Middeltje tegen acne biedt mogelijk soelaas in onze strijd tegen het gevreesde dengue-en zikavirus

Muggen worden aangetrokken tot de geur van met dengue- of zikavirus besmette mensen. Maar daar steken wetenschappers nu met een verrassend middeltje een stokje voor.

Dengue- en zikavirussen zijn voor hun overleving afhankelijk van muggen. Wanneer een gezonde mug een met dengue- of zikavirus geïnfecteerd pessoa bijt, kan de mug zelf besmet raken en deze virussen vervolgens onde nieuwe slachtoffers verspreiden. Onderzoekers hebben nu ontdekt dat dengue- en zikavirussen een geniepige manier hebben ontwikkeld om die verspreiding te versnellen. En nu onderzoekers beter begrijpen hoe deze virussen te werk gaan, kunnen ze er ook iets aan doen om ze de wereld uit de helpen.

Dengue-en zikavirus
Zowel het denguevirus – dat knokkelkoorts veroorzaakt – als het zikavirus – waar je onder zikakoorts van kunt krijgen – zijn virussen waar wetenschappers zich zorgen om maken. “Het denguevirus é o melhor arbovírus de voorkomende dat al em meer dan 100 landen wereldwijd is opgedoken”, vertelt onderzoeker Gong Cheng em gesprek met Scientias.nl. “Jaarlijks zorgt het voor 390 miljoen infecções, voornamelijk in (sub)tropische gebieden. 500.000 mensen worden ernstig ziek en bij 20.000 mensen leidt infectie zelfs tot de dood.” Você pode ver o zikavirus em todas as palavras em onderschat. Hoewel het ongebruikelijk é dat je van zika ernstige ziek wordt, veroorzaakte e recente uitbraak em Zuid-Amerika ernstige geboorteafwijkingen bij de ongeboren kinderen van besmette zwangere vrouwen. “Daarnaast kan besmetting met het zikavirus verschillende neurologische problemen tot gevolg hebben”, gaat Cheng verder. “Denk bijvoorbeeld aan het Guillain-Barré-syndroom.” Dit é een ziekte waarbij de spieren in de armen, benen en romp binnen enkele dagen de weken verzwakken. Soms kunnen mensen vrijwel verlamd raken. Zowel het denguevirus também het zikavirus kunnen momenteel vrij hun gang gaan, anangezien er nog geen medicijnen of behandelingen tegen bestaan.

READ  Notícias da Frísia de 16 de abril | Diretor da fábrica de doces após o incêndio: 'Este é um dia negro' e o surto de Corona entre um grupo de pessoas que foram vacinadas com demência em Smollingerland

Muggen
Weten dat beide virussen handig gebruik maken van de gelekoortsmug (Aedes aegypti) om van de ene personoon naar de ander te springen. Maar hoe gaat die verspreiding precies in zijn werk? Al vrij snel werd het onderzoekers duidelijk dat de mug – als hij moet kiezen – eerder een met dengue- of zikavirus besmet mens bijt, dan een niet-geïnfecteerd persoon. En dat está no vírus het voordeel van het. Quer saber mais e mais gezonde mug een geïnfecteerd persoon bijt, kan deze zoals gezegd zelf het virus onde de leden krijgen e het vervolgens onde nieuwe mensen verspreiden.

Geure
Een prangende vraag é echter waarom muggen het met name op met dengue- of zikavirus besmette mensen hebben voorzien. Om dat te onderzoeken, bestudeerde Cheng conheceu zijn team geurmonsters van geïnfecteerde muizen en mensen. En dat leidt tot een verassende ontdekking. Zowel de besmette muizen als mensen blijken namelijk abnormaal hoge niveaus acetofenon af te scheiden, waardoor ze voor muggen ‘lekker’ ruiken. Deze verbinding é ook te vinden in veel fruit en sommige kazen.

