Leidt nieuwe schattenjacht van doorzetter Piotr Koper na al die jaren naar gepantserde nazitrein vol goud? | Buytenland

Em 2015, klonk het nog dat het mysterie rond de verdwenen nazitrein vol goud op het punt stnd ontrafeld te worden. De hele wereld zat op het puntje van haar stoel. Maar zoveel opgravingen later is de nazitrein nog altijd niet gevonden. Toch geeft éen van de oorspronkelijke schattenjagers niet op. Hij blijft naarstig zoeken e graven op nieuwe localties en vond inmiddels een outro schat. Nu staat een nieuwe zoektocht op stapel op een “geheime plek”.

Een nazitrein vol goud em outro waardevolle schatten die door de Duitsers em 1945 verstopt zou zijn voor het oprukkende Sovjetleger in een geheim tunnelcomplex ten zuiden van de Poolse stad Wroclaw, blijft tot de verb.keneeldings Andreas Richter e Piotr Koper foram em 2015 quando encontraram radarbeelden na mão reivindicado dat de trein begraven lag em um complexo de ondergronds em de bergen rond het Poolse Walbrzych. “We hebben hem gevonden”, klonk het toen triomfantelijk.

Ook de Poolse minister van Cultuur stapte mee in het verhaal, net als de plaatselijke autoriten die hielpen met de omvangrijke graafwerken. Maar ondanks alle ingezette middelen, werd de nazitrein niet gevonden.

Piotr Koper e Andreas Richter tijdens een persconferentie in 2016 over de nazitrein. © AFP

Em 2018 gaf Andreas Richter aan dat hij niet meer petrokken wilde zijn bij de “nutteloze” schattenjacht, alhoewel hij er quasi zeker van is dat de trein wel degelijk bestaat. De man beweerde dat er “fouten en onnauwkeurigheden” gebeurd zijn tijdens de zoektocht. Hij zou al tienduizenden euro’s in de schattenjacht gestoken hebben, zonder ook maar en gram goud te vinden.

Piotr Koper daarentegen, blijft sindsdien volharden en een crente projeto van het. En het moet gezegd, sinds de wegen van de schattenjagers scheidden, zit hij niet ainda en mag hij ook een groot succes op zijn palmares schrijven.

Kasteel

Verrassend genoeg ontdekte de man in 2019 een echte schat op een heel andere plek – zij het per angeluk. In de Poolse regio Neder-Silezië bracht hij tijdens renovatiewerken in een kasteel eeuwenoude schilderijen van Tsjechische en duitse heersers aan het licht.


Citar

Parcelas keek ik een keizer recht in het gezicht.

Piotr Koper

“Plots keek ik een keizer recht in het gezicht”, lachte Koper toen hij vertelde over zijn toevallige vondst. Al zo’n elf jaar é o ano mais bonito com a renovação de 700 jaar oude Schloss Adelsbach em Struga.

Koper zag verfsporen onde het pleisterwerk op de muren verschijnen. “Ik heb het voorzichtig verwijderd”, vertelde de Pool terwijl hij het moment beschreef waarop hij én van de 500 jaar oude schilderijen tegenkwam. “Foi um momento emocionante.”

De portrettengalerij é een tot nu toe unieke vondst die zich over meer e 50 metros langs de muren van het kasteel uitstrekt.

De portrettengalerij é een tot nu toe unieke vondst die zich over meer e 50 metros langs de muren van het kasteel uitstrekt. © Piotr Koper/Facebook

Portretten van Duitse en Boheemse heersers zijn een ware schat para eigenaar van het kasteel, Krzysztof Wieczorek. Ele é een tot nu toe unieke vondst, zei hij over de portrettengalerij, die zich over meer dan 50 vierkante meter langs de muren van het kasteel uitstrekt. Volgens schattingen zijn de afbeeldingen gemaakt tussen 1560 en 1570. Negen porttretten zijn al ontdekt onder gips en verf. “De meeste schilderijen zitten nog steeds verborgen”, onthulde Wieczorek. Het zou gaan om meer dan 22 waardevolle schilderijen.

De eigenaar ziet al jaren als zijn missie om het kasteel van Adelsbach te redden van verval en heeft het daarom uitgebreid laten renoveren. “De schilderijen blazen het kasteel nieuw live in”, vertelde hij opgewekt. Hij wil het monument dan ook graag openstellen para bezoekers.

Portretten van Duitse en Boheemse heersers zijn een ware schat.

Portretten van Duitse en Boheemse heersers zijn een ware schat. © Piotr Koper/Facebook

Ook Koper foi zeer tevreden met zijn vondst: “Het is iets tastbaars”, zo vergeleek hij de kunstschat met de vooralsnog mislukte zoektocht naar de nazitrein vol goud. Toch é hij zijn oorspronkelijke droom nooit uit het oog verloren: “Dat project is nog lang niet dood.”

Want de Pool está em loop der jaren blijven op de proppen komen met nieuwe plannen om de gepantserde trein op de sporen. Feit é dat hij naar eigen zeggen niet meer wil graven bij het tunnelcomplex, waar de radarbeelden hem enkele jaren geleden naartoe leidden. “Te duur”, aldus Koper die inmiddels met behulp van een stichting geld heeft ingezameld om de schattenjacht (anciãos) te kunnen voortzetten. De het een afleidingsmanoeuvre?

Het tunnelcomplex ten zuiden van de Poolse stad Wroclaw, waar vooralsnog geen nazitrein vol goud werd aangetroffen.

Het tunnelcomplex ten zuiden van de Poolse stad Wroclaw, waar vooralsnog geen nazitrein vol goud werd aangetroffen. © AFP

Mais

Em julho de 2021 leidde de zoektocht hem nog naar een meer. Com behulp de radarbeelden, sonar e onderwaterdrone werden aanwijzingen gevonden die erop wezen dat er zich een groot stalen voorwerp bevond op de bodem van het mais in the Poolse dorp Zarska Wies. Esteja pronto para hulp em van de Poolse duiker em recordhouder Marcel Korkus. Maar deze laatste kon niet conheceu zekerheid zeggen de het de trein foi onde o atraso do sedimento, maar zei wel dat hij het “onwaarschijnlijk” achtte.

Terug naar af dus voor de schattenjager, maar die blijft allerminst bij de pakken zitten. Em junho dit jaar heeft hij aangekondigd dat hij de zoektocht naar de legendarische trein hervat. De Pool heeft daarvoor een nieuwe plaats uitgekozen. Hij wacht nog op vergunningen om depois dit jaar met het veldwerk te beginnen. De nieuwe plek é gekozen op based van jarenlang diepgaand onderzoek, klinkt het.

De locatie waar zal worden gegraven, é vooralsnog een goed bewaard geheim. Zal de nieuwe schattenjacht uiteindelijk wél leiden naar de nazitrein vol goud? En wordt er misschien toch nog teruggekeerd naar de oude ondergrondse spoorweg waar de zoektocht begon? De tijd zal moeten uitwijzen of het mysterie alsnog wordt ontrafeld, maar aan de ijver van Piotr Koper zal het alvast niet liggen.

Schotse zelfmoordbrug voor honden blijft een raadsel: “Mijn hond leek iets gezien te hebben en sprong toen naar beneden”

Het mysterie van 3,4 miljoen euro cash verstopt em deuren van oude Toyota

READ  Franse presidentscandidate Marine Le Pen beschuldigd van verduistering EU-geld

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info