Langste celstraf tot nu toe para bestorming van Capitool | Buytenland

Een Amerikaanse rechtbank heeft de extreemrechtse Trump-aanhanger Guy Reffitt (49) veroordeeld tot zeven jaar en drie maanden cel voor zijn deelname aan of bestorming van het Capitool. De rechtbank sprak hiermee de voorlopig zwaarste straf uit naar aanleiding van de aanval op het Amerikaanse parlementsgebouw. Volgens de aanklagers tinha Reffitt een pistool bij.

Reinstale-se com a ajuda da Three Percenters. Tijdens het eerste proces in maart werd hij al schuldig bevonden aan vijf misdrijven.

Vá de encontro à leidde Reffitt de eerste groep die het Congres binnenviel. Hij hielp onde meer door de politielinies te breken. Naast een pisttool tinha de man ook een kogelvrije vest, een helm en plastic handboeien bij.

Gás Irriterend

Reffitt trok zich terug uit de veldslag nadat hij een irriterend gas over zich heen gekregen tinha. Calcanhar wat anderen zaaiden intussen caos binnen em het Capitool. “Ik ben niet binnengegaan, maar ik heb geholpen het vuur aan te wakkeren”, schepte Reffitt achteraf op in een video. De aanklagers tinha encontrado videobeelden van de bestorming getoond hoe Reffitt de menigte toesprak vanop de voorposten en kwalificeerden hem também een ​​”leider”.

De aanklagers hadden de rechter gevraagd Reffitt ook een straf op te leggen voor terrorisme, maar daar ging de rechtbank niet op in. Wat hen betreft, moest hij voor vijftien jaar de gevangenis in. Reffitts advogadon beklemtoonden dan weer dat hij het parlementsgebouw niet binnengegaan is en geen geweld gepleegd heeft.

“Verraders worden gedood”

Bij zijn terugkeer in Wylie (in de buurt van de Texaanse stad Dallas; nvdr) bedreigde hij zijn twee kinderen om te verhinderen dat ze hun vader zouden aangeven. “Verraders worden gedood”, zei hij in een gesprek dat zijn 19-jarige zoon Jackson opnam en aan de FBI bezorgde.

READ  Agente americano schieten ongewapende zwarte man ruim 60 keer neer na verkeerscontrole

Mais de 850 mensen werden opgepakt para bestorming van het Capitool, 330 daarvan hebben schuldig gepleit. Slechts een tiental van hen werd al berecht. De zwaarste celstraf lag tot vandaag op vijf jaar en drie maanden.

Naast dit gerechtelijke luik probeert een commissie in het Huis van Afgevaardigden duidelijkheid te krijgen over de rol van oud-presidente Donald Trump in het geweld. Hun rapport wordt verwacht para tussentijdse verkiezingen van dit najaar.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info