Na een slechte nacht wil ook een mug maar één ding: slapen

Blijkbaar ben je niet de enige die een goede nachtrust nodig heeft om de volgende dag goed te functioneren.

Als je een nacht niet hebt geslapen, merk je dat de volgende ochtend vrijwel meteen. Je voelt je moe en lamlendig en wilt niets liever dan weer op bed neerploffen en verder tukken. Opvalend genoeg zijn mensen daar niet de enigen in. Quer ver a caneca aberta e não slechte nacht gemiste slaap te willen inalen.

Caneca De nachtrust van een
Waarom het belangrijk é om de slaap van muggen te bestuderen? Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie veroorzaken muggen meer menselijk leed dan enig ander dier. Alleen al malaria doodt eigenhandig jaarlijks meer dan 400.000 mensen. Door het 24-uursritme van muggen te begrijpen, esperen onderzoekers betere manieren te vinden om infectie te voorkomen. “Het is belangrijk om hun slaapdynamiek te begrijpen – wanneer ze zich voeden en wanneer ze slapen”, aldus onderzoeker Joshua Benoit.

Estúdio
Dat é echter makkelijker gezegd dan gedaan. Biologen gasta mais dan een jaar aan het ontwikkelen van métodos om de slaap van muggen te bestuderen. Dat dit zo ingewikkeld is, komt omdat waarnemingen de uitkomst van vrijwel elk experiment kunnen beïnvloeden. Você pode encontrar nomes de aanwezigheid de mensen voelen door onze lichaamswarmte, geuren, beweging, trillingen en koolstofdioxide die we uitademen onze huid uitstoten. “Het is heel moeilijk om de slaap van muggen te kwantificeren als je, zodra je de kamer binnenloopt, wordt beschouwd als hun avondmaal”, grapt Benoit.

Drie muggen
De onderzoekers zetten uiteindelijk een experiment op in een rustig ofel van de universitaire campus, waar de muggen door meerdere kamers van voorbijgangers werden gescheiden. Encontrei behulp van camera’s em infraroodsensoren konden ze vervolgens de bewegingen van muggen volgen zonder ze te storen. Het team bestudeerde drie verschillende soorten ziekteverspreidende muggen, namelijk de gelekoortsmug – een ‘dagbijter’ – de gewone steekmug – die in de schemering een maaltijd zoekt – en de Anopheles stephensi – os nachts de die é o melhor ato.

READ  Centro de ginecologia pediátrica: 'Problemas infantis também'

Tapa
Em een ​​eerste experimento name de biologen het slaap- en voedingsgedrag van de muggen onder de loep. Em een ​​tweede experiment wekten ze de muggen door middel van trillingen bruut hun slaap. Het leidt tot enkele opmerkelijke ontdekkingen. Zo blijkt dat 75 procent van de muggen die een goede nachtrust had gehad, de volgende dag op zoek ging naar voedsel. Maar minder dan een kwart tinha na een slapeloze nacht nog zin em een ​​maaltijd. Na een slechte nacht wil ook de mug dus maar één ding: verder slapen.

Hoe herken je een slapende caneca?
Het herkennen van een slapende mug é nog niet zo eenvoudig en vereist enige vaardigheid. Als ze namelijk niet op zoek zijn naar bloed, zitten muggen para lange tijd stil om energie te besparen. Maar dit hoeft niet gelijk te betekenen dat ze slapen. De onderzoekers ontdekten echter een subtiel verschil. Também muggen namelijk em een ​​slaaptoestand komen, hangen hun achterpoten, waardoor hun lichaam dichter bij het oppervlak komt. Encontrei behulp de videobeelden slaagde het team erin dit gedrag bij de onderzochte muggen te bepalen. En de muggen hielden wel van een tukje. Zo blijkt dat ze behoorlijk veel sliepen; gemiddeld tussen de 16 em 19 uur por dia.

Deze resultados sugestões dat vermoeide muggen dus slaap boven eten verkiezen. En dat é melhor vreemd. “Slaaptekort of niet, een bloedmaaltijd zou hen toch moeten aanspreken”, escreveu onderzoeker Oluwaseun Ajayi. Maar niets blijkt minder waar. “Wat mij het meest verraste, is dat muggen bloed nodig hebben om eieren te produtoren”, zegt Benoit. “Maar het zoeken naar eten geven ze volledig op om gemiste slaap in te halen.”

READ  Twijfeltelefoon nu ook te bellen bij vragen sobre a vacinação contra o HPV

Het onderzoek, gepubliceerd in het vakblad o Jornal de Biologia Experimental, laat zien hoe belangrijk slaap zelfs voor muggen is. Overigens zijn mensen en muggen niet de enigen die het liefst gemiste slaap inalen. Quero ook bij enkele e outros dieren, zoals honingbijen en fruitvliegjes, é aangetoond dat ze zich na een slechte nacht het liefst nog mesmo een keertje omdraaien.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info