Macron e Zelenski ruziën sobre toegevingen aan Poetin

Zelenski e Macron toen alles nog koek en ei was. © ap

O presidente de De Franse, Emmanuel Macron, sondar tevergeefs te praten conheceu zijn Russische ambtgenot Vladimir Poetin. Dat heeft de Oekraïense presidente Volodimir Zelenski vrijdag gezegd. Hij vindt het naar eigen zeggen “niet correct” dat Macron bereid é “diplomatieke toegevingen” te doen aan Rusland.

tgBron: Belga

“Je moet niet zoeken naar een uitweg voor Rusland, en Macron doet het tevergeefs”, zo zei Zelenski donderdagavond op de Italiaanse tv-zender RAI 1. .

“Tot Rusland zelf wil en begrijpt dat er een einde aan de oorlog moet komen, zal het niet naar een uitweg zoeken”, Voegde de Oekraïense eraan toe.

Macron zei maandag nog dat, om een ​​einde te feito aan de orlog die door het Russische leger in Oekraïne wordt gevoerd, er vrede moet komen zonder Rusland te “vernederen”.

Maar Zelenski noemt het “niet erg correct” om Poetin toe te staan ​​“zijn naam te zuiveren” abre o momento dat de Russen nog steeds proberen het zuiden en oosten van Oekraïne in handen te krijgen en welt erniefeuden a green.

O presidente do Oekraïense zei ook dat “de tijd om met Rusland aan tafel te gaan zitten, voorbij is”.

Niets beoofd

Het Elysée reageerde vrijdag op de beweringen van Zelenski. “O presidente saiu nooit ieets conheceu Vladimir Poetin besproken zona de instalação do presidente Zelenski. Hij heeft altijd gezegd dat het aan de Oekraïners foi om te beslissen over de voorwaarden van hun onderhandelingen met de Russen”, zegt een woordvoerder de Macron.

Na verscheidene gesprekken tussen Kiev en Moskou em maart zijn de besprekingen sindsdien geschorst e nieuwe onderhandelingen zijn er voorlopig niet gepland.

Zelenski herhaalde wel nogmaals zijn wens om Vladimir Poetin te ontmoeten. “Maar dan alleen conheceu hem, zonder enige bemiddelaar. Een gesprek van man tot man, van president tot president.”

READ  Blunder van Australische regering: logo para vrouwenorganisatie lijkt op mannelijk geslachtsdeel | Buytenland

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info