Komt de verzekering tussen als er een boom op je woning valt? | MijnGidsName

IndependenteEen omgevallen boom kan heel wat schade veroorzaken. Meestal é het niemand zijn schuld, maar wie moet dan de veranwoordelijkheid dragen? Quer vergoedt de verzekering de schade? Independente.be gaat er dieper op in.


Porta Gianni D’Angelo, em samenwerking conheceu Independer


Última atualização:
22-09-22, 17:36

Wanneer een boom omvalt, moet je jezelf enkele vragen stellen. A tempestade foi hevig? É er schade? En van wie is de boom? Een boom op privéterrein é in principe altijd eigendom van de eigenaar of verhuurder. De huurder hoeft nooit een van zijn verzekeraars aan te spreken. Hij moet iteraard de verhuurder wel inlichten.

Een brandverzekering afsluiten? Vergelijk hier aanbiedingen van verschillende verzekeraars.

Schade door storm: brandverzekering

Elke schade aan een gebouw door een erkende storm valt onder de brandverzekering van de eigenaar of verhuurder. Tempestade é superada em niemand é veranwoordelijk.

Wettelijk gezien é er sprake van storm als het KMI windstoten van 100 km/u de meer meet. De meeste verzekeraars leggen de lat lager. Zodra er windstoten van 80 km/u zijn vastgesteld, geven ze dekking. Of ze doen dat ook als er in de nabije omgeving verschillende gevallen van stormschade zijn.

Stel: jouw boom valt door een hevige storm om op de woning van jouw buur. Dan kunnen de buren daarvoor hun eigen brandverzekering aanspreken. Em hoeverre die brandverzekering de schade kan terugvorderen op jou, hangt af van de hevigheid van de storm en de ‘gezondheidstoestand’ van jouw boom.

Veja bem: Dit moet je doen als jouw wining beschadigd is door een storm

READ  Bancos do sul da Europa enfrentam os maiores riscos climáticos

Geen schade door derden of overmacht: familiale verzekering

Além disso, o gestor de mão-de-obra não está em situação de situação. Wanneer een zieke boom door een wind com een ​​snelheid van 60 km/u op een huis valt, zijn er verschillende opties.

Valt jouw boom op je eigen huis, dan komt de brandverzekering meestal niet tussen, want het stormde niet. Kijk voor de zekerheid wel de algemene voorwaarden van jouw verzekeringspolis na.

Valt jouw boom op het huis van je buren? Dan kan je buur jou verantwoordelijk stellen voor de schade. Je kan als eigenaar van de boom dan je familiale verzekering inroepen om de schade te betalen. Voor alle duidelijkheid: het gaat dan een situatie waarin er geen sprake is van ‘bewuste nalatigheid’. A família polis dekt em princípio alle schade die door jouw fout ontstaan ​​is.Een family verzekering voorziet meestal een franchise of vrijstelling die jeerst moet betalen. Heb je geen familiale verzekering? Dan zal je de schade zélf moeten betalen. Leia mais sobre a noz de uma família e verzekering.

Leia sobre Independer.be:

Berço? Deze verzekeringen zijn een must voor studenten

Huurdersverzekering: 4 verrassende dingen die je terugbetaald krijgt

Heb je geen inboedelverzekering? Dit arriscado loop je

Dit artikel é você aangeboden door onze parceiro Independer.be.
O Independer.be é uma ferramenta que ajuda você a verificá-la e a ajudá-la.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info