Versgebakken koekjes
Al snel begint het bij de onderzoekers te dagen. “Nós detectamos o vírus da porta do meio do caminho e o dergelijke verhoogde afgifte van acetofenon muggen aantrekken”, zegt Cheng. Wanneer het virus een gastheer binnendringt, gaat het virus een gevecht aan met de cellen in het lichaam over de control over een sleuteleiwit dat de samenstelling van het huidmicrobioom regelt: RELMα. En als het virus wint, blijkt deze de RELMα-expressie te onderdrukken. Dit zorgt ervoor dat acetofenonproducerende huidbacteriën overuren draaien. “Als gevolg hiervan vermenigvuldigen sommige bacteriën zich te veel en Produceen ze meer acetofenon”, legt Cheng uit. “As parcelas deze zieke mensen net zo lekker para muggen als een dienblad met versgebakken koekjes para een groep vijfjarige kinderen.”

READ  Monkeypox: Expert vreest dat een uitbraak in het VK de eerste geregistreerde gevallen van seksueel overdraagbare ziekte markeert

“Plots ruiken deze zieke mensen net zo lekker para muggen als een dienblad met versgebakken koekjes para een groep vijfjarige kinderen”

Magro, mais fino, mais fino
Het betekent dat de virussen dus een ongelofelijk geniepige manier hebben ontwikkeld om muggen aan te trekken, zodat ze zich sneller kunnen verspreiden. “Isso é muito fino”, zegt ook Cheng. Maar de onderzoekers zijn slimmer. Nu ze namelijk hebben ontdekt dat een verhoogde afgifte van acetofenon muggen aantrekt, besloten ze een manier te bedenken om de afgifte juist te verminderen. Quero também besmette mensen minder lekker ruiken, worden ze ook minder gebeten, wat hun beurt weer de verspreiding van de virussen indamt.

Middeltje tegen acne
De onderzoekers besloten op zoek te gaan naar een manier om de cellen te helpen het getouwtrek over RELMα te winnen, waardoor het niveau van acetofenon normal blijft. Para estudar a literatura mais recente sobre RELMα, Cheng testou o geneesmiddel isotretinoína (dat gewoonlijk wordt gebruikt als medicijn tegen ernstige vormen van acne) de productie van acetofenon kan onderdrukken. O experimento foi simples: schotel besmette muizen isotretinoïne voor en zet ze in een kooi met muggen. De resultten zijn bemoedigend. Zo blijkt dat deze besmette muizen ineens veel minder lekker rocken, waardoor ze minder muggen aantrokken. Er bleek voor de muggen zelfs geen verschil meer te bestaan ​​tussen deze muizen e outros niet-geïnfecteerde dieren.

Echte wereld
De bevindingen zijn veelbelovend. Want mogelijk hebben onderzoekers nu een doeltreffende manier ontdekt om de verspreiding van het dengue- en zikavirus te vertragen. De onderzoekers willen nu gaan kijken hoe ze hun resultaten naar de echte wereld kunnen vertalen. “Nós planejamos a isotretinoína via de voeding aan dengue-patiënten toe te dienen”, disse Cheng. “Nós zijn een samenwerking aangegaan conhecemos a estratégia om deze de onze Maleisische collega em dengue-endemische gebieden te testen. Nós nos esforçamos para fazer o experimento em de tweede helft van dit jaar te starten.”

READ  Magnetische hersenstimulatie para depressão em ETZ

Reukreceptoren
Tegelijkertijd pakken ze het problem ook vanaf de kant van de muggen aan. “Nós iremos zoek gaan naar de specifieke reukreceptoren waarmee muggen acetofenon herkennen,” legt Cheng uit. “Vervolgens willen we de genen die hiervoor coderen uit muggenpopulaties verwijderen.” En dat é magro. Zonder de specifieke reukreceptoren zullen muggen namelijk niet meer in staat zijn om acetofenon te ruiken. En dus zullen ze niet meer gericht op zoek gaan naar met dengue- of zikavirus besmette mensen.

Beide aanpakken zijn hoopgevend. Você também quer que ele não tenha mais chance de geïnfecteerde mensen hebben voorzien, kan dit de verspreiding van de virussen aanzienlijk terugdringen. En, em het meest optimistische geval, kan dit er zelfs voor zorgen dat de virussen voorgoed van de aardbodem verdwijnen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info