Nadat Italië aanbiedt om theatre Marioepol te herstellen: Griekenland wil verwoeste kraamkliniek heropbouwen | Oorlog Oekraïne na Rússia

“Marioepol é het centrum van de Griekse minderheid em Oekraïne”. De stad ligt ons nauw aan het hart, maar is nu een symbool van de barbaarsheid van de orlog geworden”, zo zei de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis.

Semana Vorige kwamen zeker drie personen een kind om het leven bij bombardeementen op de materniteit en het kinderziekenhuis in de Zuid-Oekraïense stad. “Met de dag wordt de situatie gevaarlijker. Het centrum van Marioepol é verwoest, een kinderziekenhuis, een teatro, een bibliotheek werden geraakt. Er blijft niets meer over”, zo getuigde de Griekse cônsul em Oekraïne.

Griekenland heeft greenr ook al meer dan 11.000 Oekraïense vluchtelingen opgevangen sinds het comecou van de Russische inval em 24 de fevereiro, com cerca de 3.000 kinderen.

Ook de Italiaanse ministro van Cultuur Dario Franceschini bood zijn hulp aan. Hij stelde voor om het geld en de middelen te leveen om het gebombardeerde theatre in Marioepol herop te bouwen. De Italiaanse regering heeft zijn voorstel intussen goedgekeurd. Hij schreef op Twitter dat hij de herstelwerkzaamheden van het theatre “in naam van de mensheid” aanbiedt.

O presidente do Oekraïense, Volodymyr Zelensky, postou o tweet de Franceschini, que gerou um encontro. Volgens Zelenski geeft Itália “het goede voorbeeld”. Hij voegt daaraan toe dat “zijn land tot aan de laatste steen herbouwd zal worden”.

READ  Proibição do aborto continua no Texas após decisão do tribunal | No exterior

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info