Mais dan champanhe en kaasfondue? De zin en onzin van Davos, het grootste netwerkevent ter wereld

1. Hoe donker zijn de wolken boven Davos?

Het Wereld Economich Forum vem normal gezien midden janeiro plaats. No momento, ligt Davos, hoog in de Zwitserse Alpen, onde een dikke laag sneeuw. Niet zo dit jaar. Door uitstel omwille van de omikronvariant vindt het WEF midden mei plaatsen en hebben de skipistes plaats geruimd para Alpenweides em volle bloei. Desondanks pakken er toch donkere wolken samen boven Davos, want zowel de orlog in Oekraïne als de naweeën van corona in China wegen op de wereldeconomie.

Geopolitieke onzekerheid, nooit geziene prijzen for energy, grondstoffen die schaars and duur worden een torenhoge inflatie lijken elkaar te versterken in een gevaarlijke cocktail. De economische elite em Davos zal ongetwijfeld em enriquecer van de beleidsmakers kijken, tradicional ook aanwezig op het WEF, de naar de centrale bankiers die hier de volgende dagen aanschuiven. Maar of zij pasklare oplossingen zullen kunnen voorleggen é maar de vraag.

Direitos autorais 2020 The Associated Press. Todos os direitos reservados

2. Como está er (niet) em Davos?

A última vez que o economische en politieke elite bijeenkwam em Davos foi em meados de janeiro de 2020. Corona foi toen een nog (vooral) Chinese problemem en de gastenlijst oogde toen behoorlijk indrukwekkend. De toenmalige Amerikaanse Trump pode fazer o tweede jaar op rij zijn opwachting, climatactiviste Greta Thunberg mocht het WEF toespreken en uit zowat de hele wereld kwamen economische en politieke Zleiders naar.

Vraag é welke van de twee aspecten het meeste doorweegt: denkoefening die het WEF is of het grootste (en belangrijkste) netwerkevent ter wereld

Niet zo dit jaar. Om te beginnen é Rusland niet uitgenodigd, omwille van de oorlog em Oekraïne. Maar het zijn niet de enige lege stoelen. Ook uit China worden weinig deelnemers verwacht, door of lockdownmaatregelen ter plaatse. Daarnaast valt het op dat er minder politieke leiders naar Davos afzakken. Officieel omdat het WEF verplaatst é van januari naar mei e dat daardoor agenda’s al volstonden. Gratuito Gratuito Gratuito Gratuito Você pode encontrar o elitaire em karakter besloten de WEF zal daar ook minstens deels para veranwoordelijk zijn.

3. Davos é meer dan een gastronomisch uitje voor CEO’s en politici?

Het WEF stelt zichzelf graag para als een Grote Denkoefening. Van over de hele wereld komen CEO’s, beleidsmakers e outros topmensen naar de Zwitserse Alpen om daar samen na te denken over de wereldproblemen no stand van de wereldeconomie. Vijf dagen lang zit het congrescentrum van Davos daarvoor ook afgeladen vol. Maar in de straten rond het congrescentrum é het in diezelfde periode nog veel drukker. Werkelijk elke beschikbare vierkante meter is er tegen woekerprijzen verhuurd om officiële en ook de niet-officiële deelnemers in staat te stellen dat outro aspecto van het WEF uit te oefenen: netwerken.

Direitos autorais 2020 The Associated Press. Todos os direitos reservados

Elke tafel in elk restaurant é al maanden op voorhand afgehuurd om, vaak boven een kom kaasfondue en met een glas champagne, informe o contacten te hebben. Vraag é bem-vindo de dois aspectos mais próximos da porta: de acordo com o WEF é do grootste (en belangrijkste) netwerkevent ter wereld. Dat de twee voorbije coronajaren het digitale WEF (zona netwerk) veel minder weerklank kreeg dan de echte bijeenkomsten geeft daarbij misschien richting.

4. Haalt het allemaal itets uit? Verandert er ook echt iets door Davos?

Op het Wereld Economisch Forum está em seu lugar mais próximo, onde quer que esteja, mas não encontrou o que você encontrou na margem do Fórum de eerste keer weer echt contact hebben gelegd. Maar dat é niet de essentie van het WEF. Het WEF kan, também organizações privadas, ook geen bindende engajamentoen vastas de deelnemers opdragen hun engajados em Davos ook thuis nog na te komen.

De groeiende kloof tussen rijk en arm is op het WEF al vele malen besproken, maar als het thema fiscaliteit al besproken wordt, schuiven veel deelnemers toch wat ongemakkelijk op de stoelen

Maar het WEF pretendeert wel dat deelnemers, verrijkt door de inzichten die ze em Davos meekregen, de wereld zullen veranderen eens ze opnieuw thuis zijn. Vraag é dat ook gebeurt. Vorige editie stond de klimaatstrijd hoog op de agenda, você pode ver o vlogen nadien com privéjet opnieuw naar huis. Ook de groeiende kloof tussen rijk en arm is op het WEF al vele malen besproken, maar als het thema fiscaliteit al besproken wordt, schuiven veel deelnemers toch wat ongemakkelijk op de stoelen.

5. Heeft het WEF een antourd op de kritische vragen?

De kritiek op het WEF, também besloten en te elitaire bedoening, é niet nieuw. Maar die verwijten klinken wel steeds luider, en ook uit steeds meer hoeken. Er wordt dan in sommige gevallen verwezen naar het ondemocratische karakter van het WEF, anderen zien hele complottheorieën dat het WEF de touwtjes van de wereldeconomie en vooral de wereldpolitiek in handen houdt.

Klaus Schwab, de oprichter e topman do WEF.


Direitos autorais 2020 The Associated Press. Todos os direitos reservados

Este último klopt niet, maar de houding van de oprichter en topman van het WEF, Klaus Schwab, doet wel wat vragen rijzen. Em een ​​documentaire die enkele jaren geleden gemaakt werd blijkt dat de man niet alleen een gigantisch netwerk heeft, maar ook dat het ego van de man niet moet onderdoen to toppen van het Zwitserse hooggebergte. Het doet in alle geval de kritiek op het WEF op vele flanken aanzwellen. Zal hij en zal het WEF zich omwille van de kritiek aanpassen? En doet ze dat niet, hoelang zal het WEF dan nog bestaan ​​em zijn huidige vorm? De komende jaren zullen dat uitwijzen.

READ  Urenlang overleg em Berlijn tussen Rusland e Oekraïne levet weinig op | Buytenland

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info