‘Macht zorgverzekeraars oorzaak bovenmatige zorgdruk’

Door een overdaad aan heerschappij doch gebrek aan praktische en vakinhoudelijke kennis, zorgt de zorgverzekeraar for onnodige druk op de praktijkondersteuner en praktijkverpleegkundige in de Huisartsenzorg. Niet de zorgprofessional, maar de zorgverzekeraar bepaalt heden ten dage, welke zorg aan chronische en psychiatrische patiënten wordt geboden. O sinal do NVvPO é feito no toename de chronische en psychiatrische patiënten, também é toename van praktijkondersteuner em praktijkverpleegkundige die de zorg wil verlaten door het inkoopbeleid van diezelfde zorgverzekeraars. O mesmo encontrou-se com vier gezamenlijke beroepsverenigingen em huisartsenzorg, estado de NVvPO em 1 de julho de Malieveld em uma manifestação para o behoud van de persoonsgerichte huisartsenzorg. Dat Meldt NVvPO.

Petra Portengen, voorzitter van de NVvPO: “Het zorgsysteem zit muurvast. Zorgverzekeraars zitten op de stoel van de zorgprofessionals en bepalen niet alleen het inkoopbeleid, maar óók welk diploma zij moeten hebben, en op welke wijze het werk gedaan moeten.een. , is het summum. Uitspraken en bepalend beleid van de verzekeraars zorgen voor onrust in de huisartsenzorg een omgeving waar de werkdruk al te hoog ligt. De macht van de zorgverzekeraars é o groot geworden en moet terug naar de zorgprofessional in het werkveld.”

Guarda

Binnen de huisartsenzorg heeft de praktijkondersteuner en de praktijkverpleegkundige onde mais de zorg para chronisch zieken. Het stijgend aantal chronisch zieken in Nederland (50%) maakt de rol van POH’er steeds belangrijker. Onderzoek onde 2188 zorgprofessionals tont aan dat 15% overweegt de huisartsenzorg te verlaten door ‘paarse krokodilen’, te hoge werkdruk e een te hoge administratieve lastendruk. Tegelijkertijd bepaalt de zorgverzekeraar dat de werkzaamheden moeten inkrimpen en dat er minder tijd é para werkzaamheden. Uit de praktijk blijkt bovendien dat er steeds meer patiënten uit de tweedelijnszorg terugkeren naar de eerstelijns. Het werk en de druk loopen op.

READ  Preço positivo | Wetenschap | Telegraaf.nl

Prevenção

Chronisch zieke patiënten in de huisartsenzorg zijn de veranwoordelijkheid van de praktijkondersteuner en praktijkverpleegkundige. Een chronische ziekte brengt lichamelijke, psychische en sociale gevolgen com zich mee waarin de patiënt moet leren omgaan met (ingrijpende) lichamelijke veranderingen, angst en onzekerheid. Também profissional é de POH’er bekend met de gevolgen en weet de beste zorgroute, samen met de patiënt, uit te stippelen. Een goede begeleiding zorgt voor het beste proces, passend bij de patiënt. Portengen: “De zorgverzekeraar ziet slechts het ziektebeeld en verwijst zelfs simpelweg naar een on-line oplossing of lifestylecoach. Voor onze praktijkondersteuners é dat niet alleen een uitholling en underwaardering van hun beroep, het é ook een absoluto onderschatting van de effecten van een chronische ziekte op de patiënt.”

Porta: Nationale Zorggids

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info