Mogelijke oorzaken van pijn in de lie
Última atualização: agosto de 2022

123m_pijn_lies_liesbreuk_2022.jpg
dossiê

Spierverrekking é o melhor voorkomende oorzaak van pijn in de liesstreek, mas também pode ser feito em qualquer lugar. De behandeling van de aandoening verschilt naargelang de oorzaak en de mate waarin je pijn lijdt.

Mogelijke oorzaken

123m_pijn_lies_liesbreuk_2022.jpg

 • Spierverrekking: de meest voorkomende oorzaak van pijn in de lie é een spierverrekking, meestal door e sportblessure. Bije een spierverrekking voel je een scherpe, plotselinge pijn.
 • Liesbreuk: hierbij é er sprake van uitstulping van het buikvlies. Door excesso druk op de buikwand, kan er een bobbel op de buik zichtbaar zijn. Een liesbreuk krijg je door herhaaldelijke belasting of zelfs door veelvuldig en krachtig hospedar.
 • Niersteen: dit is een kleine klomp mineralen die zich in je nieren vormt. Het veroorzaakt golven van pijn die vaak doorlopen naar of lie.
 • Heupartrose: artrose van het heupgewricht treedt op wanneer het gewoonlijk gladde heupgewricht is afgesleten. Bewegingen worden dan pijnlijk en stijf.
 • Blaasontsteking de nierbekkenontsteking: deze aandoeningen kunnen allebei pijn in de lie veroorzaken, maar bijeen nierbekkenontsteking zit de pijn hoger en hij is ook heviger.
 • Gebroken heup: een heupfractuur é een botbreuk no bovenste kwart van het dijbeen. De pijn door een gebroken heup voelt men vaak in de lie. Draaien of buigen van de heup verergert de pijn.
 • Sporthernia: dit is een ongebruikelijke blessure die doorgaans optreedt bij voetbal- of hockeyspelers. Ele é meestal het gevolg van een lichte verzwakking van de buikwand. Bijeen sporthernia ervaar je pijn aan de voorkant van de onderbuik ofliesstreek.
 • Vergrote lymfeklieren: het lymfestelsel é uma rede complexa em je lichaam dat een rol speelt em het transport van voedings- en afvalstoffen. Door een infectie de verwonding kunnen de lymfeklieren opzwellen en pijnlijk aanvoelen. Deliesstreek é een plaats waar die lymfekliervergroting vaak optreedt.
 • Bekkenbodemdisfunctie: het bekkenbodem é een groep spieren onderaan je bekken die de organen in dat gebied helpen te ondersteunen. Wanneer iemand niet meer in staat is deze spieren goed te coördineren, treedt bekkenbodemdisfunctie op. Liespijn é een van de sintoma.
 • Druk op een zenuw: ook een geknelde zenuw in de onderrug of dij kan liespijn veroorzaken.
 • Heuplabrumscheur: het labrum van het heupgewricht é een laag kraakbeen rond de bal van het heupkogelgewricht. Bijeen scheur in het heuplabrum kan je onder andere pijn in de lie voelen.
READ  Mais de 1.000 mensen kunnen zich preventief laten vacinaren tegen apenpokken em Antuérpia (Antuérpia)

Lees ook: Steken in de zij: hoe voorkomen en hoe verhelpen?
Behandeling

Hoe pijn in de lie wordt behandeld, hangt of van de oorzaak. Bij bênçãos kunnen ferrugem e ijs helpen. Aanvullend kan je pijnstillers nemen. Em meeste gevallen zal fisioterapia deel uitmaken van het behandelplan. Além disso, ernstige aanding aan de base ligt, é alguns een operatie nodig.

Bronnen:
Will je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info