Maaike: ‘Sinds mijn bevalling krijg ik geen orgasmes meer’

Maaike (31) teve er in het verleden totaal geen moeite mee, maar kan sinds de geboorte van haar zoon, driekwart jaar geleden, niet meer klaarkomen. Ajuda! Komt dit ooit nog goed? Ele é fysieks? De zit het tussen de oren?

SeksuolologGenericName Jolien Spoelstra: “Dat kan allebei. Als je bijvoorbeeld borstvoeding geeft, komt lichamelijke opwinding wat langzamer op gang. Ok, het krijgen van een orgasme duurt wat langer en als Je een orgasme krijftigt, net: het kan allebei. De hormona em je lijf zorgen ervoor dat je opwinding op een lager pitje komt te staan.

De juiste foco

En als het niet fysiek is? Spoelstra: “Als je geen borstvoeding geeft, maar hier last van hebt, kan dat te maken hebben met ontspanning en focussen. Wil je echt de opwinding toelaten, dan moet je je veilig, prettig en ontspannen voelen is voelen based. de hele dag druk bent geweest en bent onder gekwijld door je baby, ben je over het algemeen niet ontspannen. Er zijn veel vrouwen die dan geen zin hebben in iemand anders aan hun lijf.”

“Dan is er focus. Als je wilt klaarkomen, moet je op het laatste moment even ‘naar binnen keren’. Tijdens het vrijen ben je in eerste instantie met elkaar bezig, maar op het laatste moment keer in je laat jezel los, , focus je op wat lekker voelt. Genieten van het moment. Dat é para os moeders lastig, zeker met een baby. Focussen op het vrijen. Dat speelt ook heel erg mee.

“Tot slot is de juiste stimulatie belangrijk. Na bevalling verandert je lichaam heel erg en het kan zijn dat je een andere stimulatie nodig hebt dan voor de zwangerschap en bevalling. dat een orgasme pijn gaat doen. Het is ook wennen aan je nieuwe lijf en jijzelf en je partner moeten opnieuw leren hoe je daarvan geniet.

READ  'Pm'ers eerste twee werkjaren regelmatig ziek'

Niet ontspannen

Wat doe je als je último hebt van fysiek ongemak? Spoelstra: “Veel vrouwen krijgen last van incontinentie, dat soort dingen. Dat helpt ook niet bij de seks. Dan ga je bijvoorbeeld knijpen en kun je niet ontspannen. Of je bent onzeker over je lichaam, s jeae buik. pijn hebt of incontinentieklachten hebt , geef daar aandacht aan en blijf er vooral niet mee doorlopen als dat onnodig is.”

“Tot slot: ben je onzeker over je lijf, kijk dan eens op het conta do Instagram van Jade Beall. Zij maakte het livro Os Corpos das Mães – Um Belo Projeto Corpo. Daarin staan ​​prachtige foto’s van vrouwen die een kind hebben gekregen en zie je hoe moederlijven eruit horen te zien en dat daar niets mis mee is. En hoe het hoort te zijn, maar dat zien we niet genoeg.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info