Langetermijnbeleid kabinet tegen corona: zelf zorgen dat je niet besmet raakt

Dat melden Haagse bronnen aan De Telegraaf.

Em plaats van de strakke hand van bovenaf, moeten Nederlanders voortaan zelf maatregelen treffen om ervoor te zorgen dat ze zichzelf en elkaar niet besmetten. Isso é een duidelijke shift van het beleid dat het kabinet eerder voerde, waarin ferm werd ingegrepen en meermaals lockdowns werden ingeridos om de verspreiding van corona te remmen.

Het kabinet verwacht dat mensen – die na twee jaar pandemie inmiddels wel doordrongen zijn van de basismaatregelen – er voor zorgen dat ze niet besmet worden. Ventileren, mondkapjes dragen waar nodig, en misschien niet met z’n allen op een kluitje gaan zitten in de kroeg in de winter. Het kabinet hoopt dat Nederland verstandig genoeg is om daar aan te denken.

Ook wordt van bedrijven verwacht dat ze hun personeel beschermen. Dat betekent dat men bij klachten of ziekte niet moet worden gedwongen om toch op te komen draven, iets wat ‘pre-corona’ vaak gebeurde.

De coronasteun voor bedrijven – die op 1 April verdwijnt – behoort als het aan het kabinet ligt ook definitief tot het verleden. Het subsidie-infuus foi destijds nodig om noodlijdende ondernemers te redden, maar binnen het kabinet klinkt ook dat het een ongezonde weeft gehad omdat het kwakkelende bedrijven kunstmatig op ge de been heef.

Teste bij huisarts

Volgens kabinetsbronnen worden de testfaciliteten van de GGD binnenkort ook afgeschaald. Teste o corona wordt dan ook de eigen veranwoordelijkheid van de burger. Dat kan via de welbekende zelftesten maar Den Haag kijkt ook naar de mogelijkheid om dit bij huisartsen te laten doen. Op die manier zouden mensen dan alsnog een herstelbewijs kunnen krijgen, wat met een zelftest natuurlijk niet kan.

READ  Mulheres grávidas são aconselhadas a tomar a vacina contra influenza

Faça testes com GGD para todos os tipos de usuários, e com o gabinete de verificação de vírus e outras opções de monitoramento. Rioolwatersurveillance, iets wat nu ook al steekproefsgewijs gebeurt, kan daarvoor uitkomst bieden. Veja aqui o ministério da VWS que pode ser usado como modelo de modelo de corona, omdat RIVM-modellen em sua versão mais precisa.

Boostprikken

Hoewel de nieuwe lijn van het kabinet vaart op het optimisme dat we corona wel in bedwang kunnen houden, blijven er ook zorgen. “Corona gaat niet weg en is ook geen griepje”, é de waarschuwing.

De opkomst van een nieuwe variante kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat er op den duur toch weer maatregelen moeten worden genoman. Ook hoopt het gabinet op meer enthousiasme for boostprikken. De animo daarvoor neemt rap af, waarschijnlijk door de milheid van de omicronvariant. Zelfs bij kwetsbaren en senioren ziet het kabinet het aantal mensen dat een herhaalprik komt halen dalen.

Het Langetermijnplan dat coronaminister Ernst Kuipers volgende week deur uitdoet, maakt deel uit van een bredere koerswijziging. Hij kondigde erder al aan dat wat hem betreft beperkingen in the samenleving niet langer de boventoon moeten voeren. „Nós escolhemos o método de uitsluiting de van risico naar meer beheersing daarvan em naar een zo normal mogelijke manier van leven”, zei Kuipers daar eerder over. Het openhouden van de samenleving moet daarbij het uitgangsunt vormen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info