Koppel dat ‘ontsnapte’ uit Nederlandse quarantaine geeft hun versie van de feiten: “We kijken toe hoe de wereld ons criminelen noemt”

© ISOPIX

Het Spaans/Portuguese ‘quarantaine-koppel’ hoeft niet Langer in isolatie te blijven in Haren, in de provincie Groningen. Dat heft het Openbaar Ministerie Noord-Nederland hoje em dia. Het koppel geeft nu ook hun versie van de feiten: “De wereld zegt dat we criminelen zijn.”

Bron: BBC, De Telegraaf

De Português vrouw en Espaanse man werden zondag in quarantaine geplaatst in een hotel vlakbij de Nederlandse luchthaven Schiphol, omdat de vrouw na een vlucht vanuit Zuid-Afrika positief tinha obtido. Dat gebeurde nadat bekend werd dat in Zuid-Afrika de nieuwe omikronvariant van het coronavirus was ontdekt. Maar de vrouw foi ervan overtuigd dat ze een vals positieve test had afgelegd en zou voor een bijkomende test gevraagd hebben.

Ele deve ter cuidado com os resultados negativos do teste, mas sim com a política holandesa. Die zou hen gezegd hebben dat ze mochten vertrekken. Vervolgens name ze een taxi terug naar de luchthaven en gebruikten de negatieve PCR-tests die ze hadden afgenomen voordat ze aan boord gingen van hun vlucht uit Zuid-Afrika om op een vliegtuig naar stappenje.

Você pode ver o que está acontecendo com a porta de policia em seu isolamento em Universitair Medisch Centrum Groningen, localizado Beatrixoord em Haren.

“Criminela”

De wordvoerder van de Noord-Hollandse politie, Willem Gijtenbeek, vertel de BBC dat zij tot op dat moment geen bevoegdheid hadden om iemand te houden de vasta te zetten wegens het overtreden van de quarantaine. “Toen het echtpaar het hotel verliet, nam het hoofd van de veiligheidsdienst van Kennemerland echter wettelijke maatregelen vanwege het gevaar voor de volksgezondheid,” legde hij uit. De plaatselijke gezondheidsdienst van Kennemerland ontkende dat het echtpaar toestemming had gekregen om het hotel te verlaten. Het problem, zei een woordvoerder, was dat de quarantaine vrijwillig was, maar dat het echtpaar nog steeds de veranwoordelijkheid had om in isolatie te blijven.

Het koppel, dat uit Barcelona komt, zegt nu zich gecriminaliseerd en slecht behandeld te voelen. De twee beweren niet van plan te zijn geweest om te vluchten, maar clamen alle stappen for hun vertrek zorgvuldig te hebben doorlopen. We kijken toe hoe de wereld zegt dat we criminelen zijn met een verhaal dat gewoon een leugen is”, vertelde de vrouw.

Ondertussen raakte bekend dat het Spaans/Portugese koppel niet Langer in isolatie hoeft te blijven. Dat heft het Openbaar Ministerie Noord-Nederland hoje em dia. Het OM heeft dat besloten omdat de twee negatief hebben getest op corona. Eerder dinsdag liet de advocaat van het stel al weten dat ze vrijgelaten werden.

(sg)

READ  O Reino Unido incluirá as Ilhas Canárias em suas listas de viagens verdes

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info