langere mensen hebben inderdaad grotere kans op verschillende veelvoorkomende ziektes

Ele é enigszin slecht nieuws para Nederlanders, het langste volk ter wereld.

Nederlanders zijn het langste volk ter wereld. Em 2020 foi ruim een ​​​​op de vijf jonge mannen minstens 1,90 metro lang en 7 procent foi langer e 1,95 metro. Onder vrouwen haalde bijna een op de tien minstens 1,80 meter. Hoewel lang zijn soms handig kan zijn, heeft het ook wat nadelen. Quer volgens onderzoekers loopen langere mensen meer risico op bepaalde ziektes.

Verband lengte en ziekte
Het idee date een verb bestaat tussen lengte en ziekte is niet nieuw. Verschillende estuda hebben namelijk al gesuggereerd dat lange mensen een grotere kans hebben op veelvoorkomende ziektes, variërend van hartaandoeningen tot kanker. Wetenschappers pior echter conheceu de vraag de daadwerkelijk hun lengte de boosdoener is, of factoren die van invloed zijn op iemands lengte, zoals voeding en socialeconomische status.

Belangrijk
Volgens onderzoeker Sridharan Raghavan é echter belangrijk dat hier meer duidelijkheid in komt. “Omdat lengte gemakkelijk te meten is, kan het een belangrijk hulpmiddel zijn om de relatie tussen groei en ziekte beter te begrijpen”, legt hij in gesprek met Scientias.nl uit. “Daarnaast meten we vaak onze lengte terwijl we opgroeien. En dus kan onderzoek hiernaar ook helpen bij de preventie van sommige ziektes.”

Estúdio
Dentro estúdio de nieuwe probeerden de onderzoekers de verstorende factoren te onttrekken door afzonderlijk te kijken naar het verband tussen verschillende ziektes en de lengte van een persoon. A equipe analisa hiervoor genetische- en gezondheidsgegevens van meer dan 250.000 volwassenen. Daarnaast namen ze meer dan 1000 aandoeningen en algemene eigenschappen in ogenschouw. Dit maakt het de grootste studie naar het verb tussen lengte en ziekte tot nu toe.

READ  Quanto pode custar um paciente cobiçoso? Meio milhão?

Aandooningen
De resultigen bevestigen eerdere bevindingen. Zo blijkt dat lang zijn inderdaad gekoppeld é um een ​​hoger risico op bepaalde veelvoorkomende aandoeningen, waaronder hartritmestoornissen en spataderen. Daarnaast brachten de onderzoekers ook nieuwe verbanden aan het licht. Langere mensen blijken namelijk vatbaarder para zenuwschades, waarbij de zenuwen in het lichaam worden aangetast. Ook blijken ze een hoger risico te loopen op huiden botinfecties. Aan de outro kant lijden lange mensen minder vaak aan coronaire hartziektes, een hoge bloeddruk e een hoog colesterol.

Orzaken
Waarom dit zo é? Helaas kunnen we naar mogelijke oorzaken in de meeste gevallen alleen nog gissen. “Het verb tussen lengte en hartritmestoornissen wordt al enkele jaren erkend, maar voor zover ik weet blijft de reden onzeker”, zegt Raghavan. “Wat betreft de spataderen suggereren studies dat de druk op de aderen bij langere mensen hoger is. Dit is ook de reden waarom langere mensen vaker last hebben van stolsels in hun aderen. De exacte oorzaak moet echter nog beter worden bestudeerd.” Ondanks dat we dus nog niet precies weten waarom, blijken de verbanden onomwonden. “Klinische experts bevestigden dergelijke associações op based van hun klinische ervaring”, gaat Raghavan verder. “Zo zien ze bijvoorbeeld in de praktijk inderdaad vaak dat langere mensen erder last hebben van perifere neuropathie (een dysfunctie van én of meerdere perifere zenuwen, red.). De oorzaak is nog onzeker, maar ik hoop dat we daar in de komende jaren meer over te weten zullen komen.”

Op de vraag vanaf welke especifieke het risico op de genoemde ziektes com nome toeneemt, moet Raghavan ons het antwoord schuldig blijven. “Dat hebben we niet bestudeerd”, zegt hij. “Nós zagen de lengte als een continue variabele in plaats van als een drempel.”

Risco avisado
De bevindingen uit de studie lijken voors, het langste volk ter wereld, misschien enigszins zorgelijk. Toch kunnen nós ook wat doen om het risico op bepaalde ziektes te verminderen. En well door er een gunstige levensstijl op na te houden. “Hoewel je niet echt invloed hebt op hoe lang je wordt, kun je er wel voor kiezen om niet te rocken, genoeg fysiek te bewegen en een gezond gewicht te behouden,” somt Raghavan op.

READ  Transporte Online - Minder verkoudheids

Volgens de onderzoeker zijn de bevindingen uit de studie een belangrijk startpunt. “Ik denk dat onze resultaten een eerste stap zijn om lengte op te nemen in de beoordeling van ziekterisico’s”, zo stelt hij. “Nós identificamos namelijk aandoeningen waarvoor lengte echt een risicofactor kan zijn. Onze studie é dus geen eindpunt, maar biedt hopelijk een startpunt voor toekomstige studies op twee gebieden. Ten eerste om na te gaan of lengte kan helpen bij het identificeren van mensen die een groter risico lopen op bepaalde aandoeningen. Em dez tweede, voor het begrijpen van de biologische engineen. Deze engineen zijn waarschijnlijk verschillend para verschillende aandoeningen. Maar hopelijk geeft onze studie enige richting aan toekomstige studies en laat het een gemene deler zien die ten grondslag kan liggen aan bepaalde ziektes.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info