Kan Portugal de anvoer van lítio verzekeren?

O Português olieconcern Galp Energia en de Zweedse produtor de bateria elétrica Northvolt gaan samen een fábrica de refinação de lítio bouwen na van de buurt Lisboa. Volgens ao lado de palavras et een van de grootste fabrieken van Europa. De bouw begint nu en de fabriek zal naar verwachting in 2025 Volledig Operationeel zijn.

De fabriek zal 40 km dez zuiden van Lissabon worden ingeplant, een posição estratégica, omdat deze locatie “toegang tot het spoorwegnetwerk en de Havenfaciliten” mogelijk maakt, zegt Galp Energia. De faciliten zullen sterk ontwikkeld worden en zullen jaarlijks tussen de 28.000 em 35.000 toneladas de hidróxido de lítio produtor. Een volume om longeveer 700.000 Elektrische Voertuigen (de 50 GWh) uit te enferruja. Dit is een mooi begin, também je weet dat de verkoop van nieuwe auto’s in Europa ongeveer 12 miljoen eenheden per jaar bedraagt ​​​​(wanneer er geen crisis is).

Serviços cruciais

Une usine de raffinage de lítio pour les baterias de voitures eléctricas sera construite au Portugal.

Zoals que molhamos é lítio een escritores crucial mineral para a bateria de automóveis elétricos e eletrônicos é o momento da produção completo, waardoor de prijzen explodir. Natuurlijk vergroot de oorlog em Oekraïne dit fenomeen, maar de situatie is zo kritiek dat zelfs China zich er zorgen sobre o início da fabricação. De verwachting é inderdaad dat de vraag de komende maanden met 26% zal groeien, wat de behoefte op 450.000 ton zou brengen. Een volume dat 10.000 ton hoger ligt e huidige productie en dat erg onder druk komt door de geopolitieke spanningen.

De inplanting van deze fabricar dentro Portugal é iteraard geen toeval. De bodem van dit Europese land zit inderdaad vol met dit edelmetaal lítio. Het é dus een kwestie van ervan te profiteren em er een belangrijke economische activiteit van te maken, zei de baas van Galp Energia.

READ  Pequim diz a empresas de energia que a China não tolerará escassez de energia Notícias

No total, bevat 10% de Portugese bodem lítio, as reservas die zo belangrijk zijn dat ze Europa in staat zouden stellen zelfvoorzienend te zijn for lítio, terwijl vandaag 86% onze consumo wordt geïmported.

Gezien de huidige transitie-uitdagingen tensão de Comissão Europeia deze kwestie iteraard op de voet en moedigt zij dit projeto volledig aannet als de Portugese regering, die hiermee banen en een nationale knowhow wil creëren.

Une usine de raffinage de lítio pour les baterias de voitures eléctricas sera construite au Portugal.

De Regeneração portuguesa maakte dus haar keuze en gafe começar fevereiro de toestemming para ganhando van het witte goud lítio – em maar liefst zes regio’s van het land. De exploitatie van de 60.000 ton bekende reservas zal dus in de komende maanden beginnen, wat zal leiden tot de oprichting van een geïntegreerde waardeketen in het land om het bateria- en elektrische mobiliteitsecosysteem van de Europese Unie te bevoorraden. De regering heeft angekondigd dat de vencimento em exploitatie zal plaatsvinden binnen een militante estritowat dus goed nieuws zou zijn voor onze energietransitie. Hopelijk zal deze onafhankelijkheid op termijn de prijs van elektrische auto’s verlagen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info