Moeten we ons zorgen feito sobre de nieuwe coronavariant BQ.1? Virolog Steven Van Gucht Fato Legítimo

Viroloog Marc Van Ranst contém vastos dados de besmettingscijfers stijgen, terwijl het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen voorlopig blijft dalen. “Op dit moment worden voor het eerst in lange tijd minder dan vijftig bedden op intensieve zorgen bezet door patiënten die zijn opgenomen wegens corona.”

Op based van de huidige modellen wordt eind outubro de início novembro een nieuwe golf verwacht. “Ele é o calcanhar waarschijnlijk dat een volgende golf veroorzaakt wordt door een nieuwe variante”, Weet professor Steven Van Gucht. “Maar voorlopig moeten we afwachten wat die volgende dominante variante zal zijn.”

O conteúdo do seu estado inclui uma rede de mídia social dat cookies wil schrijven of uttlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Esse momento é niet én duidelijke kandidaat, em verschillende delen van de wereld zijn verscheidene varianten actef. BQ.1 é um vooral em Verenigd Koninkrijk sneller toenemen e variações de vergelijkbare. “Daaruit blijkt dat die variante bestaande antistoffen beter kan ontduiken en dus een groeivoordeel heeft, wat maakt dat dit een mogelijke kandidaat is.”

Groeivoordeel

Voorlopig komt BQ.1 echter nog niet veel voor en het is nog niet bekend of de ziekte of sintoma erger zijn. “Dat is alvast niet mijn verwachting”, zegt Van Gucht. “Ik verwacht dat de volgende variante meer besmettingen kan veroorzaken, maar qua ziekteverloop vrij vergelijkbaar is.”

(Lees verder onder de foto)

Steven Van Gucht. © ISOPIX

“Em nossa terra é minder dan 1 procent van de onderzochte gevallen van het type BQ.1, 4 procent blijkt BA.4 e 94 procent is BA.5. De zogenaamde centaurusvariant BA.75, die deze zomer nog werd getipt als volgende belangrijke variante, zie je niet doorbreken, the variante is vastgesteld in slechts 1 procent van de onderzochte gevallen. Isso é een mooie illustratie van het feit dat je in het begin altijd moet opletten en dat pas na verloop van enkele weken of maanden duidelijk wordt of een variante al dan niet gaat overheersen.”

Melhor cenário

Volgens Steven De Gucht é het dus nog te vroeg om uit te feito de BQ.1 zal doorbreken. “Maar wat mij betreft é het wel een mogelijke kandidaat. Het goede nieuws é essa variante binnen de familie van omicron blijft. Este é o melhor cenário mogelijke wanneer je ziet dat het vírus nieuwe variantes creëert, quer dan ga je wellicht geen grote veranderingen krijgen com o gedrag de impacto do vírus het. Het zou me meer verontrusten als een nieuwe variante niet verwant zou zijn aan omicron een een completo nieuwe tak van de familie zou zijn.”

LEI OK. “Einde van de coronatunnel está em zicht”

De viroloog benadrukt dat nós niet ongerust moeten zijn sobre een volgende golf en herhaalt zijn oproep om het vaccin te nemen. “Het precieze tijdstip en de hoogte van de stijging van de coronacijfers in het najaar zijn nog onduidelijk. De vaccinatiecampagne is ons belangrijkste, voornaamste en op dit moment het enige wapen dat webben, nu de contactbeperkingen zijn opgeheven.”

Impulsionador

Mensen ouder dan 65 jaar worden anageraden om zich te vacinaren. “Ook 50-plussers die zwaarlijvig zijn, regelmatig drinken of roken zou ik aanbevelen om de booster te halen”, zegt Van Gucht, “net als mensen met onderliggende aandoeningen. Evenals para vrouwen die zwanger zijn de zwanger willen worden é dit heel sterk aangeraden. Maar het vaccin kan ook anderen helpen tegen een zware ziekte en long covid.”

LEI OK. Hoe het komt dat we nog altijd minder gelukkig zijn dan vóór corona

Volgens Van Gucht é o melhor de todos os impulsionadores de huidige que são produzidos na base da microvariante, no primeiro ciclo. “Ele é een meevaller dat de huidige vacinas zijn aangepast aan omicron, en dus ook aan BQ.1.”

READ  Wetenschappers verjongen menselijke huidcellen com 30 anos

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info