Lynchen é voortaan haatmisdrijf em de VS | Buytenland

Na tientallen jaren van politiek getouwtrek é lynchen nu op landelijk niveau een haatmisdrijf in de Verenigde Staten. O presidente Joe Biden ondertekende daarover dinsdag een wet, die beide kamers van het Congress erder hadden goedgekeurd. De nieuwe wet voorziet in straffen tot 30 jaar por gevallen van lynchen waarbij het slachtoffer zwaargewond raakt of sterft.

Het Congress probeert al decennilang om lynchen te erkennen als een afzonderlijk strafbaar feit op federaal niveau. Chuck Schumer, de Democratische meerderheidsleider van de Senaat, zei begin toen de wet door het Huis van Afgevaardigden werd goedgekeurd, dat er al meer dan 200 pogingen geweest zijn om een ​​Wet in the voeren. Hij noemt de wet een enorme stap voorwaarts, zelfs al kan ze het onrecht dat tienduizenden zwarte Amerikanen werd aangedaan niet terugdraaien.

De wet werd genoemd naar de 14-jarige Emmett Till die in 1955 ontvoerd, geslagen en vermoord werd in Mississippi, nadat hij ervan beschuldigd werd naar een blanke vrouw te hebben gefloten.

Volgens burgerrechtenactivisten zijn in de zuidelijke staten tussen 1877 en 1950 minstens 4.000 dodelijke lynchpartijen gerapporteerd. De slachtoffers waren meestal Afro-Amerikanen die door blanken opgehangen, levend verbrand, doodgeschoten of doodgeslagen werden. Het eigenlijke aantal lynchpartijen ligt waarschijnlijk veel hoger.

De nieuwe wet é vooral een symbolische stap om de wreedheden uit het verleden te veroordelen. Er zijn vandaag echter ook incidenten die passado binnen de definitie van een lynchpartij en die dus volgens de nieuwe wet berecht zullen worden.

“Haat verdwijnt niet, hij verstopt zich gewoon”, zei vice-presidente Kamala Harris mandag. Ze noemde de lynchpartijen een “schandvlek” de Amerikaanse geschiedenis, maar benadrukt ook dat deze wet niet enkel “een overblijfsel uit de geschiedenis” é. Ook vandaag vinden er nog racistische haatmisdrijven plaats in de VS.

READ  Kleuter (4) no Texas naar escola conheceu geladen wapen | Buytenland

Zwarte jogger achtervolgd en van dichtbij doodgeschoten com jachtgeweer: zoon, vader e buurman krijgen levenslang

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info