Krijg je een boete als je met teenslippers rijdt? “In dit vakantieland moet je 80 euro betalen” | Dirigir

Het is verleidelijk tijdens de warme zomertemperaturen: je komt juist terug van het zwembad of het strand, je wil zo snel mogelijk terug naar huis en je bestlist daarom om op je slippersjdenug.te te Maar kan je daar een boete voor krijgen? En hoe zit ele conheceu de wetgeving em vakantielanden? Wij vroegen raad aan verkeersinstituut VIAS. “Em Spanje kan je een boete krijgen van 80 euros.”

Adolescentes de badslippers. Ze zijn allebei perfect om mee rond te wandelen op een strandboulevard of naast het zwembad. Maar mag je er ook mee autorijden? “In de Belgische wegcode staat er niets specifieks vermeld over de schoenen waarmee je mag rijden”, vertelt wordvoerder Stef Willems van VIAS. “Nós raden wel ten zeerste af om met teenslippers te rijden.”

“Als je zo’n chinelos aanhebt, heb je vaak niet voldoende grip op je pedalen om te kunnen remmen. Bovendien kunnen ze tussen je tenen wegglippen en ergens vasta komen te zitten, bijvoorbeeld onde éen van je pedalen. Dat kan para gevaarlijke toestanden zorgen. Je remafstand wordt er langer door en je geraakt mogelijk niet op tijd gestopt. Ook conheceu blote voeten de op hakken rijden, raden we af. Je blote voeten kunnen bijvoorbeeld van je pedalen glijden, waardoor je de controle over het stuur verliest.”

Bovendien zit er in onze wegcode nog een addertje onder het gras. “Também een ​​politieagent je manobras raras ziet uitvoeren en vaststelt dat dat komt omdat je met teenslippers, klompen of laarzen rondrijdt, kan die je wel een boete geven, van zo’n 174 euro. De wet zegt immers het volgende: “Elke bestuurder moet in staat zijn te sturen, en de vereiste lichaamsgeschiktheid en de nodige kennis en rijvaardigheid bezitten. Hij moet steeds in staat zijn alle nodige rijbewegingen uit te voeren en voortdurend zijn voertuig of zijn dieren goed in de hand hebben.”

READ  De “Groene Muur van Afrika” alavanca ook economisch veel op

França em Espanha

En hoe zit het met de regelgeving in vakantielanden zoals Frankrijk en Spanje? “Em Spanje krijg je een boete van 80 euro als je met chinelos rijdt”, zegt Willems. “Em Frankrijk bedraagt ​​​​het boetebedrag zelfs 90 euros.”

Tot slot heeft VIAS nog een laatste gouden tip om ‘slipperboetes’ te voorkomen: “Zorg dat je altijd een paar gemakkelijk sportschoenen in jwan hebt liggen. Die moeten niet duur zijn, maar vooral comfortabel. Je kan ze in de auto snel wisselen met je chinelos, en je vervelende boetes besparen.” Zo’n reservepaar é bovendien ook altijd handig als het zwaar onweert, en je andere schoenen doorweekt zijn.”

Lee ok

Betrapt conheceu een glaasje te veel op achter het stuur? Zo hoog zijn de boetes

Break of SUV: wie heeft de grootste kofferruimte? Onze autokenner zoekt het uit per merk en legt uit waarom we een ‘station wagon’ niet mogen onderschatten (+)

Met deze lak wordt je auto nooit meer gevaarlijk heet in de zon

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info