Na de bosbranden volgen dreigende zaailingen

Ano Weyne

Eucalyptus-zaailingen em verbrand bos

De bosbranden van meer dan een jaar geleden, dado Portugal een kans om conheceu een schone lei te beginnen. bos, weide en landbouwgrond die door jaren verwaarlozing volledig onndoordringbaar waren een een brandgevaar vormden, werden weer hanteerbaar. Ele foi ouvido e acordado durante todo o tempo. Iedereen weet wat gedaan moet worden om nieuwe branden te voorkomen, maar er is een tekort aan geld, handen en goede wil.

Wat hier en op andere plaatsen gebeurde, zijn strikt genoman echter geen bosbranden, maar plantagebranden

Bosbranden zijn normal gezien een natuurlijke schoonmaakoperatie. Ele bos wordt opgekuist en kan verjongen. Wat hier en op andere plaatsen gebeurde, zijn strikt genoman geen bosbranden, maar plantagebranden. A porta de plantação de monocultura de snel groeiende economisch interessante bomen, zogenaamde cashcrops, é o que natuurlijk bodemleven zoed também weg, waardoor de natuur zich niet tot slechts langzaam herstelt. Daarenboven zijn zaden en wortels van inheemse bomen op die plantages niet aanwezig en komen die hier dus slechts traag op natuurlijke wijze terug.

Lee ok

© Anouk Weyne

Een jaar later zien we op vele plaatsen wildgroei van niet inheemse eucaliptus en den, wiens zaden werden geactiveerd door de hitte van het vuur. De zaailingen groeien in de vooraf bestaande plantages, maar ook in hun wijde omgeving en die van alleenstaande volwassen bomen. Daar vormen de snel groeiende boompjes een bedreiging voor de tragere inheemse zaailingen.

Além disso, em vooral de eucalipto, allemaal blijven staan, zal dit rampzalige gevolgen hebben voor de biodiversiteit en het ecosystem, wordt het risico op nieuwe branden groter en zullen deze ook nog verwoestjenderker en. Uiteindelijk zal er steeds meer erosie plaats vinden en zal deze streek verwoestijnen.

Anouk Weyne

Kale en verbrandde bergen com verarmde grond

Het meeste land is in handen van privé-personen of in bezit van bedrijven die van het opkuisen van hun terreinen geen prioriteit maken, als ze zich al bewust zijn van het bestaan ​​​​ervan

Em een ​​straal van 50m rond bewoning en 10m naast de asfalt-wegen moet het land goed onderhouden zijn zodat dorpen en toegangswegen veilig blijven. Zo maak je ook brandgangen die de verspreiding van bosbranden vertragen.

READ  Mais e mais países europeus estão se abrindo para viajantes vacinados

Helaas worden die regels nauwelijks opgevolgd en zeer zelden gecontroleerd. Het meeste land está em handen van privé-personen of in bezit van bedrijven die van het opkuisen van hun terreinen geen prioriteit maken, também ze zich al bewust zijn van het bestaan ​​​​ervan.

Daarenboven zijn velen tevreden conheceu de zelf gezaaide boompjes, zo moeten ze niet investeren in de aankoop van plantgoed en tijd en energie steken in het planten ervan. Encontrei o mínimo de esperança sobre tien jaar, também de bomen kaprijp zijn, een mooie winsst op te strijken. A posição de begrijpelijke em uma linha de gemiddelde leeftijd hoog é uma maneira de usar a mão de forma econômica leve e interessante alternativamente zijn.

Nós staan ​​dus voor een grote uitdaging om gezonde ecossistemaen te valoriseren, te beschermen en terug te laten komen in plaats van cashcrops die slechts op korte termijn interessant zijn.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info