Mysterieuze ORCs schitteren op de beste opnames tot nu toe (maar blijven onverminderd raadselachtig)

Os ‘ongewone radiocirkels’ foram em 2019 durante a viagem de maute gespot e foram dados pelos mais recentes mistérios da universidade em voorschotelt. Maar astrônomo laten het er niet bij zitten..

Em 2019 stuitten wetenschappers tijdens hun werk met de Telescópio Pathfinder australiano SKA op een merkwaardig verschijnsel, namelijk een ring van radiostraling. Zoiets hadden astrônomo nog nooit gezien en ze konden het ook slecht duiden. Este último blijkt ook uit de benaming die ze para o mysteriauze verschijnsel bedachten: ORC. Dat staat voor Círculo de rádio ímparfrequentemente ongewone radiocirkel.

Vijf ORCs
Inmiddels zijn we dry jaar verder en zijn ons vijf van deze circles van radiostraling bekend. Ele sugere que ORCs tamelijk zeldzaam zijn, quer er é de afgelopen jaren grondig en uitgebreid naar gezocht, maar dus zonder al te veel resultat. Daarbij moet echter wel worden opgemerkt dat de ORCs heel lastig te zien zijn met convencional radiotelescópio; ze geven niet heel veel radiostraling af en daarom zijn er heel krachtige telescópion nodig om ze uberhaupt te kunnen waarnemen.

Bolvormig
Natuurlijk hebben astrônomo zich de afgelopen jaren ook het hoofd gebroken over hoe deze mysteriauze radiocirkels ontstaan. En inmiddels hebben ze daar wel ideeën over. Zo heeft vervolgonderzoek uitgewezen dat een antal van de ontdekte ORCs verre sterrenstelselsels omringen. Waarschijnlijk zijn het bovendien strikt genoman geen cirkels, maar hebben ze een bolvorm. Zo’n bol kan zomaar 1 miljoen lichtjaar raça zijn e herbergt dus een sterrenstelsel. Vermoed wordt dan ook dat die centrale sterrenstelsels de radio-emissie op de één de outros gêneros.

Nieuwe waarnemingen
Astrônomo zijn vastbesloten om het mysterie van de ORCs op te lossen. En daarom hebben ze de allereerst ontdekte ORC nog eens nader onde de loep genoman. Você pode obter informações sobre o MeerKAT-radiotelescoop. Waar ASKAP vooral goed está disponível para todos os lados, leia o MeerKAT que é justo para o zoom ou especificamente para o daarvan. En Voor Het nieuwe onderzoek richtten wetenschappers de krachtige radiotelescoop dus op een ongewone radiocirkel. O resultado nos melhores opnames die we van deze mysteriauze verschijnselen hebben e onthult ook iets nieuws.

Links para as observações do ASKAP para leidde totdekking dos ORCs. Rechts de veel gdetailleerdere observatie van MeerKAT de todos os ORCs. Afbeelding: EMU/ASKAP/MeerKAT.

Nova informação
Zo é op de opnames de MeerKAT te zien dat er em ongewone radiocirkels boogjes van radiostraling te vinden zijn. Mogelijk zijn ze ontstaan ​​​​in het kielzog van andere sterrenstelsels die dwars door of ORC zijn gereisd, zo stellen de onderzoekers. Die hipotese palavrat verder onderschreven porta het dat de wetenschappers tevens kunnen aantonen dat de ORC zich em een ​​vrij dichtbevolkt gebied bevindt: in de nabijheid van het sterrenstelsel dat dat bej zich RC zich zelfs in de ORC. Também de ongewone radiocirkel inderdaad – zoals de meeste onderzoekers denken – é ontstaan ​​door bepaalde ontwikkelingen in het sterrenstelsel dat zich in het hart van de meeste ORCs bevindt eneizoekerskels is uitrenstelstelsel dat zich in het van de meeste ORCs bevindt eneizoekers beïnvloed (en dus verstoord) te worden.

READ  5 aplicativos essenciais que todo usuário deve ter até abril de 2022


Deze artistieke impressionie laat zien hoe de radiocirkels een explosie in the central sterrenstelsel het levelslicht zien. Angenomen wordt dat de circles – die 16 keer groter zijn dan onze Melkweg – er 1 miljard jaar over hebben gedaan om hun huidige omvang te bereiken en daarbij ook andere, nabije sterrenstelsels geepassdn. Apoiando: Sam Moorfield / CSIRO.

Polarizar
Daarnaast zijn onderzoekers er para o seu eerst in geslaagd om de polarizatie van het radiosignaal van een ORC te meten. En dat is belangrijk, omdat die polarizatie meer kan vertellen over de aanwezigheid en vorm van magnetische velden. Em geval blijkt uit de polarizatie van het radiosignaal dat com o nome de rand van de cirkel een relatief sterk magnetisch veld heeft.

