Koppel verliest vier kinderen in Kentucky na ‘een van de meest verwoestende overstromingen’, al 25 doden

De zeer zware overstromingen no estado americano do Kentucky hebben al minstens 25 mensenlevens geëist e meer dan 250 mensen zijn vermist. ‘Het zal voor veel gezinnen jaren duren om alles te herstellen.’

Ele fez o download do gekregen com o zware stormen en regenbuien. Em een ​​periode van 24 uur viel 13 tot 25 centimeter neerslag. Gouverneur Andy Beshear heeft para o Kentucky de noodtoestand uitgeroepen. Hij vreest dat het dodental nog wekenlang zal oplopen.

Beshear spreekt em een ​​verklaring van ‘een van de ergste en meest verwoestende overstromingen in de geschiedenis van Kentucky’. Volgens hem zullen honderden mensen hun huis verliezen. Veel wegen zijn op dit moment onbegaanbaar en vrijdagavond zaten zo’n 20.000 mensen in het gebied nog zonder stroom.

Het leger en de politie zijn ingezet om mensen com helicópteros en boten te evacueren en van daken te halen waar zij naartoe zijn gevlucht. Volgens Beshear é de materiële schade enorm. ‘Voor veel gezinnen zal het waarschijnlijk maanden, de zelfs jaren duren om alles weer te herstellen.’

Vier kinderen uit én gezin

Mais de 25 dodelijke slachtoffers zijn minstens zes kinderen, van wie er vier uit hetzelfde gezin komen. O jornal New York Times schrijft dat het gezin zich zo snel mogelijk klaarmaakte om te vertrekken toen het overstromingsalarm om twee uur’s nachts afging, maar toen de vier kinderen aangekleed waren, begon het water te al in open. De moeder, Amber Smith, en vader, Riley Noble, besloten om samen met de kinderen op het dak te kruipen.

Toen de trailer niet veel later dreigde te kantelen door het kolkende water, moest het op zoek naar een stevigere houvast. Uiteindelijk wisten ze zich vasto te klampen aan een boom em aan elkaar, maar de stroming era te sterk en de kinderen werden meegesleurd door het water. ‘Ze werden een voor een uit de armen van hun ouders getrokken.’ De lichamen van de kinderen, Maddison (8), Riley Jr. (6), Nevaeh (4) en Chance (2), werden mais tarde teruggevonden. De ouders overleefden de natuurramp.

READ  Zelenski: “Strijd om Severodonetsk bestlist het lot van oosten Oekraïne”

Ele é de tweede keer in ruim zeven maanden tijd dat Kentucky wordt getroffen door een natuurramp. Em dezembro vorig jaar werd de staat getroffen door tornado’s. Tientallen mensen kwamen daarbij om het leven en honderden mensen raakten gewond.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info