LIVE Oekraïne 12-12. Andy Peelman: “Moest ik mijn gezin en job hier niet hebben, ik was al weg”

09:17:03 – Andy Peelman sobre Oekraïne: “Het minste wat we kunnen doen is dat wat we nu doen”

Vanavond kan je Andy Peelman bellen tijdens de liveshow. Vanochtend op de rádio bij Peter Van de Veire e Dorothee Dauwe zegt hij dat hij de huidige situação calcanhar dubbel vindt. Nós zeggen allemaal: Dat é toch erg en dat é en dat é toch straf, maar voor de rest staan ​​​​wij aan de zijlijn. Ik denk dat veel mensen zoiets hebben. Buiten westerse sancties gebeurt er niets. Ik begrijp dat wel, moesten wij militair ingrijpen, zitten wij ook met een groot problema. Dus het minste wat we kunnen doen é dat wat we nu aan het doen zijn.”

“Moest ik mijn vrouw en kinderen en job hier niet hebben, ik was al weg”

Of hij ooit zelf zou overwegen om de wapens op te nemen als alles hier uit de hand loopt? “Moest ik mijn vrouw, kinderen en job niet hebben, was ik al weg. Ik heb ook em Georgië gezeten voor Andy op patrouille. Die Russen verplaatsen elke dag de prikkeldraad tot in mensen hun hof. Wij weten niet half hoe gelukkig we zijn hier.”

(Lees verder onder de vídeo)

Voormiddag – ‘Paradijs’ de Niels Destadsbader

Niels Destadsbader kwam ook al langs. Hij nam de tijd para selfies com o público em bracht het número Paraíso roupa Liefde para música. “De tekst van dat lied past perfect bij wat er nu in Oekraïne aan het gebeuren is”, zei hij.

(Lees verder onder de vídeo)

READ  Kate Winslet no seu melhor ou um documentário sobre baleias do criador de "Titanic": Estes são os cinco melhores filmes para ir ao ar | Meu guia

Ochtend – “Poetin is een psychopaat”

Vanochtend kwam de Antuérpia burgmeester Bart De Wever (N-VA) em uma palavra. “Poetina é um psicopata”, zei hij. “Nós ganhamos nog lang solidair moeten zijn.”

Ook de stad Antwerpen vangt heel wat Oekraïense gezinnen op die naar ons land vluchtten. Em Deurne, waar Bart De Wever woont, é een grote opvanglocatie ingericht. “De mensen die ik daar zag, waren allemaal em choque. Zo zag ik een moeder alleen conheceu vijf kinderen, die nu op veldbedden moeten slapen in een woonzorgcentrum. Isso é hartverscheurend.”

(Lees verder onder de foto)

9:25:42 – Mathias Rogtus uit Willebroek gaat met de fiets naar Polen om vluchtelingen te helpen

Mathias Rogtus uit Willebroek é uma semana de viagem em zou binnen een semana aankomen em Krakau. Hij vertrok met de fiets om geld in te zamelen, het onder de aandacht te brengen en voor de gezondheid. “De patrocinador loopt goed, heel veel mensen zijn geëngageerd. Ook veel bedrijven patrocinador.” Die doa zal hij gebruiken om spullen te kopen voor Oekraïense vluchtelingen en mensen die nog in Oekraïne zitten. Hoewel zijn rit niet vanzelf gaat, geeft hij de moed niet op. “Elke dag technische problemen met fiets, maar dat is het avontuur: de problemen oplossen onderweg. Nog 1.000 km te gaan. Het doel é duidelijk, er is niets dat ons zal stoppen.”

(Lees verder onder de foto)

9:46:23 – Laura Tesoro zingt ingetogen versie van ‘Hold on’ op de Groenplaats

Oorspronkelijk schreef Tesoro dat nummer conheceu een ander doel: “Maar de tekst é eigenlijk heel toepasselijk. Het is gek hoe muziek plots een andere betekenis kan krijgen.” De zangeres é onde de indruk van hoe iedereen em Vlaanderen zich inzet. “Het is waanzinnig om deel uit te maken van zo’n grote solidariteitsactie.”

(Lees verder onder de foto)

10:19:22 – Ook Russen em benefietactie ‘Música clássica para a Ucrânia’

Katrijn e o pianista Daan van de Walle zetten op twee dagen tijd een grootschalige nationale benefietactie op poten, waar verschillende orkesten, festivais, internationale artiesten en grote huizen die klassiek muziek programrenten, aan meewerk De meerdaagse benefiet loopt de 25 a 29 de março e o doel é om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Oekraïne 12-12.” Het idee kwam vanuit solidariteit for Oekraïne. Wij geloven dat muziek kan verbinden”, zegt Kattrijn. Tussen de buitenlandse artiesten zitten ook Russen. “Iedereen die geprogrammeerd staat, heeft zich kritisch uitgelaten tegenover de oorlog.”

10:35:03 – “Nós zijn hier samen om een ​​kakreden”

Radiopresentatriz Fien Germijns: “Het é heel dubbel. Nós zijn hier samen om een ​​​​kakreden. Ik teve seu liever niet gestaan. Maar uiteindelijk vind ik het heel goed om hier te staan ​​met al die radiozenders samen, om al die aandacht te geven en al dat geld te schenken.”

(Lees verder onder de foto)

10:40:00 – Dokwerkers dão 50.000 euros em ambulâncias twee

Negen dokwerkers uit de haven van Antwerpen kwamen langs in de studio om een ​​cheque te doren van maar liefst 50.000 euro. Ze bieden ook twee ambulâncias aan die naar Oekraïne kunnen. “Er werken zeker 10,000 mensen no porto de Antuérpia, e elke havenarbeider é tão solidário com todos os paraísos em cima de hele wereld”, zegt havenarbeider Lars. Ze hebben het er vaak over op het werk, zegt Marco. “Iedereen é verbolgen dat dit kan gebeuren in deze tijd. Ele é waanzin.” Ze hebben ook bijna dagelijks contato conheceu collega’s em Oekraïne. Vooral conheceu mensen van de vakbond em Odessa. Conheci Marioepol hebben, nós podemos entrar em contato comigo. Die stad é volledig afgesneden. Die hebben geen water, geen eten, kunnen de stad niet ontvluchten. Isso é schrijnend.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info