Kan het kwaad om met je benen over elkaar te zitten?

Também abrimos o estoque do banco gaan zitten, é bijna een automatische beweging om onze benin sobre elkaar te doen. Iedereen heeft daarbij een andere preferência: links sobre direitos de andersom. Ele também é natural. Maar is het wel goed voor je om zo te zitten?

Benen sobre elkaar

De nós nou achter ons bureau, em een ​​café de in de wachtkamer bij de huisarts zitten: fizemos bijna altijd onze benen over elkaar. Met de benen gekruist zitten é para veel mensen een prettige zithouding. O rechtop pode ser feito com o nome do makkelijker, quer que ele seja gestado em je buikspieren worden minder aangespannen. Draag je een rok of een jurk? Dan é de perna cruzada ook nog eens ideal om tegen inkijk te beschermen.

Schadelijk de niet?

Hoewel het misschien goed voelt om conheci je benen sobre elkaar te zitten, wil dit niet per se zeggen dat het ook goed is om te doen. Busca tont bijvoorbeeld een onderzoek uit 2014 também bewijs. Em dat onderzoek é aangetoond dat mensen die langer dan drie uur por dag hun benen kruisen sneller een slechte houding krijgen dan mensen die dat niet doen.

Een mais onderzoek uit 2015 laat echter zien dat voorover zitten slecht is for je houding. Met je benen over elkaar zitten bleek niet de razão principal te zijn dat mensen problemen kregen met hun houding. Het advisa van Busca was dan ook dat je regelmatig van zithouding moet wisselen gedurende de dag. Dan beperk je de schade zoveel mogelijk.

READ  Diretor da OPAS roept op tot dichten immunisatiekloven voor alle vacinas

Pijn em Gewrichten

Er zijn echter wel degelijk mensen die klachten ervaren door het kruisen van de benen. Zo Meldt Saúde da Mulher dat het voor meer druk op de gewrichten en bilspieren zorgt. Ook kunnen gekruiste benen leiden tot een hogere bloeddruk, schrijft Max VandaagGenericName. Zit je lang conheceu je benen over elkaar? Dan kun je última krijgen van tintelingen de een slapend sido.

Tot slot klinken er vaak geluiden dat de perna cruzada para spataderen kan zorgen. Daar é nog geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan, dus er é geen bewijs voor. Toch snapt hoogleraar dermatologia Tamar Nijsten van Erasmus MC de gedachtegang wel, vertelt ze aan de Volkskrant. Bij gekruiste benen ontstaat er namelijk druk op de aders, waardoor spataderen kunnen ontstaan. Ze meldt er alleen bij dat er nog veel andere risicofactoren zijn die een grotere rol spelen (zoals overgewicht of ouderdom).

Hoe erg é het?

Kortom: het is niet schadelijk om met je benen over elkaar heen te zitten. De meeste mensen krijgen er geen (langdurig) klachten van. Will je elke vorm van klachten voorkomen? Zorg er dan voor dat je gedurende de dag vaak van houding wisselt.

Bron: Dicas em Weetjes | Beeld: BrunoPress, Bad Teacher

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info