Met thuismomonitoringsbox minder vaak naar ziekenhuis

Patiënten conheceu een chronische nierziekte hoeven minder vaak naar het Erasmus ziekenhuis dankzij thuismomonitoring. Hiervoor hebben ze een speciale SeCRet-thuismomonitoringsbox gekregen. Em thuismomonitoringsbox zit een bloeddrukmeter, een zuurstofmeter een termômetro. Em um aplicativo especial, você pode ver o paciente vervolgens de resultados de hun metingen in.

Steeds meer patiënten met een chronische nierziekte houden thuis zelf hun bloeddruk, lichaamstemperatuur en zuurstofsaturatie in de gaten. Tevens é er de ambitie om de thuismeetapparatuur uit te breiden omdat nierpatiënten regelmatig overgewicht hebben en weinig bewegen. Porta aan de SeCRet-box bijvoorbeeld e stappenteller e een weegschaal toe te voegen kan gezond gedrag worden gestimuleerd.

Metingen thuis betrowbaar

Veel nierpatiënten worden lange tijd gevolgd. Denk aan patiënten die een niertransplantatie hebben ondergaan of een chronische nierziekte hebben. Você pode vaak para controlar naar het ziekenhuis e aantal bezoeken kan worden verminderd door assim metingen te verrichten. Internist-nefroloog Martijn van den Hoogen: ‘Voor deze groep patiënten is een bloedrukmeting bijvoorbeeld heel belangrijk. Thuis é o veel betrouwbaarder dan op de polikliniek. Quer wat denk je dat er gebeurt als mensen gehaast de parkeergarage uit komen hollen?’

Thuismomonitoringsbox geeft patiënten regie

Een time van het Erasmus MC ontwikkelde especial para deze groep patiënten een thuismomonitoringsbox. Em coronatijd kwam die meteen al goed van pas want Covid-19 was voor nierpatiënten een groot problem. De hoop foi dat ze met de thuismomonitoringsbox vroeg aan de bel zouden trekken in het geval van problemen. Internist-nefroloog Jacqueline van de Wetering: “In de thuismeten-app voeren patiënten de resulten van de metingen in. De waarden worden e meteen digital weergegeven in het elektronisch patiëntendossier HiX. Dat maakt het para ons én de patiënt inzichtelijk: je kunt naar de trend en het verloop kijken.”

READ  Vincent van Gogh no podcast Psicopatologia | Bill e massa

Transplantatie Instituut wil aanhaken

Inmiddels wordt deze vorm van thuismomonitoring breder ingezet dan alleen for Covid-patiënten. Een algemeen thuismeetprogramma voor niertransplantatiepatiënten ging in Augustus 2021 van start. Abra o momento 220 pacientes de SeCReT-box em volgende 200 boxen zijn besteld. De grootste wens van Van de Wetering é dat mensen thuis ook waardes zoals nierfunctie en medicijnspiegels kunnen meten. Volledige poliklinische consultan kunnen dan af en toe worden vervangen door een videoconsult. Artsen en patiënten zijn tevreden over het thuismomonitoringsprogramma. Outro grupo de geneeskunde interno será graag meedoen em ook het Transplantatie Instituut wil aanhaken.

Nierpatiënten e diálise

Ook op het gebied van nierdialyse proberen steeds meer ziekenhuizen betreffende groep nierpatiënten meer autonomie te bieden. Een voorbeeld Vindo nós temos Hagaziekenhuis dat op twee localidades do dialysecentrum 58 nieuwe dialysemachines. Deze zijn volgens betrokkenen eenvoudig te bedienen door patiënt en verpleegkundig. De stille machines zijn veilig en er zijn minder spat- en prikincidenten. Patiënten kunnen als ze dat willen zelf het system grotendeels zelf bedienen en dat geeft ze meer autonomie.

Manifesto de Aberturas 2022

Wilt u op 09 mei 2022 ook onar of ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn grátis maar op is écht op! Dus wacht niet en fundir u snel aan.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info