Na coronacompensaties kiezen eurolanden weer voor zuiniger begrotingsbeleid

Het aanjagen van de economie met honderden miljarden euro’s uit de staatskas é ‘niet langer gerechtvaardigd’, stelden de ministers in een gezamenlijke verklaring. Het verlagen van de btw en accijns op marcastof en stroom om burgers te ajuda a encontrar de hogere energierekeningen, é ainda mais eficaz. De ministers vrezen voor staatsschulden die de pan utrijzen, oplopende rente en een loon-prijsspiraal die de economie dit najaar in een recessie duwt.

“Het continu willen compenseren is gewoon niet mogelijk”, zei de Nederlandse financiënminister Sigrid Kaag já fez o overleg em Brussel. “Isso é financieel niet houdbaar.” Volgens de minister “moeten we beseffen dat we collectief een stukje armer worden”.

Em plaats van dure, algemene stimuleringsmaatregelen willen de eurozone-ministers maatwerk om alleen de kwetsbaarste groepen te beschermen. Alle landen moeten de staatsschuld in de hand houden door de uitgavengroei te remmen. Anders lukt het de ECB não om de inflatie te beteugelen.

Onrust financiële markt

Met hun verklaring verleggen de ministros van Financiën de koers van het Europese begrotingsbeleid. Em maart bepleitten de bewindslieden nog ‘ondersteunend begrotingsbeleid’ para dit jaar en rust em 2023. Nu is de boodschap dat volgend jaar de rem op de uitgaven moet.

De invasão de Oekraïne door Rusland heeft het prille herstel van de economie na de coronapandemie onderuit gehaald. Mais tarde, deze semana apresentador de Europese Commissie haar economische zomerramingen en die zullen niet zonnig zijn. Energietekorten, snel stijgende prijzen, oplopende schulden en tekorten op de arbeidsmarkt dempen de groeikansen en creëren onrust op de financiële markten over de situação em zwakkere eurolanden als Italië. Ok over de Duitse economie – van groot belang voor alle EU-landen – feito de ministros zich zorgen.

“Het geld is op”, zei een betrokken EU-diplomaat. Voor landen conheceu een hoge staatsschuld, zoals Italië, Griekenland em Portugal, wordt het steeds duurder om te lenen voor de aflossing en vernieuwing van hun schuldpapier. Maar ook voor Nederland en Duitsland lijkt er een eind te komen aan de periode van ultragoedkope leningen om de economie aan te jagen. Sommige EU-ambtenaren vrezen voor grote spanningen tussen noord en zuid na zona do euro als de economische situatie verder verslechtert. Kaag é daar minder bezorgd over, een herhaling van de eurocrisis van 2010-2012 is volgens haar niet waarschijnlijk.

READ  O analista-chefe afirma que ativos criptográficos liderarão a recuperação do mercado em alta

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info