buitenste koker zouden moeten aanwezig zijn en alles was zoals verwacht. De koker leek geen ‘maangas’ te bevatten, wat erop wees dat de verzegeling van de binnenste buis waarschijnlijk nog intact was.

Op 23 februari começou a equipe aan de volgende stap: een week durend proces waarbij de binnenste buis doorboord werd en de maangassen die hopelijk nog in de buis zaten, traag verzameld werden.

Nada disso é extraheren van het gas afgelopen is, zal het ARES-team voorbereidingen treffen om de grond en de gestteenten voorzichtig uit de buis te halen, waarschijnlijk later deze lente.

Nu ANGSA 73001 letterlijk aangeboord is, blijven er nog slechts 3 ongeopende maanstalen over, waarvan er één ook op de maan onder vacuüm verzegeld is. Wanneer zullen die stalen geopend worden?

“Ik betwijfel dat men nog eens 50 jaar gaat wachten”, zei curador Zeigler. Você pode ser interessante zijn, voegde hij eraan toe, om die stalen rechstreeks te kunnen vergelijken met de stalen die de astronauten van het Artemis-programma zullen meebrengen van de maan. Ele está sendo filmado pela NASA dat Artemis em 2025 opnieuw mensen op de maan brengt.

READ  As melhores maneiras de cultivar opalas em Assassin's Creed Valhalla

Este artigo é gebaseerd op een persbericht van da NASA e een telex van het persbureau Agence France Presse.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info