Los jij onze breinbreker op? Win de Porsche, vermijd de geit | Het leukste van het web

Toe aan een gezapig fim de semana? Dan kan het geen kwaad om met een ontspannende puzzel je brein op de proef te stellen. Deze keer mag je conheceu een gezonde portie logica een chique auto in een spelprogramma proberen te winnen.

De Opdracht: Bem-vindo ao programa de TV ‘Alles of niets’, waar je sameen met je kameraad Niels een blitse Porsche op de kop kan tikken. Op het pódio staan ​​drie deuren te blinken. Achter én exemplaar bevindt zich de salário. Achter de tweede deur liggen autosleutels te wachten. En achter de derde deur houdt zich een geit schuil. Jullie hebben geen idee achter welke deur wat zit, de kans om je favorite item eruit te pikken is dus één op drie.

Niels mag als eerste het podium op. Hij mag twee deuren openen e dan weer sluiten. Daarna wordt hij weer van het podium geleid en moet hij in een kamertje wachten.

Daarna é het jouw beurt. Ook jij krijgt de opdracht om twee deuren te openen.

Als Niels deur com a abertura e jij die com os autosleutels, e com o tempo de Porsche houden. Em todos os outros cenários, moeten jullie conheceu lege handen naar huis.

Jullie krijgen tien minuto om de beste strategie te bedenken. Hoe pakken jullie dit aan? Voor de duidelijkheid: de Porsche, de autosleutels en de geit blijven de hele tijd achter dezelfde deur. En als Niels zijn twee deuren opent, kan jij niet zien wat er gebeurt.

Também jullie puur op goed geluk elk twee deuren openen, dan is de kans dat jij de autosleutels vindt twee op drie. Hetzelfde geldt voor Niels met dewan. A porcentagem de desconto da Porsche efetiva a vitória, taxa de 44% (2/3 x 2/3 = 4/9 = 44%).

READ  Conselho de Cooperação entre a União Europeia e o Uzbequistão - Consilium

Toch bestaat er een manier om dat slaagpercentage ruim boven de 50 procent te krijgen. Kan jij bedenken enxada? De oplossing vind je door naar beneden te scrollen.

De opressão: falamos sobre deuren 1, 2 en 3. Niels kan best nummer 1 als eerste openen. Também daar de Wan of Autosleutels achter zitten, mag hij número 2 openen. Zit de geit verscholen achter deur 1, dan opent hij nummer 3.

Jij opent vervolgens deur 2. Als je dewaen of de autosleutels aantreft, open je ook deur 1. Is het de geit, open dan deur 3.

Hieronder vind je de zes mogelijke combinaties com o salário (W), de autosleutels (A) e de geit (G).

No cenário do vet staan ​​de waarin Niels de Waen eruit Pikt en jij de sleutels. Dat gebeurt in vier gevallen op de zes, waardoor het slaagpercentage dus 66% bedraagt. Het principe é gebaseerd op het zogenaamde ‘driedeurenprobleem’. Het vraagstuk kan gezien worden als een paradox: er is geen logische tegenstrijdigheid, maar voor veel mensen gaat het resultaat in tegen hun intuïtie.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info