Kan je iets eten om te voorkomen dat muggen je meer steken? | Eten

Hoewel de muggenplaag momenteel nog meevalt, houden we ons hart al vasto voor slapeloze nachten door de zoemende beestjes. Om ze te verjagen, doen er heel wat feiten en fabels de ronde. Helpt het echt om knoflook en citroen te eten? En heeft wat je eet een effect op hoe graag muggen jou bijten? Nós conhecemos um especialista em Bart Knols.

“Om te beginnen zijn er natuurlijk meerdere redenen voor waarom de ene mens aantrekkelijker is for muggen e andere”, começou o especialista holandês Bart Knols, autor de ‘De Mug’. “Zo speelt je genetische achtergrond een rol, net als de zuurtegraad van je huid en wat je eet. Voeding komt immers in ons zweet terecht, wat door of huidporiën wordt afgescheiden, maar de bacteriële afbraak van dat zweet verschilt van persoon tot persoon. Daardoor gaat iedereen een andere mix van geurstoffen vrijgeven.”

Er wordt wel degelijk nagedacht over de mogelijkheden om dat laatste mecanismo te beïnvloeden. “Op lange termijn zouden we de bacteriën op onze huid via een probioticapilletje moeten kunnen ‘sturen’ om alleen nog maar die stoffen aan te maken die muggen afstoten. Voorlopig zijn we echter nog niet in staat om de ‘goede’ bacteriën op onze huid te vermenigvuldigen.”

Zoet bloed en knoflook

Nochtans circuleren er genoeg ‘dicas en tricks’ die beweren dat ze ervoor kunnen zorgen dat de zoemende mug jou gerust laat. Zo klinkt een fabeltje dat het eten van knoflook je minder popular maakt bij de kleine pretbedervers, maar onderzoek heeft late zien dat er helemaal geen verband is tussen beide. “Een tweede ‘wijsheid’ die je vaak on-line ziet opduiken, é de kracht de vitamina B. Toch é bom de trabalhar de vitaminapreparaat nooit bewezen.”

READ  Duas mulheres holandesas no tribunal após agredirem um entregador de pizza de 17 anos | No exterior

Hetzelfde geldt para o consumidor de suiker: er gaat de ronde dat zoet bloed muggen aantrekt. “Muggen hebben echt geen enkele interesse in hoe zoet jouw bloed al dan niet is”, weerlegt Knols dit gerucht. “Suiker halen ze zelf uit nectar of plantensappen, niet uit jouw bloed.” Waar ze wel naar op zoek zijn? “Eiwitten, zodat ze eitjes kunnen produtor.”

Het gaat de ronde dat knoflook je minder aantrekkelijk maakt bij muggen, maar er blijkt geen wetenschappelijk bewijs for the bestaan. © © Marianna Day Massey/ZUMA/Corbi

Hoe meer álcool, hoe meer muggenbeten?

Ook over alcohol wordt regelmatig gezegd dat het jou aantrekkelijker maakt for muggen. “Een verhaal waar zowel het grote publiek als de pers van blijft smullen”, aldus de Specialist. daar geen deel van uit.”


Citar

Em Burkina Faso, também há um que você pode fazer com que você possa beber mais, mas também que você pode fazer isso, mas você pode ler mais de um dia na verte verte niet op diegene die je bij ons terugvindt in Belgisch bivel zovel.

Bart Knols

Ele é onderzoek waarop deze stelling gebaseerd is, komt uit het Japan van de jaren 90 en werd uitgevoerd met de Aziatische tijgermug. Niet de mug die meestal in onze regionen voorkomt. En dan is er ook nog het feit dat Japanners alcohol helemaal anders afbreken dan westerlingen, omdat ze bepaalde enzima in hun lichaam missen. Een mais wetenschappelijke proef die deze stelling Claimt, heeft zijn oorsprong em Burkina Faso. “Daar werd aangetoond dat mensen die van een tradicional gefermenteerde maïspap dronken inderdaad verleidelijker werden voor muggen. Gefermenteerde mais zit ook em Belgische bieren zoals Leffe of Duvel, maar dat buitenlandse brouwsel lijkt in verste verte niet op de versie in ons bier, door dus die bevindingen kan je helemaal niet rehit.

Citroen om muggen te verjagen

En dan blijft nog dé bekendste mythe over: citroen om muggen te verjagen. Werkt het alleen in de vorm van stickers of polsbandjes of ook als je citroen eet? “Citroen eten of drinken helpt helemaal niets”, aldus Knols. “Meer zelfs: de verkoop van citronella-olie em polsbandjes de via kaarsen é de grootste volksmisleiding ooit”. Waarom die adviezen zo alomtegenwoordig de ronde blijven doen? Zodra iemand iets eet en hij niet gebeten wordt, denkt die personsoon al snel dat iets helpt. Maar dat é niet altijd het geval. Misschien vlogen er op dat moment gewoon geen muggen in jouw kamer”, stelt hij. -aan-mond-reclame en online reclame sturen bedenkelijke oplossingen de wereld rond. zijn wat precies.”

Olhar:

“Hoe warmer het wordt, hoe sneller meelmotten groeien”: professor waarschuwt voor beestjes in droge voeding en geeft oplossingen (+)

Zonnebloemolie wordt schaarser en duurder: welke alternatieven zijn er en moeten we daar meer voor betalen? (+)

15 procent van de Belgen hebben last van nierstenen. Especialistas delen oplossingen: “Zout is niet het enige voedingsmiddel waarmee je moet opletten” (+)We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info