Moeder van man (24) die Salman Rushdie neerstak: “Na reis naar Libanon veranderde hij in een religieuze fanaticus” | Buytenland

Em uma entrevista exclusiva conheceu o ‘The Daily Mail’ com o título de Moeder van Hadi Matar, de 24 jarige man die de Brits-Indiase Schrijver Salman Rushdie (75) afgelopen vrijdag heeft neergestoken, verteld dat ze haar zoon em 2018 volledig zag veranderen em een ​​fanáticos religiosos na een reis naar Líbano. “Ik had verwacht dat hij gemotiveerd zou terugkeren, dat hij zijn opleiding zou afmaken, zijn diploma zou halen en een job zou zoeken. In plaats daarvan sloot hij zichzelf op in de kelder”, aldus Silvana Fardos (46). De vrouw wil haar zoon naar eigen zeggen nooit meer spreken.

Vrijdagmiddag lokale tijd viel de FBI de ganhar de 46-jarige Silvana Fardos no estado americano de Nova Jersey binnen. Ele foi op dat moment dat de vrouw para o heerst te horen kreeg dat haar zoon, de 24 jarige Hadi Matar, o autor Salman Rushdie Ernstig teve que tomar posse de tijdens e lezing em Nova York. De schrijver werd na de aanval met spoed naar het ziekenhuis gebracht met drie steekwonden in de nek, vier steekwonden in de maag, een wonde in het rechteroog, een prikwond in de borst een een snee in de rechter


Tijdens de raid name de FBI-agente enkele bezittingen van Hadi – morra no kelder de het huis van zijn moeder woonde – em beslag. Ele está em mais de um computador, um PlayStation, um jogo de computador, uma mensagem e uma mensagem. “Ik kreeg telefoon van mijn dochter”. Eu estava trabalhando para me ver ao lado do FBI em nossa casa. Eu estava em estado de choque”, vertelt Silvana, o zorgleerkracht e o vertaler Arabisch está na escola de Middelbare, no ‘The Daily Mail’.

READ  Hevige bosbrand em Frankrijk lijkt niet te stoppen, Holanda stuurt versterking: “Alsof het een monster is dat hersens heeft”

De ganhar a van Silvana Fardos em Nova Jersey.  Haar zoon Hadi Matar woonde em kelder van het huis.

De ganhar a van Silvana Fardos em Nova Jersey. Haar zoon Hadi Matar woonde em kelder van het huis. © AFP

Reis naar Líbano

Silvana é um libanês afkomst en geboren als moslima. Samen conheceu Hassan Matar vluchtte ze uit Yaroun, e estad em sua terra de onde sterke controle de terreurgroep Hezbollah, gesteund door Iran, staat. Het koppel trok naar de Verenigde Staten en voedde Hadi en zijn jongere zussen op in California. Em 2004, vroeg Silvana começou a planejar uma nova temporada em Nova Jersey para um novo começo. Haar ex-man keerde terug naar Libanon.

Vier jaar geleden merkte Silvana dat Hadi veel religieuzer era geworden nadat hij anderhalve maand bij zijn vader no Líbano tinha gespendeerd. De jongeman zou bovendien kritiek op zijn moeder hebben omdat ze hem nooit strikt religieus heeft opgevoed. “Na de trip sprak hij maandenlang niet met mij of zijn zussen”, aldus Silvana. “Sinds 2018 sluit hij me volledig buiten.” De vrouw mocht de kelder ook absoluut niet betreden. Hij woonde daar alleen. Overdag sliep hij en ‘s nachts werd hij wakker om zijn eigen eten te maken.”

Kort na de reis hadden moeder en zoon nog een felle discussão sobre religião. “Hij vroeg me waarom ik hem motivationerde om een ​​​​diploma te halen in plaats van hem te laten focussen op religie. Hij was boos omdat ik hem niet op jonge leeftijd over de islam had geleerd”, herinnert de moeder zich. “Ik ben zelf niet religieus. Ik ben geboren als moslima, maar dat é het dan ook. Ik heb mijn kinderen nooit aangezet tot religie.”

Bekijk hieronder nog eens de beelden van het incidente:

“Bainha de Doorgaan zonder”

Drie maanden geleden besloot Hadi dat het toch tijd era para verandering en werd hij lid van een lokale boksschool. Dat lidmaatschap zegde hij vorige semana echter abrupta op. “Ik was blij toen ik hoorde dat hij lid was geworden (…). Oi vertelde me ook dat hij van plan foi om em setembro terug naar school te gaan om cyberveiligheid te studeren”, zegt Silvana. “Ik dacht dat hij een lange depressie had doorgemaakt en dat het tijd era om weer tot leven te komen, om terug te keren naar zijn familie”. Dat alles dan toch weer de foute kant zou opgaan, tinha Silvana niet verwacht.

De vrouw weet naar eigen zeggen niet of haar zoon ‘De duivelsverzen’ de Rushdie ooit heeft gelezen. A publicação foi feita em 1989 e em 1989 een ‘fatwa’, e een soort terdoodveroordeling, uitgesproken tegen de schrijver door de Iraanse ayatollah Khomeini. Da fatwa ook, o motivo de Hadi é, nog niet bekend.

De 24 jargões Hadi Matar.

De 24 jargões Hadi Matar. © via REUTERS

“Ik kan het gewoon niet geloven dat hij in staat was om zoiets te doen”, reageert Silvana op de steekpartij. “Hij era erg stil, iedereen hield van hem. Net zoals ik al tegen de FBI zei, ga ik geen moeite doen ooit nog met hem te spreken. Hij é veranwoordelijk voor zijn daden”, klinkt het. “Ik heb nog twee minderjarigen voor wie ik moet zorgen. Ze zijn van slag en geschokt. Al wat we nu kunnen doen, is proberen om door te gaan, zonder hem.”

O vídeo do incidente de gewelddadige heeft Silvana nog niet bekeken. “En dat wil ik ook niet”, clique aqui. “Ik Leef mee conheceu Meneer Rushdie. Ik hoop dat hij snel herstelt, maar er é niet veel meer dat ik kan zeggen of doen, anangezien het niet mijn schuld is.” A família Rushdies está aberta ao fim de semana, mas também é feito um pouco de beademing. “Het zal lang duren; de verwondingen zijn ernstig, maar zijn toestand gaat de goede kant op”, zo stond in een verklaring.

E um archiefbeeld de 75-jarige autor Salman Rushdie.

E um archiefbeeld de 75-jarige autor Salman Rushdie. © Evan Agostini/Invision/AP

Olhar:

Man die Salman Rushdie verwondde woonde vlak bij hem (+)

Verdachte (24) die schrijver Rushdie neerstak steunde sjiitisch extremisme, maar pleit onschuldig

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info