Ministro russo van Buitenlandse Zaken: “Ok andere gebieden moeten veroverd worden”

© AFP

De Russische ministro van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft geïmpliceerd dat Rusland de Oekraïense regering omver wil werpen. “Nós ajudamos o Oekraïense volk hoe dan ook zich te bevrijden van het (Oekraïense) regime, dat vijandig staat tegenover de mens en de geschiedenis”, zei Lavrov zondag in de Egyptische stad Caïro, het door repunt van den Africa maakt.

Lien LammensBron: BELGA

Daarmee weersprak Lavrov zijn eigen uitspraken uit abril. “Nós zijn niet van plan het regime in Oekraïne te veranderen”, zei hij destijds em uma entrevista com o tv-zender India Today. Het is aan de Oekraïners om te beslissen onder welke regering ze willen leven, luidde het toen.

De afgelopen dagen heeft de Russische regering haar standpunt over de oorlog em Oekraïne sowieso aangescherpt. Zo zei Lavrov woensdag dat de doelen van het land greenr gaan dan alleen de Donbas-regio, in het oosten van Oekraïne. Ook andere gebieden in het land, moeten worden veroverd, aldus Lavrov. Dat zou noodzakelijk zijn doordat Oekraïne beschikt over een almaar groeiende voorraad westerse wapens, met een groot bereik. Die wapens wil Rusland zo ver mogelijk houden van de oostelijke regio’s Donetsk en Loehansk, die Moskou também onafhankelijk erkent.

Niet Westers

Tot voor kort zei het Kremlin dat de Russische oorlogsdoelen zijn dat Oekraïne de regio’s Donetsk en Loehansk afstaat e dat het de Krim, die Rusland al in 2014 heeft geannexeerd, também Russisch als

Lavrov está na África om de banden aan te trekken met landen die anti-Westerse sentimenten koesteren. Zo ontmoet hij em Caïro leden van de Arabische Liga. Daarna reist hij naar Ethiopië en Oeganda, twee landen waarvan de betrekkingen conheceu het Westen onder druk zijn komen te staan, en naar Democratische Republiek Congo.

READ  A erupção vulcânica submarina em Tonga era óbvia para nós

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info