Mercedes-Benz rijdt 1000km op enkele acumulando com concept-EV – Beeld en geluid – Nieuws

Dat valt best tegen als je erover nadenkt:

Met een kleine actieradius moet je thuis kunnen laden. Vooral in stedelijke gebieden hebben de meeste mensen geen eigen oprit en wordt dat dus een openbare paal.

5 jaar geleden kon je nog em alle steden een vrije paal vinden als je aankwam. Vorig jaar waren overal waar ik kwam, tenzij ik heel vroeg era alle palen vol. Dat is niet alleen een problem voor iemand die daar heen is gereden, dat betekent ook dat bewoners niet (allemaal) kunnen laden.

Zo tinha ik het problema assim ook dat als ik wat mais tarde van het werk kwam alle palen bezet waren en ik de volgende dag langs de snellader kon. 40 minutos no meio do nada wachten tot je weer kan rijden é geen reaslistische caso de uso para een auto.

In de spits tinha ik 5 jaar geleden altijd een snellader, een jaar geleden heb ik het verschillende keren gehad bij de kleinere snelladers (2 aansluitingen) dat ik moest wachten op de auto voor mij. Dan komt er dus nog een wachttijd – die onvergelijkbaar met benzine is – bij de laadtijd!

Woon-werk era 55km enkele reis, de alcance van de auto officieel 210km. Twee dagen heen en weer op een lading? Vergeet het maar, no inverno, há uma faixa de distância de 150km! dat is 1 keer heen en weer nar het werk en dan al niet meer voldoende voor een enkele reis. Dus moet je elke dag laden. Op het werk steeds meer elektrische auto’s en het aantal laadpunten bleef gelijk. Aan het eind had ik dagen dat ik zowel thuis também op het werk alle laadpunten vol trof.

READ  Itália, Espanha e Portugal willen EU-aanpak hoge energiekosten

5 jaar geleden als ik naar een klant ging hadden die 2-4 laadpunten en daar was er altijd wel 1 van vrij. Tegenwoordig bij de meeste klanten é het aantal laadpunten verdubbelt, maar tenzij je’s ochtends vroeg hebt afgesproken zijn die vrijwel altijd allemaal bezet. Bedrijven terreinen hebben ook vaak nog eens geen openbare palen aan de straat omdat ze niet in woonwijken zijn, dus dat was ook alweer een gegarandeerd ritje en vervelend wachten bij de laadpaal. E vamos bem na teoria had ik niet hoeven laden als ik thuis had kunnen laden. Vrijwel al mijn klanten lagen binen de helft van de beloofde 210km range. Echtrer zoals gezegd de gemeente plaats thuis veel te weinig palen en ‘s winters haalt geen enkele BEV de beloofde range. Het verschil é schokkend.

Dan hebben nós het nog niet gehad sobre het aantal keren dat ik’s ochtends bij de laadpaal kom een ​​een armazenar era geweest en mijn auto maar deels geladen era. Na een paar keer te laat of zelfs niet bijeen afspraak met een klant te zijn geweest omdat er weer eens een storage was geweest was de maat echt wel vol.

Elektrisch rijden é onvolwassen e onbetrouwbaar e geen serieuze optie als je niet auto met grote range en een eigen oprit om te laden hebt. Tenzij het para você aceitar é dat je soms simpelweg niet weg kunnen de 40 minutos extra reis tijd hebt vanwege ‘snelladen’.

Anekdotisch, maar circa n=15: Bijna niemanand heeft een use case para o intervalo ‘boodschappen’. Iedereen hier in mijn buurt en op het werk die zo’n ding had heeft spijt van de keuze en vrijwel allemaal rijden nu weer benzine. De enigen die nog elektrisch rijdsen waren degenen com alcance de 400+km em autopritten.

READ  Waarom de modewereld zich op NFT's no metaverse stort

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info