Mysterie rond oorsprong van de Zwarte Dood é opgelost, zeggen onderzoekers | Wetenschap

Onderzoekers menen het bijna 700 jaar oude mysterie te hebben opgelost van de oorsprong van de Zwarte Dood, de dodelijkste pandemie in de geschiedenis. Uma equipe internacional legt verbanden tussen een piek in sterfgevallen op begraafplaatsen in Kirgizië in de jaren 1300 en het start van pestpandemie.

Minstens tientallen miljoenen mensen stierven toen de builenpest over de continente raasde, waarschijnlijk door verspreiding langs handelsroutes. Ondanks verwoede pogingen om de bron van de uitbraak te achterhalen, heeft het gebrek aan harde bewijzen nooit uitsluitsel gebracht.

“Nós temos de oorsprong in tijd en ruimte gelokaliseerd, wat echt opmerkelijk is,” disse o professor Johannes Krause do Max Planck Instituut voor Evolutionaire Antropologie em Leipzig. “Nós hebben niet alleen de voorouder van de Zwarte Dood gevonden, maar ook de voorouder van de meeste peststammen die vandaag de dag in de wereld circuleren.”

Kirgizi

A equipe internacional conheceu o médico Philip Slavin, um histórico da Universiteit van Stirling, foi informado sobre o nome de seu nome de um antal sterfgevallen aan het eind vanking de jaren de lavt ontla zit em 1330. de buurt van o Issyk-Kul meer no norte da cidade de Kirgizië.

Mais de 467 grafstenen, gedateerd tussen 1248 en 1345, ontdekte Slavin een enorme toename van het antal sterfgevallen, met 118 stenen gedateerd 1338 of 1339. Inscripties op sommige grafstenen vermeldrisden als als ”, “ma deotermsoorzaorza”.

Nader onderzoek wees uit dat de sites eind jaren 1880 waren opgegraven, waarbij ongeveer 30 skeletten uit hun graven waren gehaald. Este é um estudo sobre o rastreamento de Slavin e zijn collega’s enkele van de stoffelijke overschotten en koppelden ze aan bepaalde grastenen op de begraafplaatsen.

READ  Até que ponto o Facebook está enganando sobre as mudanças climáticas é 'espantoso' | Internet

ADN

Ele recebeu informações sobre o especialista em op het gebied van antiek DNA, onde Krause e a médica Maria Spyrou van de Universiteit van Tübingen na Holanda. Zij haalden genetisch material uit de tanden van zeven personen die op de begraafplaatsen waren begraven. Die daarvan bevatten DNA de Yersinia pestis, a bactéria die builenpest veroorzaakt.

Uit een volledige analyse van het genoom van de bacterie bleek dat het directe voorouder foi van de stam die acht jaar later de Zwarte Dood in Europe veroorzaakte en daardoor waarschijnlijk de doodsoorzaak estava volking van meft het de dan de gen continente decennium.

De dichtst levende verwant van de stam werd nu gevonden bij knaagdieren in dezelfde regio, aldus de wetenschappers. Hoewel mensen nog steeds besmet raken com builenpest hebben betere hygiëne en minder contacte com rattenvlooien verdere dodelijke pestpandemieën voorkomen.We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info