Jonas Rickaert: “Specialisten in België hadden me anageraden om te stoppen met koersen” | wielrennen

Kopzorgen para Jonas Rickaert van Alpecin-Fenix: een van de beste loodsen no peloton sukkelt encontrou 2 problemas. Ele é een “knik” e een vernauwing aan de vertakking van de linkerliesslagader. Ele também é enkel een “knik” em rechterliesslagader. O que foi feito para Rickaerts carrière? O que você quer com a bênção para ele vervolg van een carrière als wielrenner? Nós apostamos em um pouco de Rickaert zelf e Kris Van der Mieren, hoofdarts de ciclismo belga.

Een vernauwde liesslagader é een vrij gekend fenomeen. Het komt hoofdzakelijk para bij wielrenners die vele quilômetros afmalen. Door het veelvuldig ofhet van het been – in de typische voorovergebogen houding op een koersfiets – komt er een afknapping van de slagader of het typische “knikje”.

Em vele gevallen komt ter hoogte van het befaamde knikje een klein letel aan de binnenkant van het bloedvat, waardoor het gaat verdikken. Dat herstelproces herhaalt zich keer op keer. Op termijn krijg je dus een vernauwing in die slagader.

“Iemand die af en toe gaat fietsen, zal er nooit last van krijgen”, vertelt sportarts Kris Van der Mieren.

Door de vernauwing komter dus veel minder zuurstofrijk bloed in de spieren, waardoor het ene been na enkele uren fietsen nog perfect aanvoelt. Ele também foi conhecido de vernauwde liesslagader is helemaal verzuurd.

“Hoe dieper je in de beugel kruipt, hoe meer de slagader afgeknapt is en hoe meer je er last van gaat krijgen”, também de bondsarts do ciclismo belga.

“Na Bélgica stonden ze niet te springen om me te opereren”

Jonas Rickaert kreeg para o último em Parijs-Nice, waar hij lichte pijn voelde. Em Gent-Wevelgem kreeg hij meer last, omdat hij dieper in beugel mais kruipen door het snellere tempo.

Faça os testes de ploegarts de Alpecin-Fenix ​​​​heeft hij drie tests laten uitvoeren para o werking van het zenuwstelsel. Deze waren negatief. Daarna heeft hijeen CT-scan gedaan rond de work van zijn liesslagader.

“O especialista zei: “De liesslagader zal het wel niet zijn, maar we doen deze test om zaken uit te sluiten””, vertelt Jonas Rickaert. “Mais tarde kreeg ik het resultaat dat deze test wel positief foi.”

Em het ziekenhuis van Roeselare en Gent stonden ze er weigerachtig tegenover, omdat het een a delicada operatie foi en ze er te weinigerring mee hadden.

“In België stonden de chirurgen niet te springen om een ​​operatie aan deliesslagader uit te voeren”, zegt Rickaert. “Ze hebben me aangeraden om te stoppen met koersen, omdat het niet levensbedreigend is.”

Dit was natuurlijk geen optie voor Rickaert, want anders zag hij zijn droomjob em duigen vallen.

“Outra opção foi om eens advies in the winnen in het Máxima MC ziekenhuis in Eindhoven”, vertelt hij verder. “Daar gaan ze mijn linkerliesslagader aanpakken.”

“Voorlopig blijven ze nog van de rechterliesslagader af, omdat het nog 100% zuurstofrijk bloed doorlaat. Zolang dat ik er geen last van krijg, é een operatie aan liesslagader niet aan de orde.”

(Lees verder onder de Instagram post)

“85% kans op volledig herstel, maar ook 15% op gedeeltelijk herstel”

“Bij een slagaderoperatie gaat geen enkele vaatchirurg op voorhand zeggen dat het eindresultaat 100% sucesvol is”, vertelt bondsarts Kris Van der Mieren. “Niemand kan op voorhand zeggen of een renner op zijn oude niveau terugkomt.”

Foi o que aconteceu com Jonas Rickaert. “Dr Schep, sportarts in het Máxima MC ziekenhuis, zei dat er 85% kans foi op volledig herstel, mas 15% op gedeeltelijk herstel.”

É melhor ter sido feito por profissionais da área e een lieslagaderoperatie hebben moeten ondergaan zoals Fabio Aru, Maud Kaptheijns, Theo Bos, Pauline Ferrand-Prévot, Steven Kruijswijk, Annemiek van Vleuten e Bert De Backer.

O luxemburguês Bob Jungels foi lançado no início do período de 2008, e também encontrou o grande talento geral da van “The Wolfpack”. Na een operatie heeft hij nooit meer zijn oude niveau gehaald.

“Wanneer je te snel start om de revalidatie aan te vatten, is de kans groter dat je het resultaat gaat benadelen”

Een “rustige” revalidatie é heel belangrijk. Het voorkomen dat er littekenweefsels
op de herstelde wonde komt, é crucial.

“Dan mag je door de beste chirurg geopereerd zijn. Wanneer je te snel start om de revalidatie aan te vatten, is of kans groter dat je het resultat gaat benadelen”, vertelt de bondsarts.

Op de stelling dat elke wielrenner gretig é om snel te beginnen aan de revalidatie om zo sneller weer top te zijn, é sportarts Van der Mieren heel duidelijk.

“Soms kan het geen kwaad om iemand schrik aan te jagen om een ​​duidelijk signaal te geven. De resto van hun carrière staat op het spel”, zegt Van der Mieren.

“Voordat ze de kantjes ervan af gaan rijden, zouden ze beter eens 2 keer goed nadenken”, vertelt hij verder. “Beter een maand te veel rust dan te snel te starten met de revalidatie.”

Soms kan het geen kwaad om renners schrik aan te jagen om een ​​duidelijk signaal te geven. De resto do carro staat op het spel. Voordat ze de kantjes ervan af gaan rijden, zouden ze beter eens 2 keer goed nadenken.

Kris Van der Mieren, bondarts Ciclismo belga

Na zijn operatie – die gepland staat op 23 juni – heeft Rickaert het advies gekregen van de arts om de eerste twee weken “platte rust” te nemen, omdat eerst de wonder – ter hoogte van de slagader – volledig mozijnzen.

Na twee weken start zijn revalidatie, waar hij stilletjes mag beginnen met wandelen, zwemmen en aquajogging om conditioneel niet te veel te verliezen.

“Na vier weken mag ik op de hometrainer beginnen te fietsen. Na enkele maanden volgt de koersfiets”, vertelt Rickaert. “Volgens sportarts Dr. Schep zou ik na 5 a 6 maanden terug mogen koersen”, besluit hij.

READ  A Agência Mundial Antidopagem (WADA) tem a certeza: “A Ucrânia está trapaceando em amostras de dopagem” | Mais esportes

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info