Marijn ‘Boma’ Devalck sobre geschrapte afleveringen ‘FC De Kampioenen’

Wat vindt u ervan dat er opnieuw afleveringen geschrapt zijn?

“De VRT heeft het eigendomsrecht en beslist wat er op de buis komt. Dat é hun volste recht. De ze hierin gelijk hebben, daar wil ik me niet over uitspreken. Maar het wordt nu toch een beetje lachwekkend, en op hun orordelkundigheid mogen we ze wel wijzen. FC De Kampioenen é een sitcom, een ‘comédia de situação’. Ele é dus geen soap, maar wel pure fictie en humor. Zeer herkenbare volkshumor, om specifiek te zijn.

“Heel die serie, zowel de moppen als de personages, wordt op geen enkel moment serieus genoman. Todas as portas e todas as portas são publicadas. Nós nos conhecemos na família e nos conhecemos.”

Maar begrijpt u dat er vandaag op een andere manier naar zulke grappen wordt gekeken?

“Neen, eigenlijk niet. Ele é net door deze reactie dat die moppen anders opgevat zullen worden. Door die afleveringen nu te knippen en te verbieden gaat het public net meer op letten en gaan er nog meer mensen naar kijken. Denk aan het number ‘Je t’aime. . . moi non plus’ de Serge Gainsbourg e Jane Birkin. Dankzij het verbod van het Vaticaan werd het een wereldhit, het was beste publiciteit die het kon krijgen.

“Wat niet meer bekeken mag worden, zal meer bekeken worden. Dat moeten de VRT-mensen zich ook realizado. Ik geloof dat ze deze beslising com o beste bedoelingen genoman hebben en dat siert hen, maar het gaat een averechts effect hebben. Daar twijfel ik niet aan.”

U erkent dus wel het opzet maar niet de werkwijze van de VRT. Hoe moeten ze die omstreden afleveringen dan aanpakken?

“De meest omstreden aflevering era ‘Kamer te huur'”. Ik zou graag zien dat de VRT de moed heeft om net die controversiële aflevering uit te zenden. Zodat het een onderwerp van debate kan worden. Zodat mensen kunnen zien hoe antiracistisch deze aflevering eigenlijk é. Wees fica transparente sobre waarom de afleveringen geschrapt zijn, maar ook over hoe de aflevering tot stand is gekomen. Hoe wij als Blanke acteurs, vanuit ons personagem, elkaar net racismo verwijten.

“Ik geef een voorbeeld uit de aflevering. Meu personagem Balthazar Boma zoekt een kamer voor een van zijn werknemers. Pascale heeft een kamer vrij, maar verandert plots van gedachte wanneer ze ziet dat het om een ​​zwarte man gaat. Vervolgens wordt ze door haar eigen dochter gewezen op haar racismoe. Mijn personagem verwijst trouwens ook naar hem als ‘zijn beste werkman, die nooit ziek is’. Isso é dan weer een steek naar de vele ziektebriefjes die werkmensen bij ons zo vaak binnenbrengen om niet te moeten werken.

“Nós investigamos dus net van die vooroordelen af ​​te geraken en daar worden we nu op gepakt. Isso é toch de wereld op zijn kop?”

Beweert u nu dat FC De Kampioenen een antiracistische boodschap brengt?

“Nós zijn começamos a nos encontrar FC De Kampioenen em 1990. Toen al stond Bruno Raes, onze produtor, erop dat er zoveel mogelijk diversiteit op het scherm was en dat wij in onze ploeg ook zoveel mogelijk kleur hadden. Nós hebben altijd gewerkt met acteurs en figuranten van overal. Omdat het onze bedoeling era om op een niet-agressieve manier stilletjes mee te werken aan positieve integratie.

“Niet enkel de produtor trouwens, heel ons team stund achter die boodschap. Ik herinner me maar één persoon in het team die niet goed mee was en die hebben we meteen op de vingers getikt.

“Verschillende mensen van kleur hebben jarenlang bij ons gewerkt en mooie momenten meegemaakt. Op bepaalde momenten hebben we inderdaad gebruik gemaakt van die diversiteit om daar komische grappen mee uit te halen. ‘Kamer te huur’ é zo een fantastisch geschreven aflevering, com zoveel grappen en humor. Ik betreur het enorm dat men het niet heeft gesnapt.”

``

READ  Nick Jonas e Priyanka Chopra delen eerste photo van baby na moeilijke periode: “Na honderd dagen eindelijk thuis”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info