Magnetische hersenstimulatie para depressão em ETZ

De innovatieve magnetische hersenstimulatie terapia wordt in het ETZ engolir bij patiënten conheceu een depressão die niet reaageren op tradicional medicina. De op het hoofd geplaatste magneetspoel dient magnetische pulsen toe in enriquecendo o córtex pré-frontal. Dit é hersengebied waar emoções geregeld worden. Doel van de rTMS behandeling é o positief beïnvloeden van de hersenactiviteit in the gebied.

rTMS als eerste alternatief

Voor het ETZ betekent introductie van de rTMS behandeling dat zorgverleners nu een extra hulpmiddel hebben para behandeling de behandeling van patiënten die aan depressie lijden. Daarnaast foi paciente com terapia de terapia, aangevuld met meditie, não aanslaat, een alternatief voor de zwaardere electrocovulsietherapie (ECT). Die behandeling é weliswaar zeer effectief, maar kan, também bijwerking, ook leiden tot geheugenverlies.

“Een rTMS-behandeling heeft als voordeel dat het als een goede tussenstap fungeert, een prima alternatief op het gebruik van medicatie vormt en niet zo belastend is als ECT”, vertelt Raden, Iris bijcoplezoidj

A opção de localização ETZ Elisabeth em Tilburg é um rTMS-behandelkamer ingericht. Patiënten krijgen daar em een ​​comfortabele behandelstoel de magnetische hersenstimulatie toegediend. “Patiënten kunnen de behandeling erg goed verdragen, omdat de bijwerkingen minimaal zijn. Nós zien voornamelijk lichte hoofdpijn tijdens of na de behandeling”, aldus Dalhuisen.

Hoewel rTMS sobre het algemeen als pijnloos wordt ervaren, is het niet zo dat de behandeling helemaal gevoelloos is. “De meeste patiënten vinden het helemaal niet impelijk, terwijl andere wat gevoeliger zijn voor lichamelijke sensaties en het daardoor wat vervelender vinden. Meestal merkt men dat er na een aantal behandelingen gewenning optreedt, waardoor het heel goed te verdragen is”, disse Dieuwertje de Waardt, psiquiatra e hoofdonderzoeker no ETZ.

READ  É de pandemie 'verre van voorbij' de zijn we 'op weg naar het eindspel'? Uitspraken da OMS zijn minder tegenstrijdig dan ze lijken

Onderzoek magnetische hersenstimulatie

Iris Dalhuisen também é coordenadora desde 2019 gestando DETECT-onderzoek van Radboudumc, neuroCare Group Nederland, Pro Persona en het ETZ. Dat onderzoek wordt gekeken naar het effect van rTMS op depressieve sintomen in vergelijking met de gebruikelijke medicatiebehandeling com antidepressivo. Inmiddels kan geconcludeerd worden dat een rTMS-behandeling positieve resultaten boekt. Zeer als het gaat om het aanpakken van depressieve stoornissen. Em combinação conheceu a terapia cognitiva (CGT) herstelt zo’n zestig procent.

Binnen het ETZ wordt deze behandeling de laatste tijd dan ook steeds vaker ingezet. “Nós behandelen veel patiënten met rTMS en zien dat de therapie de laatste twee jaar een vogelvlucht neemt in ons ziekenhuis. Nós planejamos nossos cavalos mais pacientemente durante o manuseio de rTMS”, também Dieuwertje de Waardt.

Manifesto de Aberturas 2022

Wilt u op 09 mei 2022 ook onar of ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn grátis maar op is écht op! Dus wacht niet en fundir u snel aan.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info