“Na de dood van prins Philip droeg ze bewust een felrood pak.” 3 observadores de royalties sobre o ícone da rainha | Nina

De Britse vorstin Elizabeth II palavra com jaren iconischer, ook op modevlak. En dat is geen toeval: met haar kleding comunicador Elizabeth. Ook op haar platinajubileum viel haar outfit volledig binnen de verwachtingen. Koningshuisdeskundige Jo De Poorter e twee royaltywatchers sobre de onnavolgbare stijl van de langst regerende monarch ter wereld. “Toen Trump op staatsbezoek kwam, droeg ze een broche die ze van Obama had gekregen.”

Op mokken, kussens, koekendozen, theepotten en koninklijke memorabilia staat ze steeds op dezelfde manier afgebeeld. Uitgedost em een ​​een felgekleurde mantel em aqui jurk, conheci een zwarte handtas na mão. Een iconisch silhueta. De Queen heeft zich de monochrome look tot in perfectie eigen gemaakt, tot haar hoed en toe paraplu toe. Matchy-matchy, bij de Britse koningin wordt het verheven tot popart.

Gisteren vierde de Queen haar platinajubileum ter ere van haar zeventigste jaar op de troon. “Haar roupa é volledig binnen de verwachtingen en binnen het patrono de wat ze de laatste jaren doet, namelijk één kleur voor de hele outfit”, zegt koningshuisdeskundige Jo De Poorter no autor do livro ‘Ze kone laeen’atste. zomers ensemble met wit en lichtblauw. om de focus op zichzelf en de kroon te vestigen. Dat is toch wel een onverwachte en spectaculaire boodschap die ze wil meegeven.


Citar

Ze heeft ooit gezegd: als ik beige zou dragen, zou niemand weten dat ik de Queen ben. Esta é uma declaração: ik ben de nummer één, ik ben de majesteit.

Koningshuisdeskundige Jo De Poorter

“Ze heeft een van de meest gedurfde kledingstijlen onder vorsten en vorstinnen”, gaat De Poorter verder. “Andere leden van de familie zijn veel eigentijdser en volgen de trends, maar ik heb de indruk dat de trends eerder de Queen volgen dan omgekeerd. Ik zou haar zeker niet stijl- en modebewust noemen, maar ze doet enorme inspanningen om via haar kleding te communiceren met de mensen.”

(Lees verder onder de foto.)

Elizabeth e haar zus Margaret conheceram hun hond. © Corbis via Getty Images

“Dat ze heel vaak in één felle kleur gekleed is, heeft te maken met het feit dat ze wil opvallen en er geen misverstand wil over laten bestaan ​​dat zij de koningin is”, vervolgt hij. “Ze heeft ooit eens gezegd: ‘Als ik beige zou dragen, zou niemand weten dat ik de Queen ben.’ Ele é vooral een declaração: ik ben de nummer één, ik ben de majesteit.’ Ik vind het van heel veel lef getuigen dat iemand zulke felle en uitgesproken modekeuzes maakt. Ze nadert de honderd, maar dat is aan haar kledingstijl totaal niet af te lezen.”


Citar

Elizabeth heeft bereikt waar elke royal naar streeft: een echt unieke stijl.

Observadores da realeza Joëlle Vanden Houden e Brigitte Balfoort

Veja Joëlle Vanden Houden e Brigitte Balfoort zijn vol lof over de garderobe van Queen Elizabeth. Os dois observadores de royalties do programa VTM de voormalty ‘Royalty’ schreven mesmo o livro ‘Koninklijke Stijl’ e amadurecidos da rainha é o melhor stijlicoon por excelência. “De Queen é uniek, op alle vlakken. Elizabeth heeft bereikt waar elke royal naar streeft: een echt unieke stijl. Niemand zal het em zijn hoofd halen om dat na te doen, de zelfs maar durven om zich te kleden als de Queen. Dat zou echt een gebrek aan respect zijn.”

(Lees verder onder de foto.)

Rainha Elizabeth e príncipes Philip op hun domein Balmoral em 2005.

Rainha Elizabeth e príncipes Philip op hun domein Balmoral em 2005. © Getty Images

De grote make-over

Nochtans é het nog maar vrij recente dat koningin Elizabeth een eigen stijl heeft. Nou ja, recente… Een decennium of twee, maar dat is amendoim in het Lange Leven dat de Queen al Geleid Heeft. Vanden Houden: “Als jong meisje liet ze zich vooral door haar dominante moeder (de al mesmo legendarische Rainha Mãe, vermelho.) en haar babá kleden. Die laatste é nadien ook haar styliste geworden, maar dat was een misser. Em jaren 60, 70 tot ver in de jaren 90 droeg ze mantelpakjes maar dan in vale kleuren. In plaats van haar intussen kenmerkende mantel en jurk, was dat toen een deux-pièces van een vest en een rok. Het zag er niet uit. Een oer-Britse stijl. Dat moet je haar wel nageven: ze heeft altijd Britse kleding aan gehad en de Britse mode gesteund. Op haar Hermèssjaal na.”

