Monkeypox: Expert vreest dat een uitbraak in het VK de eerste geregistreerde gevallen van seksueel overdraagbare ziekte markeert

Gezondheidsfunctionarissen onderzoeken de een aantal gevallen van apenpokken em het VK seksueel overdraagbaar waren – em wat een expert vreest, zouden de eerste geregistreerde gevallen in hun soort kunnen zijn.

A Agência de Segurança da Saúde do Reino Unido (UKHSA) está no total de 15 meses de apenpokken ontdekt, die allemaal tussen 6 e 15 mei werden gediagnosticeerd. Afgelopen semana zijn er vier nieuwe bevestigd.

Drie van de nieuwe gevallen bevinden zich em Londres e én gekoppelde zaak bevindt zich no norte da Inglaterra. Alle vier de patiënten zijn mannen.

Er zijn onderzoeken gaande om verbanden te leggen tussen deze laatste gevallen, die allemaal in de hoofdstad besmet lijken te zijn.

De getroffen mannen identificeren zichzelf als homoseksueel, biseksueel of als mannen die seks hebben met mannen (MSM), aldus de UKHSA. Voor twee van de vier laatste gevallen zijn gemeenschappelijke contacten gevonden.

Apenpokken é een zeldzame infectie die voornamelijk wordt verspreid door wilde dieren em delen van West- of Centraal-Afrika. De sintomas zijn onde meer uitslag die kan worden verward com waterpokken.

Met deze zeven gevallen is er echter geen link om naar een land te reizen waar apenpokken endemisch is.

Meestal wordt gedacht dat het virus wordt verspreid door knaagdieren, zoals ratten, muizen en eekhoorns, en dat het wordt gepakt door een beet of aanraking met een besmet dier of zijn vacht, of door het etenk van vlees ed vanged vange .

Waar en hoe deze nieuwe infecties precies zijn opgelopen, wordt nog dringend onderzocht.

De UKHSA zei dat het virus zich niet gemakkelijk tussen mensen verspreidt en dat het risico voor de Britse bevolking laag is.

READ  Porta imatinib minder sterfte bij ernstig zieke coronapatiënten

O mais recente gevallen zijn echter in homo-, biseksuele e outro MSM-gemeenschappen, anangezien het virus zich verspreidt door nauw contact, advisorren functionarissen de ze groepen alert te zijn op ongebruikelijke uitsoplag of la iviges genitals, en om contact op te nemen met een seksuele gezondheidsdienst als ze zich zorgen maken.

Dr. Mateo Prochazka, een epidemioloog van infectieziekten bij UKHSA, disse: “Als apenpokken van dierlijke reservatórios naar mensen springen, é de verspreiding van person tot person meestal beperkt. Enkele van de langste gedocumenteerde transmissieketens omvatten zes opeenvolgende infecções de pessoa para pessoa.

“Dit komt omdat het virus niet echt ‘geschikt’ é om de verspreiding van person tot person in stand te houden. Overdracht é niet gemakkelijk, maar kan van persoon tot persoon gebeuren porta contato direto com laesies of respiratoire secreties.

“Hoe dichter en langer het contact, hoe groter de kans dat het wordt overgedragen. Nauw contact tussen twee mensen (zoals tijdens seks) zou ook de overdracht kunnen vergemakkelijken, maar dit is nog nooit eerder beschreven.

“Het hoge percent gevallen in de huidige uitbraak na Inglaterra dat homo- of biseksueel is (4/7, 57 procent) wijst echter sterk op verspreiding in seksuele netwerken. Dit wordt verder gesuggereerd door het feit datar voor slechts twee van de vier laatste gevallen gemeenschappelijke contacten zijn gevonden.

Dr. Prochazka zei dat het zeldzaam é om gevallen de apenpokken te vinden die geen reisverbindingen hebben, em suggereert invoer gevolgd door enige mate van overdracht door de gemeenschap.

