Moedige Mili overleeft miraculeus Atlantische oversteek en vertoeft 40 dagen em zeecontainer. Nu neemt douane van Panama “holdin” em dienst | Instagram HLN

Hoe Mili in de zeecontainer belandde, weet niemand. Maar de opgesloten viervoeter stak zo ongewild op een vrachtschip de Atlantische Oceaan over. Het zou in total maar liefst veertig dagen duren vooraleer de uitgemergelde hond werd gevonden. Dankzij de goede zorgen en omringd met veel liefde kon Mili volledig herstellen. De pientere hond é inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig lid van het speurhondenteam van de douane van Panama en verricht daar uitmuntend work.


KVE


Última atualização:
17:39


Bron:
20min.ch, News24.com, lalsace.fr

De odyssee van de hond começou a meio de dezembro de 2021 toen de container waarin ze zich bevond Algeciras in Zuid-Spanje verliet. Na de 20 dias de oversteek werd de container gelost no porto de Colón, Panamá.

Mili tijdens de uitoefening van haar job op de luchthaven van Panama City. © AFP

De container werd als leeg beschouwd en stond vervolgens buiten op de kade, overgeleverd aan de natuurelementen. Todos os arbeiders nog eens twintig dagen later de container openden en een klein hondje van ongeveer een jaar oud – helemaal uitgehongerd en uitgedroogd – ontdekten.

“Heldino”

“Nós weten niet hoe ze in de container is geraakt en waarom het uiteindelijk zolang duurde eer ze werd ontdekt. Este é o verhaal van een holdin”, diz Cecilia de Escobar, veranwoordelijk for dierenwelzijn binnen het ministerie van Landbouw no Panamá. “Quer een dier dat veertig dagen vastzit in een container, zonder water, zonder voedsel, hoe kan het zo lang blijven vechten om te overleven?”

Mili tijdens de uitoefening van haar job op de luchthaven van Panama City.

Mili tijdens de uitoefening van haar job op de luchthaven van Panama City. © AFP

Een deel van de container era gecorrodeerd waardoor e een klein gaatje era ontstaan. “Nós nemen aan dat ze via dat gaatje regenwater heeft kunnen drinken”, aldus de Escobar.


Het teefje com karamelkleurige vacht woog slechts 4 kg toen ze werd ontdekt. Ele também pode ser encontrado na Cidade do Panamá e na porta aberta. Hugo Turillazzi é uma van hen. Hij é van mening dat de hond wellicht para haar vertrek em een ​​goede fysieke conditie verkeerde waardoor ze kon teren op haar lichaamreserves in combinatie met regenwater, condens en mogelijk ook ook urina het opdrinken van haar.


Citar

Ele é een maravilha dat ze dit heeft kunnen overleven, daarom hebben nós haar ‘Milagros’ genoemd (maravilha nos espanhóis). Haar koosnaampje é Mili.

Dierenarts Hugo Turillazzi

“Ele é uma maravilha dat ze dit heeft kunnen overleven, daarom hebben nós haar ‘Milagros’ genoemd (maravilha nos espanhóis). Haar koosnaampje é Mili”, vertelde de dierenarts.

Condições de topo

Você pode visitar o mercado de Mili no dia 1 de hondenbrigade ou de Luchthaven na Cidade do Panamá. O verso bepaalde verso levensmiddelen op die het land niet in mogen zodat bepaalde ziekten niet kunnen overgedragen worden. “Mili voldoet aan alle voorwaarden om lid te worden van de hondenbrigade: ze is vriendelijk, zachtaardig voor mensen, heeft een goede eetlust en is speels”, verklaarde Edgardo Aguirre, treinador de haar. “Nós zagen meteen wat mili em haar mars had.”

De hond, die nu ruim 13 kg weegt, verkeert in topconditie. Ze beweegt zich behendig tussen de koffers en heeft al tijdens haar eerste week als speurhond zaden, fruit en vleeswaren opgespoord.

Mili, de 'wonderhond'.

Mili, de ‘wonderhond’. © AFP

Op deze manier helpt Mili nu degenen die haar uit haar donkere gevangenis hebben gered en haar weer gezond hebben gemaakt. “Het is een scanner die niet veel kost”, grapte dierenarts Turillazzi terwijl hij de viervoeter prees als zeer betrouwbaar. “Het volstaat om mili goed te voeden en te omringen met veel tederheid.”

En tot slot: “Ze zeggen dat iedereen een doel in het leven heeft, en ik geloof dat Mili door Panama is gered en geadopteerd om ons land te dienen.”

Mili Speelt conheceu haar collega's.

Mili Speelt conheceu haar collega’s. © AFP

Mili tijdens de uitoefening van haar job op de luchthaven van Panama City.

Mili tijdens de uitoefening van haar job op de luchthaven van Panama City. © AFP

Mili tijdens de uitoefening van haar job op de luchthaven van Panama City.

Mili tijdens de uitoefening van haar job op de luchthaven van Panama City. © AFP

Tudo bem: Kijk, daar glijdt een hond door het winkelcentrum

READ  Drie toeristen sterven op mysterieuze wijze in luxeresort op Bahama's: hotelgast wijst op problema com ar condicionado

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info