Elétron
Dez slots blijkt uit de waarnemingen ook dat de radiostraling ontstaat doordat eletrônica com bijna de snelheid van het licht langs het magnetisch veld razen. Isso é muito interessante. Want er zijn niet zo heel veel processen die eletrônica op zo’n hoge snelheid kunnen brengen. En afgaand op de nieuwste waarnemingen blijven er volgens de onderzoekers nog maar drie mogelijke verklaringen voor het ontstaan ​​van de mysterieuze ORCs over.

Een
Você pode fazer um círculo de rádio on-line com uma explosão de zijn een zware – bijvoorbeeld ten gevolge de fusie de twee supermassieve zware gaten – no centro de sua estrela. Nesse cenário zou je verwachten dat je em het hart van het sterrenstelsel vandaag de dag een actieve galactische kern aantreft. En dat está em ieder geval bij de drie ORCs waarvan we zeker weten dat ze em hun hart een sterrenstelsel herbergen, het geval. En daarmee é dit een reële hypothese.

O acesso é feito de dados de MeerKAT-radiotelescoop gecombineerd com ótica de dados de infra-estrutura nabij a partir de Dark Energy Survey. Afbeelding: J. English (U. Manitoba) / EMU / MeerKAT / DES(CTIO).

Twee
Maar er zijn er nog twee. Zo wijzen de onderzoekers erop dat sterrenstelsels – wanneer je ze op radiogolflengten bestudeert – vaak gekenmerkt worden door twee straalstromen die zich in tegenoverelde richting uit het hart van het gestel westergrens. Wanneer je tegen de zijkant van zo’n sterrenstelsel aankijkt, zijn die straalstromen – in de vorm van twee kwab-achtigen structure – vaak heel goed zichtbaar. Maar stel nu dat we deze sterrenstelsels niet van opzij, maar van boven- de onderaf bewonderen. Em dat geval zouden die kwab-achtige structuren abre zomaar ORC-achtig kunnen zijn. Ele é ainda interessante, mas não há meteen de beste hypothese. Want als ORCs verkapte straalstromen zouden zijn, zou je verwachten dat ze niet zo zeldzaam zijn als tot op heden wordt anangenomen. Daarnaast wijzen de onderzoekers erop dat de kwab-achtige structuren vaak een onregelmatige vorm hebben en dus – ook van bovenaf gezien – niet zo gemakkelijk een bijna perfecte bolvorm kunnen aannemen. Dat gezegd hebbende, kan deze hipóteses op dit moment ook nog niet overtuigend worden weggestreept en dus blijft deze verklaring para ORCs vooralsnog een kanshebber.

READ  Bugsnax para PC, Nintendo Switch no Xbox

Secar
De derde en laatste mogelijke verklaring is de choque de terminação starburst. Hierbij ontstaat er een schokgolf door toedoen van stervorming. Hipótese da palavra para onderschreven porta het feit dat er in het sterrenstelsel dat zich in het van de onderzochte ORC bevindt, lang geleden inderdaad veel nieuwe sterren zijn gevormd. Bovendien komt de afstand tussen zo’n schokgolf en het central sterrenstelsel overeen met de geschatte omvang van de ongewone radiocirkel.

Welke van deze drie verklaringen de juiste is, is ook op based van de nieuwe waarnemingen niet met zekerheid te zeggen. Mais onderzoek é dan ook hard nodig. Tijdens dat vervolgonderzoek é o mais recente zaak dat er meer ORCs ontdekt worden. Zo kan namelijk worden vastgesteld welke eigenschappen ze met elkaar gemeen hebben en dat is belangrijk om te kunnen achterhalen hoe ze nu precies ontstaan. Nu é het ontdekken de ORCs gemakkelijker gezegd dan gedaan, zo hebben onderzoekers de afgelopen jaren wel ontdekt. Maar er gloort aro. Zo zijn er hoge verwachtingen omtrent de Matriz de quilômetros quadrados morra em Zuid-Afrika moet verrijzen (en waar ook de Nederlandse overheid behoorlijk in heeft geïnvesteerd). Deze radiotelescoop está nog em aanbouw, maar zou de komende jaren al de eerste waarnemingen moeten kunnen doen. “De SKA-telescoop zal – wanneer voltooid – ongetwijfeld meer ORCs ontdekken en ons meer gaan overtellen over the levenscyclus van sterrenstelsels”, também como Ray Norris. Maar in afwachting daarvan, zitten de astronomen zeker niet stil; ook com ASKAP em MeerKAT valt er waarschijnlijk nog genoeg te ontdekken.

READ  Respawn Entertainment lança primeiro jogo Titanfall à venda - Jogos - Notícias

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info