Mais dan 5500 RNA-virussen ontdekt in oceanwater

Dankzij deze vondst é het aantal bekende stammen maar liefst verdubbeld.

Onderzoekers hebben dankzij een analyse van genetisch materiaal in de oceaan duizenden voorheen onbekende RNA-virussen ontdekt. Dat schrijven ze in het vakblad Ciência. Ele é een belangrijke vondst. Quero que ele abra mão de deze luttele, maar belangrijke microscopischeorganen enorm uit.

RNA-vírussen
RNA-virussen zijn virussen waarvan het erfelijk materiaal uit RNA in Plaats van DNA bestaat. RNA-virussen zijn vooral bekend om de ziekten die ze bij mensen veroorzaken, zoals de griep, ebola,hepatite-C en COVID-19. Zoals de coronapandemie onomstotelijk heeft anagetoond, kunnen RNA-virussen dodelijke ziekten veroorzaken. Maar RNA-virussen spelen ook een vitale rol in het ecosystem, omdat ze een raça escala aan organismo kunnen infecteren.

Kennis uitbreiden
Veel over RNA-virussen é echter nog onbekend. Dat komt omdat ze vaak nauwelijks worden bestudeerd. En daar wilden onderzoekers em een ​​nieuwe studie verandering em brengen. “RNA-virussen zijn heel belangrijk voor onze wereld,” vertelt onderzoeker Matthew Sullivan. “Maar we bestuderen vaak maar een klein aantal – de paar honderd die mensen, planten en dieren schaden. Em onze studie wilden nós ze echter systemisch op zeer grote schaal bestuderen en een omgeving verkennen waar niemand nog had gezocht.”

5500 nieuwe soorten
De onderzoekers besloten daarom monsters van oceaanwater te nemen. En dat Levert een schat aan nieuwe gegevens over RNA-virussen op. A equipe deslocou seqüências extraheren uit genen die tot expressie worden gebracht inorganen die in de zee drijven. Ze concentreerden zich op een kenmerkend gen; RdRp genaamd, dat miljarden jaren em RNA-virussen é geëvolueerd en afwezig está em outro virussen de cellen. Você pode encontrar mais de 5500 novos RNA-virussoorten. “Er is hier zoveel diversiteit”, disse Sullivan. “En we hadden geluk, want vrijwel elke soort die we vonden was nieuw voor de wetenschap.”

READ  Zwarte maan zonsverduistering ziet er wereldwijd uit in verbluffende fotos

Stammen
Hoewel het team honderden nieuwe RNA-virussoorten ontdekten die in bestaande stammen konden worden thuisgebracht, vielen er duizenden buiten de boot. De onderzoekers stellen dan ook vijf nieuwe stammen voor, die ze Taraviricota, Pomiviricota, Paraxenoviricota, Wamoviricota pt Arctiviricota noemen. Dankzij de vondst van maar liefst 5500 nieuwe mariene RNA-virussen, is dus ook het aantal bekende stammen maar liefst verdubbeld; van vijf naar tien.

Deze kaart tont de verspreiding van RNA-virussen over de oceaan. De grootte van het partje é evenredig met de gemiddelde hoeveelheid virussen morrer em dat gebied aanwezig zijn. De kleur van het partje geeft de virusstam aan. Afbeelding: Zayed et al., Science Volume 376:156 (2022)

Daarnaast ontdekten de onderzoekers dat twee nieuwe stammen bijzonder overvloedig aanwezig zijn in uitgestrekte oceanische gebieden. “Nós vonden de virusstam Taraviricota bijna overal in de oceaan”, vertelt Sullivan. “Dit suggereert dat ze ecologisch belangrijk zijn.” Palavra de Daarnaast Arctiviricota veelvuldig aangetroffen em Noordelijke IJszee; het deel van de wereld waar de opwarming van de aarde de meeste schade aanricht.

Klimaatverandering
Dankzij de studie breiden nós onze kennis over de diversiteit aan virussen e hun aantallen in de oceaan enorm uit. En dat é calcanhar belangrijk. “Dit kan namelijk de rol van mariene microben bij de aanpassing van de oceaan aan klimaatverandering helpen verklaren,” zo schrijven de onderzoekers. Dat heeft ermee te fez o oceano ongeveer de helft van da porta de mens gegenereerde koolstofdioxide uit de atmosfeer absorberen. En uit een eerdere studie van dezelfde onderzoekers é al gebleken dat mariene virussen de ‘knop’ zijn op een biologische pomp die beïnvloedt hoe koolstof in de oceaan wordt opgeslagen.

READ  Final Fantasy 16 é 'zo goed als af', novo trailer op komst

Overigens onthullen de nieuwe gegevens niet belangrijke informatie over RNA-virussen. Volgens onderzoeker Ahmed Zayed leidt de studie ook tot een begrip van de evolutie van het vroege leven op aarde. “RdRp wordt verondersteld één van de oudste genen te zijn – het bestond al voordat er behoefte was aan DNA”, zegt hij. “Nós traceren dus niet alleen de oorsprong van virussen, maar ook de oorsprong van het leven.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info