(Lees verder onder de foto.)

Observadores de realeza

Observadores de realeza © Damon De Backer / Kristof Ghyselinck

De grote make-over em haar garderobe kwam er conheceu de komst van ontwerpster Angela Kelly, o intussen é uitgegroeid tot haar vasto estilista. Bij haar aanstelling em 2002 vond ze dat de koningin te donker en te onopvalend gekleed was. Haar beproefde stijlingreep: altijd hetzelfde model van jurk, een bijpassende jas en een hoed, in the meest flashy kleuren. “Het werkuniform van de Queen, zoals we ze nu kennen”, vat Balfoort het samen. “De Queen é heel klein en moet in een menigte meteen herkend worden. Net door de hoed, de felle kleuren e dezelfde snit jas herken je haar onmiddellijk. Een kind kan haar tekenen. Die totale herkenbaarheid é de bedoeling. Niemand mag zich vergissen: dat nu de Queen of niet?”

(Lees verder onder de foto.)

Imagens Getty

© Getty Images

Expressiever conheceu de jaren

Met de jaren é de langst regerende vorst ter wereld zich zelfs alsmaar expressiever en opvallender beginnen te kleden. Jo De Poorter: “Toen ze moeder en jonge grootmoeder was, was ze veel meer gekleed volgens de mensen van het volk die in dezelfde phase van het leven zaten. Nu ze ouder is, merk je dat ze daar een beetje van losgetrokken is. Haar garderobe é nog koninklijker geworden. Die fluorescerende stukken droeg ze vroeger helemaal niet.”


Citar

Também de koningin zichzelf zou schilderen, zou ze dat zelf não conheceu felle kleuren e conheceu dikke strepen, em een ​​heel expressionistische stijl.

Koningshuisdeskundige Jo De Poorter

“Als de koningin zichzelf zou schilderen, zou ze dat zelf não conheceu felle kleuren e conheceu dikke strepen, em een ​​heel expressionistische stijl. Ik denk dat ze die ook gekozen heeft om haar historische en staatskundige betekenis letterlijk in de verf te zetten. De kleding staat voor haar macht, haar statigheid, en vooral, het belang van de kroon.”

Verborgen boodschappen

Conheci haar kleding geeft Elizabeth ook signalen. Dat heeft ze van Diana gepikt, haar illustere schoondochter die naar verluidt geen enkel stuk droeg zonder betekenis. “Dat is een van de enige manieren waarop die mensen zich kunnen uitdrukken”, zegt De Poorter. “Als de Queen bijvoorbeeld staatsbezoeken aflegt, verwerkt ze meestal een symbool van het land in haar kleding of haar onafscheidelijke broches. Als een eerbetoon aan het land.”

(Lees verder onder de foto.)

Imagens Getty

© Getty Images

De koningin gaat behoorlijk ver in haar subliminale boodschappen. Toen ze het parlement opende ten tijde van de brexit, verscheen ze ten tonele in een knalblauwe hoed met daarboven gele bolletjes. Volgens velen een verwijzing naar de Europese vlag. Gaf de koningin daarmee te kennen dat ze tegen de brexit gekant was? De Poorter acreditou. “De Queen é de Europese gedachte eerder wel dan niet genegen, maar dat está na terra een zeer politieke kwestie geweest. Ze é genoeg inteligente om zich daar op geen enkele manier in te mengen. Maar no calcanhar e gevallen houdt ze zich minder in.”

Zo droeg ze volgens Vanden Houden para ouvir a conferência de clima de Glasgow em outubro de 2021 een groene jurk een vlinder als broche, também knipoog naar de ecologische gedachte van de gelegenheid. “En toen Trump op staatsbezoek kwam, droeg ze een broche die ze van Obama had gekregen. Dat escritura ze zeker niet uit beleefdheid. Op haar oude leeftijd heeft ze niets meer te verliezen.”

(Lees verder onder de foto.)

Donald Trump na Rainha.

