“Laat me naar buiten, er is een aardbeving”: grote verontwaardiging sobre o chinês coronalockdown tijdens natuurramp | Buytenland

Er duiken verhalen en beelden op van bewoners van de Chinese Stad Chengdu die hun huizen niet konden uitvluchten tijdens een aardbeving. De overheid tinha namelijk hun huizen afgesloten om de verspreiding van Covid te voorkomen. Online leiden de beelden nu tot woede en ongeloof. Sommigen em Chengdu zeggen dat hen gezegd werd binnen te blijven tijdens een aardbeving conheceu een kracht van 6,8 op mainag, die aan minstens 65 mensen het leven heeft gekost.

Chengdu, waar 21 miljoen mensen wonen, é o momento mais importante de um forte bloqueio-regels. A China não pode ser afetada pelo Covid-19, o que deve ser feito na rotina de bloqueios de bloqueios e opções de bloqueio de vírus que são enviados para o vírus. Em sommige gevallen zijn flatgebouwen waar minstens één persoon positief op Covid is getest, aangewezen als “afgesloten gebieden”. Hier wordt het de bewoners verboden hun huis te verlaten, ongeacht of ze het virus hebben of niet.

Vídeos de Douyin, a plataforma chinesa TikTok, tonen paniekerige bewoners achter geketende hekken, shreeuwend on naar buiten te mogen. No vídeo éen scheldt een man op de bewaker, terwijl hij aan hek van zijn appartement rammelt. Hij riep: “Schiet op, open de deur, er is een aardbeving!” Als antwoord zeggen de bewakers: “Het is voorbij, de aardbeving is al voorbij.”

“Het is maar een aardbeving”

Em een ​​geluidsopname é een luidsprekerboodschap te horen die meldt: “Ga terug naar huis en kom hier niet bijeen, het is maar een aardbeving. Wij hebben veel ervaring als het op aardbevingen aankomt.” Een man vertelde da BBC dat hij uit zijn gebouw van 30 verdiepingen foi gerado nadat hij de bevingen tinha gevoeld. Toen hij zich realiseerde dat hij vastzat, schreeuwde hij: “O que é belangrijker? O bloqueio do aardbeving?”

READ  Coreia do Sul quer rastrear pacientes Corona por meio de câmeras de segurança | fora do país

Er zijn geen berichten die dodelijke slachtoffers van de beving in verb brengen met de beperkingen op het gebruik van woonwijken, maar toch kwam er veel commentaar. “Het is een grap dat we hierover moeten discussiëren”, zei een man op do blog chinês Weibo. Het bericht foi dinsdag al meer dan 3,7 miljoen keer bekeken. “Ik denk dat het goed também é ik em dit gebouw sterf, ik ben tenminste niet besmet”, zei een outro homem sarcastisch.

De Chengdu Gezondheiscommissie postte depois op haar officiële WeChat-account dat “prioriteit moet worden gegeven aan het veiligstellen van de levens van het public in het geval van aardbevingen, branden, overstromingen en andere rampan”.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info