“Wat nog bizarder is, is het vinden van gevallen die de infectie lijken te hebben opgelopen via seksueel contact – dit is een nieuwe overdrachtsroute die implicaties zal hebben voor de reactie op en de beheersing van een uitbraak hij”.

Qual é o sintoma do apenpokken?

Volgens de NHS durante o mês de junho de 21 dias após a morte de sintomas de infecção. De eerste sintoma zijn onder meer:

  • temperatura alta
  • casco
  • Spierpijn
  • rugpijn
  • opgezwollen klieren
  • arruinar
  • montagem

Een uitslag verschijnt meestal één tot 5 dagen na deerste sintoma. Ele começou a vaak em het gezicht en verspreidt zich vervolgens naar também delen van het lichaam.

De uitslag wordt soms verward com waterpokken. Ele começou als verhoogde plekken, die veranderen in kleine blaasjes gevuld met vloeistof. Deze blaren vormen uiteindelijk korstjes die er later af vallen.

Sintoma zijn meestal leve en duidelijk in twee tot vier weken. Patiënten moeten echter meestal in een gespecialiseerd ziekenhuis blijven, zodat de infectie zich niet verspreidt en de sintoma kunnen worden behandeld, zegt de NHS.

Ambtenaren benadrukten echter dat er nog geen bevestiging foi van seksueel overdraagbare gevallen van apenpokken. Sommige wetenschappers hebben een mogelijke link gebagatellisierd, omdat het virus kan worden overgedragen via huid-op-huidcontact.

READ  Longartsen: gezonde mensen bijna nooit in ziekenhuis door omikron

François Balloux, diretor do UCL Genetics Institute, zei: “Ik zou in dit stadium enige voorzichtigheid willen bepleiten voordat ik conclui que apenpokken é veranderd in een seksueel overdraagbare aandoening (soa).

“Monkeypox é niet bijzonder overdraagbaar en het antal gevallen tot nu toe waarvan de route van overdracht bekend is, blijft relatief klein.

“Wat wel bekend is, is dat apenpokken wordt overgedragen tussen mensen die in nauw contact staan ​​​​via lichaamsvloeistoffen, ademhalingsdruppels, laesies of zelfs besmette materialen zoals beddengoed.

“‘Seksueel contact’ kwalificeert in het algemeen als ‘nauw contact'”. De recente waarnemingen van schijnbare overdracht via seksueel contact in het VK implícita dus niet noodzakelijkerwijs een recente verandering in de overdrachtsroute van het virus.”

Keith Neal, emérito hoogleraar epidemiologie van infectieziekten aan de Universiteit van Nottingham, zei: “Het kan niet worden overgedragen door geslachtsgemeenschap, maar eerder door nauw contact dat gepaard gaat met gesmeenschalachts. Verder onderzoek om te kijken of het virus in sperma wordt aangetroffen, is nodig om echt seksueel overdraagbaar te zijn.

De apenpokkenpatiënten die medische zorg nodig hebben, bevinden zich allemaal in gespecialiseerde infectieziekteafdelingen no Royal Free Hospital em Londres, Royal Victoria Infirmary em Newcastle upon Tyne e Guys ‘en St Thomas’ em Londres.

De individuen hebben de West-Afrikaanse clade van het virus, die leve está chegando ao clade Centraal-Afrikaanse.

Dr. Susan Hopkins, medisch hoofdadviseur bij UKHSA, zei: “Dit is zeldzaam en ongebruikelijk. UKHSA onderzoekt snel de bron van deze infecções omdat het bewijs suggereert dat er mogelijk overdracht van het apenpokkenvirus in de gemeenschap is, verspreid door nauw contact.

READ  O derrame costuma ser detectado tarde: 'Achei que era muito jovem para isso'

“Nós bebemos em het bijzonder mannen op aan die homo- en biseksueel zijn om zich bewust te zijn van ongebruikelijke huiduitslag of laesies en om onmiddellijk contact op te nemen met een sekhesuides dien ge Nós nemen contact op met alle mogelijke nauwe contacten van de gevallen om gezondheidsinformatie en advies te verstrekken.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info