Kostte fraude em Alzheimer-onderzoek miljarden dólares e miljoenen levens?

Themabeld © Shutterstock

Het wetenschappelijke tijdschrift Science zegt bewijzen te hebben gevonden dat er gefraudeerd werd in een studie over Alzheimer uit 2006. Die studie, die destijds gepubliceerd werd in het wetenschappelijke magazine Natureza, vormde pode ser usado para vandag de base para o calcanhar wat medicatie en de behandeling van de ziekte. “Het is verwoestend nieuws dat een collega mij en de wetenschappelijke gemeenschap zo misleid heeft”, zegt neuroloog Karen Ashe, co-autor foi van het artikel.

Laurence TorckBron: NBC notícias, Ciência

Science, een van de meest gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften ter wereld, heeft ontdekt dat iedereen de afgelopen 16 jaar het verkeerde idee had over de orzaak van Alzheimer. Volgens wetenschappers zou een belangrijke studie over de ziekte uit 2006 namelijk vervalst zijn.

O estudo foi o trabalho de Sylvain Lesné, um neurowetenschapper e hoofddocent da Universiteit van Minnesota. Em zijn onderzoek wordt er verwezen naar een specifieke chemische verbinding – Aβ*56, de “amyloïde beta ster 56” – também oorzaak van geheugenverlies bij ratten.

Neste artigo, vervolgens e verbos diretos gelegd conheceram o bij de mens da doença de Alzheimer. De studie bevestigde zo de vele hypothesen die al jaren de ronde deden. De wetenschappelijke foram baseados em zich dan ook para verder onderzoek em ontwikkeling van medicatie op die studie.

Science zegt nu meer dan twintig “verdachte” papers de Lesné te hebben gevonden en er zou met meer dan 70 beelden in de studie geknoeid zijn waardoor de orzaak van de ziekte dus niet zou zijn correto. Use een studie van Harvard uit 2008 blijkt zelfs dat Aβ*56 niet eens terug te vinden valt in het menselijk weefsel.

LEI OK. Waarom gezond leven niet alleen goed é para je hart, maar ook para je brein (+)

“Scandal”

Ele foi klokkenluider dr. Mathew Schrag, neurowetenschapper aan de Vanderbilt Universiteit, o vorig jaar als eerste zijn bezorgdheid uitte over een mogelijke manipulatie van de Beelden. “Schandalig”, clique aqui em wetenschappelijke wereld, aangezien de studie decennilang een base vormde para veel onderzoekers e behandeling van de ziekte.

Indien het bedrog mesmo omvangrijk é também o het eerste gezicht lijkt, dan zijn de implicaties veel groter dan alleen het misleiden van tientallen miljarden aan financiering en miljoenen uren onderzoek de geduren geduren. Want sinds 2006 worden veel patiënten behandeld volgens de studie, wat wil zeggen dat patiënten die aan de ziekte overleden mogelijk ten onrechte gediagnosticeerd zijn als patiënten com outros ziekte. Diogenen bij wie dementie door andere oorzaken werd veroorzaakt, kregen misschien interecht te horen dat ze Alzheimer hadden.

LEI OK. Gemeente krijgt eigen Familiegroep Dementie: “Contact met lotgenoten geeft een sterk gevoel van verbondenheid” (+)

Studio intrekken

Karen Ashe, neurowetenschapper e professora da Universiteit van Minnesota die tevens co-autor is van de studie, wil de studie liefst in zijn geheel laten intrekken. “Na tientallen jaren te hebben geprobeerd om de ziekte te begrijpen, zodat patiënten behandeld kunnen worden, is dit verwoestend nieuws dat een collega mij en de wetenschappelijke gemeenschap”, ele efteeltle ken NBC.

De universiteit zelf liet weten zich ervan bewust te zijn dat er heel wat vragen zijn. “De universiteit zal doen wat nodig is om een ​​antwoord te vinden op de vele vragen”, clique em een ​​verklaring. Veja a revista Nature reageerde op de bezorgdheid die er momenteel heerst rond de studie: “Er zal zo spoedig mogelijk een redactionele reactie volgen.”

READ  Após Reação à Vacina Moderna Antiga Cicatriz de Vacinação BCG

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info