Minder dan 7 procent van de Amerikaanse volwassenen heeft een goede hartgezondheid. En hier is het niet veel beter

Hart- en vaatziekten zijn nog steeds de op een na belangrijkste doodsoorzaak. Niet gek, também je weet dat nog geen 7 procent van de Amerikanen een goede hartgezondheid heeft. En dat zal em Nederland niet heel anders zijn.

Elke dag sterven er in ons land hond mensen aan hart-en vaatziekten. Nog eens 105 mensen por dag krijgen een beroerte. Volgens strategisch beleidsadviseur Raymond Wimmers van de Hartstichting é a situação em nossas terras que você encontrou com o VS. Daar heeft da American Heart Association A vida é simples 7 geïntroduceerd om de hartgezondheid van Amerikanen te verbeteren. Deze zeven simples factoren para gezondheid zijn rocken, voeding, beweging, gewicht, bloeddruk, colesterol e de bloedsuikerspiegel. “Recente é daar nog de variabele slaap aan toegevoegd’, vertelt Wimmers.

Vroeger melhor
Encontrei um antal van deze factoren heeft minder dan 7 procent van de volwassen bevolking in de VS een goede hartgezondheid, blijkt uit recente onderzoek onde leiding van een team van de Friedman School of Nutrition Science and Policy van de Universidade Tufts. De onderzoekers avaliador de hartgezondheid op based van bloeddruk, bloedsuikerspiegel (pré-diabetes), colesterolgehalte in het bloed, overgewicht en aan- of afwezigheid van hart- en vaatziekten. Slechts 6,8 procent scoorde optimaal op alle vijf de onderdelen. Em twintig jaar tijd zijn de cijfers op het gebied van overgewicht en bloedsuiker bovendien aanzienlijk verslechterd. Teve em 1999 nog een op de drie volwassenen een optime score voor overgewicht, em 2018 foi dat nog maar een op de vier. Em 1999 tinha 60 procent de volwassenen geen voorstadium van diabetes, terwijl dat em 2018 minder e 40 procent era.

READ  Investir para verslavingszorg digital - Smarthealth

“Deze cijfers zijn opvallend. Ele é zeer problemtisch dat in de Verenigde Staten, een van de rijkste landen ter wereld, minder een op de vijftien volwassenen een óptima cardiometabolische gezondheid heeft”, zegt hoofdonderzoeker Meghan O’Hearn. Os analistas também conheceram outros representantes da steekproef de ongeveer 55.000 mensen de 20 anos de 1999 a 2018. Você não quer saber de todos os dias de niet ziek, mas ook ij naar leefst. “Nós moeten het zwaartepunt verleggen, want ziekte is niet het enige probleem”, zegt O’Hearn wiens estudar em het Jornal do Colégio Americano de Cardiologia verschen. “Nós vamos niet alleen ziektevrij zijn. Teremos um ótimo estado de conservação e bem-estar.”

Opleidingsniveau
Er bleken ook grote gezondheidsverschillen in geslacht, leeftijd, opleidingsniveau en etniteit. Volwassenen conheceu een lager opleidingsniveau hadden bijvoorbeeld de helft minder kans op een ótimo hartgezondheid em vergelijking com hoger opgeleiden. Ook het verschil tussen witte en zwarte Amerikanen foi ótimo. “Isso é echt problematisch. Sociale factoren, zoals voedselzekerheid, sociale cohesie, economische stabiliteit en racismo, zorgen ervoor dat mensen van verschillende opleidingsniveaus, rassen en etniciteit een verhoogd risico lopen op zeprobletarian.

Afbeelding van een menselijk hart. Foto: Biblioteca de fotos científicas

De studie keek ook naar het gemiddelde niveau: wie scoorden er niet goed, maar ook niet slecht, também het gaat om aandoeningen zoals pré-diabetes, pre-hypertensie en overgewicht. “Een groot deel van de bevolking bevindt zich op een kritiek punt”, zegt O’Hearn. “Het identifieren van deze personen en het vroegtijdig aanpakken van hun levensstijl is van cruciaal belang om de groeiende zorglast en gezondheidsongelijkheid te verminderen.”

READ  Pesquisa universitária: a dieta pode resolver os sintomas de TDAH

De gevolgen zijn niet alleen groot para persoonlijke gezondheid. “O impacto da economia nacional é enorme”, zegt O’Hearn. “En deze aandoeningen zijn grotendeels te voorkomen. Nós kunnen beleid maken om deze problemen aan te pakken.”

Holanda
Em Nederland é a situação no calcanhar de Anders. Nós temos bijvoorbeeld dat ruim 53 procent de Nederlanders e gezond gewicht heeft, bijna 32 procent heeft matig overgewicht, 12,6 procent heeft obesitas em slechts de helft van de Nederlanders voldoet aan de beweegnorm. “Op based on wat weten van de afzonderlijke risicofactoren in Nederland zal de cardiovasculaire gezondheidsscore in Nederland niet veel afwijken van die van de Amerikaanse populatie”, zegt Wimmers. “Met de vergrijzing neemt ook het aantal patiënten met hart- en vaatziekten toe wat ook effect zal hebben op de gemiddelde cardiovasculaire gezondheidsscore van de Nederlandse populatie.”

Ook de Nederlandse Hartstichting zet hard in op het verbeteren van de leefstijl van de gemiddelde Nederlander. “Als Hartstichting werken we all jaren aan het verbeteren van de hartgezondheid van de Nederlanders. Em onze huidige strategie ligt nu de focus op een gezonde bloeddruk, gezonde colesterolwaarden, niet rocken een betere voedselsamenstelling, dus met minder zout en vet.”

Vettaks
Wimmers vindt echter dat de overheid daar ook aan bij moet dragen. “Het zou helpen als de overheid hier nu eens echt stappen in gaat zetten. Van de industrie hoef je niet veel te verwachten. Hun verdienmodel é dat ze mensen beïnvloeden om ongezond te leven en daarmee zijn ze medeveroorzaker van een slechte hartgezondheid bij de bevolking.”

De overheid daarentegen kan gezond eten wél stimuleren door bijvoorbeeld een subsidie ​​in the voeren voor groente en fruit of ongezond voedsel extra te belasten. Natuurlijk weet je als burger ook zelf best wat gezond is en wat niet. De zoete en vette verleidingen zijn echter geral. Toch é o melhor de sempre waker een snoeptomaatje te eten em plaats van die zak chips. Quer calcanhar ziektes overkomen je porta botte pech, maar je hartgezondheid heb je deels zelf na mão.

READ  Vrouw conheceu kanker krijgt vaak geen info sobre behoud vruchtbaarheid

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info