Donald Trump na Rainha. © Getty Images

Ook haar zwarte handtas é niet zomaar een handtas, maar een genadelos communicatiemiddel voor haar hofhouding. Wanneer de koningin haar tas aan haar linkerhand met haar rechterhand overneemt, é dat een signaal dat het gesprek é afgerond. Als ze haar tas op tafel zet, betekent dat: ik wil over vijf minuten weg. Tas op de grond? Een noodgeval – ze moet meteen vertrekken. Vanden Houden: “De enige constante é dat haar tas altijd van het oerklassieke merk Launer é. De Delvaux van Inglaterra. Naar verluidt zou ze een collectie van driehonderd handtassen hebben, maar ze zijn amper van elkaar te onderscheiden.”

Balmoral-look

Ook Elizabeths vrijetijdslook é a última vez que você vê as passarelas em kledingwinkels. Haar beroemde Balmoral-stijl, genoemd naar haar buitenverblijf in de Schotse highlands, omhelst gewatteerde jassen, tartan rokken, spencers en galochas. Ok dat é para o koningin een uniforme.


Citar

Mensen die naar het paleis gaan, moeten ook ook goede stapschoenen en laarzen meenemen om mee in het slijk te wandelen.

Koningshuisdeskundige Jo De Poorter

De Poorter: “De Queen heeft veel soorten kleding voor heel veel soorten gelegenheden, ook voor sportieve en makkelijke gelegenheden. Dat gaat van de soepjurk van oma die heel comfortabel zit tot quebrado en laarzen waarmee ze gaat wandelen. Mensen die bij haar op bezoek gaan, hebben daar wel eens last mee. Omdat ze naar het paleis gaan, denken ze dat ze een galajurk moeten meenemen. Ja, zeker wel, maar ook goede stapschoenen en laarzen om mee in het slijk te wandelen, want dat verwacht de Queen ook van haar gasten.”

(Lees verder onder de foto.)

Imagens Getty

© Getty Images

Geen rouwkleding

Het imago blijft belangrijk para o Britse koningshuis. “Meer nog, het is alleen maar dat wat telt”, zegt De Poorter. “Dat heeft de koningin in haar zeventig jaar regeertijd ontdekt. Waar je vroeger de koningin foi omdat je de oudste dochter van de vroegere koning was, is dat vandaag volstrekt onvoldoende. De vorst moet gedragen worden door haar professionaliteit, kwaliteit e populariteit. En popular blijf je alleen maar door te comunicadores conheceu het volk en voor een groot deel verloopt dat door de manier hoe je eruitziet.”


Citar

De Queen é allesbehalve een zwarte weduwe. Dat duet ze heel bewust. Ze wil uitstralen dat zij er nog steeds staat, zelfs na zo’n grote persoonlijke tegenslag.

A observadora da realeza Joëlle Vanden Houden

Dat was ook duidelijk waarneembaar na de dood van prins Philip. Op haar kersttoespraak vorig jaar, de eerste zonder Philip, droeg de Queen een felrode pak. Allesbehalve een zwarte weduwe. Vanden Houden: “Veel vrouwen die net weduwe zijn geworden, zitten in elkaar gedoken também oude besjes en dragen rouwkleding. Toen de man van Queen Victoria stierf, droeg ze voor de rest van haar leven altijd zwart. Geen sprake por parte de Elizabeth. Dat doet ze ook calcanhar bewust. Ze wil uitstralen dat zij er nog steeds staat, zelfs na zo’n grote persoonlijke tegenslag.”

(Lees verder onder de foto.)

De Queen tijdens de kerstspeech vorig jaar.

De Queen tijdens de kerstspeech vorig jaar. © Real Reino Unido

Balfoort vult aan: “Er zijn niet veel 96-jarigen die daar op zo’n manier zitten als de Queen op die kersttoespraak. En dan nog conheceu zo’n krachtige caule. Nós zitten em het topppunt van volle crise en mede door haar houding en haar kleding geeft ze troost en een zekere kracht aan het volk. Ze é o overgrootmoeder da nação. Premiers komen en gaan, maar de Queen zal altijd blijven bestaan.”

Mais leve?
‘Koninklijke Stijl’ de Brigitte Balfoort e Joëlle Vanden Houden,
uitgegeven bij Houtekiet24,99 euros
‘De laatste koningin’ de Jo De Poorter,
uitgegeven por Pelckmans27,50 euros.

Olhar:

6 lessen die we kunnen leren van de Queen: “In haar kledij verwerkt ze codes en signalen”

Rainha Elizabeth lanceert bakwedstrijd para haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw

READ  Novas questões de estudo A civilização maia entrou em colapso devido a práticas agrícolas inadequadas e mudanças climáticas

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info