“Kom niet meer naar luchthaven”: Chaos op Schiphol op drukste dag in jaren na wilde staking KLM-personeel | Buytenland

Grondmedewerkers da KLM hebben zaterdagochtend op de Nederlandse luchthaven Schiphol het werk neergelegd. Het personeel, dat vliegtuigen laadt en lost, vreest zijn baan kwijt te raken omdat de luchtvaartmaatschappij een deel van het werk wil uitbesteden. É possível obter ajuda de clientes da KLM e parceiros da KLM, bem como naar Zaventem. Inmiddels está apostando voorbij.

O staking da KLM-medewerkers em Schiphol está disponível. Dat zegt Joost van Doesburg, campagneleider Schiphol bij vakbond FNV. Pessoal dat zich onde mais bezighoudt encontrou o transporte de vracht em bagagem legde uit onvrede over de werkdruk en de pertencer zaterdagochtend 06.00 uur het werk neer. Daardoor werden tientallen vluchten geannuleerd.

Een wilde staking wil zeggen dat die niet door de vakbond é georganiseerd. Volgens vakbond FNV, o bereid was om te bemiddelen, é encontrado no oog op de veiligheid het werk weer opgepakt. Op de luchthaven werd het te druk en Schiphol riep alle reizigers op niet meer te komen. Ondertussen zijn de fritten op de A4 bij Schiphol gesloten.

Iniciar vaga

De staking komt op het drukste moment op de luchthaven in Jaren, anangezien in Nederland net de meivakantie está começando. Zaterdag reizenou 195.000 passageiros via Schiphol. Dat leidt al tot lange wachtrijen, vanwege personeelstekorten. Ook é vanwege onderhoud aan twee landingsbanen het aantal vluchten beperkt.

De grondmedewerkers parou om zes uur’s ochtends met werken. Vliegtuigen van KLM e van parceiros da KLM, zoals Delta e Air France, o op Schiphol landen worden ook uitgeladen. Personeel zorgt er nog wel voor dat mensen het vliegtuig kunnen verlaten. Maar koffers en tassen blijven in het ruim. Dat leidde direto para vertragingen van KLM-vluchten aberto para tot een half uur een een groot aantal gatewijzigingen. Ook é een aantal vluchten geannuleerd.

READ  Open deur: CEO Stellantis vindt nieuwe auto's te duur

No loop van de voormiddag riep Schiphol alle reizigers op niet meer naar de luchthaven te komen. Iets na 12 uur’s middags werden ook de fritten van de A4 bij Schiphol afgesloten, meldt Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. O Reden é o grande Drukte Op de Luchthaven. Het gaat om passagiers for alle vluchten, dus ook de vluchten die niet door KLM worden uitgevoerd. De oproep geldt in ieder geval voor mensen die para zaterdag 15.00 uur zouden vertrekken. Reizigers wordt geadviseerd om contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappijen.

Reizigers em een ​​vertrekhal van Schiphol. © ANP

Melhor

Volgens vakbond FNV Luchtvaart tinha todos os 150 platformmedewerkers da KLM het werk neergelegd. O cartão de crédito da KLM é o cartão de crédito mais recente em Schiphol e foi feito para o futuro de qualquer lugar de todos os tipos. “Donderdagavond ontvingen zij een mail, met daarin de mededeling dat platformwerkzaamheden deels worden uitbesteed aan een andere afhandelaar,” zegt vakbondsbestuurder Joost van Doesburg.

É uma combinação de KLM com o grondpersoneel blijkt dat gaat om uitbesteding van een van de werkzaamheden in of meivakantie en de zomer aan Viggo, dat vorig jaar op Schiphol neerstreek. Você pode ler todas as palavras da KLM-leiding.

“De verschillende maatregelen die we hebben genoman om de bezetting zo snel mogelijk te verhogen, blijken niet voldoende”, schrijft KLM in een mededeling aan het grondpersoneel. “Er stromen nog steeds onvoldoende mensen in en het ziekteverzuim is nog steeds hoog.”

Laag loon

Volgens vakbond FNV komt dat echter doordat KLM onvoldoende loon en te slechte arbeidsvoorwaarden biedt. “Volgens de medewerkers wordt dat veroorzaakt door de zeer slechte arbeidsvoorwaarden, het lage loon en alleen flexibele contracten. Daar weigert KLM iets aan te doen.”

Vorig jaar stapte KLM-dochter Transavia al over van het moederbedrijf naar de Nederlandse afhandelaar Viggo. Dat werd daarmee de achtste afhandelaar op de luchthaven. De onderlinge concurrentiestrijd tussen die bedrijven leidter er volgens FNV al jaren toe dat de arbeidsvoorwaarden slecht zijn en de lonen laag.

Aeroporto de Bruxelas

No Aeroporto de Bruxelas, zijn er zaterdagochtend intussen twee vertrekkende en twee aankomende KLM-vluchten naar en van Amsterdam geschrapt, zo leest de website van de luchthavenuitbater. Ook een vertrekkende vlucht en een aankomende in de vooravond zijn geschrapt. Eerder foi a primeira versão do site para vertergingen para twee vluchten. Er staat momenteel nog én aankomende vlucht op de planning ‘s avonds.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info