Marnix Peeters draagt ​​z’n nieuwe book op aan Roger Vangheluwe: “Hopelijk stuurt hij een bedankbriefje” | Showbizz

ShowbizzEen pastor die na een leven vol ontucht en misbruik in de hel belandt. Ziedaar, de korte samenvatting de seu novo livro de Marnix Peeters (57). Inspiratie para ‘Komt een priester bij Beëlzebub’ por um autor bij niemand minder e Roger Vangheluwe. Verder staat Peeters in dit gesprek ook stil bij z’n verleden als misdienaar, en beschrijft hij hoe de hel er voor hem uitziet. “Ik geniet ervan om af en toe eens een elektrische step omver te duwen.”

Dubbel Feest é oferecido para Marnix Peeters. De auteur lanceert z’n nieuwste boek, em viert tegelijkertijd de 41ste verjaardag van z’n vrouw Jana. Em ‘Komt een priester bij Beëlzebub’ laat de auteur opnieuw z’n fantasie de vrije loop. Naast de ontuchtige pastoor Pelckmans – die jarenlang colombiana meisjes verhandelde – passeert er in de roman een bonte stoet aan personages. Vava Ventvent bijvoorbeeld, een – hou u vasto – huurkluizenaar. “Het klinkt ridiculul, maar zo’n mensen bestonden vroeger echt. Em 19de eeuw betaalden welgestelden iemand om fulltime in een grot in hun tuin te wonen. Die mocht dan op festiviten wat verzen komen voorlezen.”

Vleesgeworden ontucht

Veja outras maneiras de ver o livro raakvlakken com a realidade. “Priesters die zich misdragen, een rariteit is het niet bepaald, hé”, vervolgt de auteur. “Ik heb dan ook m’n boek opgedragen aan Roger Vangheluwe (gewezen Brugse bisschop morreu em 2010 ontslag nam nadat bekendraakte dat hij kinderen seksueel had misbruikt, red.). Die man é voor mij de vleesgeworden ontucht. Ik heb z’n adres em Frankrijk opgespoord – zo moeilijk was dat niet – en heb hem een ​​​​exemplaar opgestuurd. Hopelijk laat hij iets weten. Dankbaarheid é touch een christelijke deugd, nee? Een briefje conheceu een boodschap als ‘bedankt om me voor te bereiden op m’n lot’ zou mooi zijn. Al weet ik niet of die man nog een gevoel voor humor heeft op dit moment.”

READ  Gloria Monserez vervangt An Lemmens tijdelijk bij 'The Voice van Vlaanderen': wat vindt de VRT daarvan?


Citar

Mensen nodeloos kwetsen doe ik sowieso niet. Maar een dwerg mag je wel gewoon een dwerg noemen, nee?

Marnix Peeters

Peeters snijdt conheceu z’n roman dus een actueel thema aan, al is het niet per se z’n bedoeling om de discussie rond het topic aan te zwengelen. “Ik denk dat mensen die echt zoiets meegemaakt hebben, kunnen struikelen over de lichtvoetigheid van het boek”, vervolgt hij. misbruik in de kerk. Hij vond het mooi dat ik via deze weg de thematiek opnieuw onder de aandacht breng.” Ook op het bezorgen van een exemplaar aan Vangheluwe kreeg de auteur reacties. ofwa? Zoiets verdient hij niet. Komaan zeg, nós gaan toch niet jaloers zijn op een pedoviele priester? Ik scherm me trouwens op een radicale manier af van al die azijnpisserij. Al wie te veel negatief neuzelt, blokkeer ik. Da’s go voor mijn mentale gezondheid.”

krullend loira

Hoewel Peeters het misbruik in de kerk hekelt, heeft hij zelf ook een katholieke achtergrond. “Ik was zelfs misdienaar”, lacht hij. “Al não era nada vanuit een vrome geloofsovertuiging. Als misdienaar op begrafenissen of huwelijken kreeg je namelijk een kleine vergoeding. Mijn ouders hadden het niet race, en ik gebruikte dat geld om Panini-stickers te kopen. Je zal het wellicht niet geloven, maar ik tinha toen een weelderige bos loiro, krullend haar. Eu fui dus een misdienaar met de allures van een engel. Nadien heb ik ook les gevolgd aan een zeer katholiek college em Beringen, waarvan de helft van het lerarenkorps uit priesters bestond. Ik denk dat daar m’n haat voor goddienst is ontstaan.” Al heeft de auteur het geloof recente weer herontdekt. “Ik woon al een tijdje in de Oostkantons en ik geniet wel van die duitse, ouderwetsige vorm van religie. Em m’n dorp ga ik bijvoorbeeld naar alle begrafenissen. Mensen zingen daar nog mee met salmen, em respeito à tradição ritual, zoals het gooien van aarde op de kist. Ik hou wel van de troost die zulke handelingen kunnen bieden. Ik zweer het geloof dus zeker niet radical af. Bovendien zijn die mistoestanden die gebeuren ergens toch ook logisch, nee? Het celibataire keurslijf vraagt ​​​​om zo’n ontsporingen.”

(Lees verder onder de foto.)

Capa de 'Komt een priester bij Beëlzebub'.

Capa de ‘Komt een priester bij Beëlzebub’. © Marnix Peeters

Também nós de auteur vragen naar zijn hel op aarde, hoeft hij niet lang na te denken. “Vlaanderen, anno 2022”, klinkt het resoluut. de pot gerukt? Dan overwinnen ween pandemie en gaan we onze medemens weer doodrijden. af en toe duw ik er eentje omver. Een geparkeerd exemplaar, he, voor alle duidelijkheid. (lacht) Nee, geef mij maar de Oostkantons. Ik geniet daar enorm van de rust en de natuur.

Revalidação Onmogelijke

De 91 jarige vader van Peeters beleeft op dit moment trouwens zijn eigen hel. “Jarenlang heeft hij resoluut gezegd dat hij nooit naar het rusthuis wil, en nu zit hij daar sinds enkele maanden”, vervolgt hij. hij anderhalve maand geleden z’n heup. Er wacht hem een ​​bijna onmogelijke revalidatie. Mentaal gaat hij eveneens sterk achteruit. Z’n situatie ziet er vrij hopeloos uit.

Toch probeert de auteur er de moed in te houden. “Humor hebben we meer dan ooit nodig in deze onzekere tijden”, klinkt het. Todo o humor é de Peeters, mas é politiek incorreto, veja em z’n nieuwste boek. “En toch hou ik bij het schrijven geen rekening met die hele wake beweging. Mensen nodeloos kwetsen doe ik sowieso niet. Maar een dwerg mag je wel gewoon een dwerg noemen, nee? Ik schrijf ook columns en een tijdje geleden had een eindredacteur de titel van m’n stukje veranderd. ‘Sneeuwwitje en de zeven dwergen’ era ‘Sneeuwwitje en 7 personen met dwerggroei’ geworden. Desculpe, maar dat vind ik een brug te ver. Eén goeie raad aan alle mensen: voel je niet zo snel aangevallen. Wees vrolijk e elegante. Daar word je alleen maar sterker van.”

‘Komt een priester bij Beëlzebub’ é vanaf vandaag, 22 de setembro, te koop in de boekhandel

Olhar:

Marnix Peeters wil de mensen (ver)maken: “Eendjes voeren, tonijn eten, naar een vrouw fluiten: stilaan wordt alles afgekeurd” (+)

Vrouw van Marnix Peeters schrijft boek over wilde Spaanse hond die ze in huis haalde: “We zijn het voorbije jaar al acht kilo verloren” (+)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info