Klanten als levend schild bij grote overval in Brazilianans winkelcentrum | Buytenland

Een winkelcentrum na cidade brasileira do Rio de Janeiro foi zaterdagavond het decor van een grootschalige overval, waarbij klanten werden gegijzeld en een bewaker werd doodgeschoten. Een Nederlandse toerist die net in de stad era aangekomen, werd ongewild getuige van een wildwestschietpartij. “Ik heb zoiets nog nooit in Europa gezien.”

De brute overval no Village Mall, e um luxuoso winkelcentrum no oeste da cidade, não tinha o melhor de nós e de actiefilm. Twaalf criminelen kwamen gewapend aan op zes motorfietsen en bestormden met een hoop heisa het gebouw. Ze schreeuwden dat het om een ​​overval ging en hielden zowel klanten als winkelmedewerkers onder schot. Sommigen werden zelfs als levend schild gebruikt zodat de overvallers zonder ingrijpen van de politie een juwelier konden saques.

Tietallen Schoten

Volgens verschillende Braziliananse media, die met ooggetuigen spraken, werden tientallen schoten gelost tussen de overvallers en politieagenten. Een 49 jarige bewaker werd in zijn gezicht geschoten en overleed ter plaatse. Ook zou een van de overvallers op straat zijn doodgeschoten door de politie. Diversos anderen raakten gewond. No winkelcentrum foi er sprake van grote paniek, blijkt uit ooggetuigenverklaringen.

“Nós waren in een winkel vlak bij de juwelier, toen de verkoopster ineens hard wegrende. Ze begon te schreeuwen dat er een schot viel, toen renden we ook weg. Tínhamos veilige weg naar buiten gevonden”, zegt ooggetuige Luiza tegen Braziliananse media. “Ik heb veel schoten gehoord. Ik ben in de Apple Store, também conheci outras pessoas. We wachten op meer informatie om naar buiten te gaan”, zei een também ooggetuige ten tijde van de overval. Een andere klant verklaarde in een vuurgevecht te zijn beland. “Ik verstop me nu in een restaurant.”

READ  Os estudiosos agora podem "apertar as mãos" com o livro | Bíblia Ciência

Tekst gaat verder onder de tweet


nederlander getuige

Voor het oog van de camera reageerde een Nederlandse toerist zichtbaar aangeslagen. “Dit was mijn eerste dag in Brazilië”. Ik was erg bang”, aldus de man, die Ricardo wordt genoemd. ‘Ik heb zoiets nog nooit in Europa gezien.’ Volgens de Braziliaanse politie gingen de overvallers ervandoor met een onbekende hoeveelheid juwelen en sieraden. Tijdens hun vlucht stalen ze nog een motor van een klant van het winkelcentrum. ‘Ik ging naar buiten om mezelf in veiligheid te brengen. Ik zag toen dat ze mijn motor hadden meegenomen”, zegt de eigenaar van de motor. “Er waren veel schoten, mensen reden, sommige mensen werden gegijzeld. Nós advertimos erg bang. Het ergste tinha ons kunnen overkomen. Ele foi um momento intenso de calcanhar.”

O Village Mall é um centro de luxo na Barra da Tijuca, e uma população de luxo no oeste do Rio de Janeiro. De zaak, geopend em dezembro de 2012, heeft meer dan 90 winkels, waaronder internationale merken en grote name in de nationale detailhandel. Em uma das melhores opções de lojas do Village Mall. “Het winkelcentrum laat weten samen te werken met de bevoegde autoriten om de feiten op te holderen.”

READ  Rússia vaia vanwege Litouwse blokkade van Kaliningrado: “Dit is een ongeziene schending” | Buytenland


LEI OK. Arena stort em bij stierenrennen na Colômbia: momento beelden tonen dat zes tribunes omlaag komen

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info