Johnson: “Ik vertrek met opgeheven hoofd” | Buytenland

Tijdens het wekelijkse vragenuurtje no het parlement britânico Boris Johnson zich strijdvaardig opgesteld. “Binnenkort vertrek ik met opgeheven hoofd”, klonk het.


SVM


Última atualização:
17:32


Bron:
Belga

“Ele é absoluut waar dat ik vertrek op een moment dat ik niet heb gekozen”, zei de leider van de Conservatieven. “Maar ik ben trots op het teamwerk en het leiderschap van mijn ambtstermijn.” Hij verwees naar de Brexit, de vaccinatiecampagne tegen Covid-19 e de “beslissende rol” de Londen na de “brutale invasie” de Rusland em Oekraïne.

De Britse premier Boris Johnson. © AFP

Aan het start van de sessie speelden zich enkele chaotische scènes af. Twee parlementsleden van de Schotse Alba Party riepen luidkeels op tot een onafhankelijkheidsreferendum para hun landsdeel zonder het woord te krijgen. Spreker Lindsay Hoyle foi zichtbaar overstuur en riep “Orde!” pt “Hou je mond de ga weg”. De twee parlementsleden werden nadien weggestuurd uit de zaal.

Spreker Lindsay Hoyle.

Spreker Lindsay Hoyle. © Foto Notícias

Motie van wantrouwen

Er zal ook een motie van wantrouwen in het parlement komen. De focus ligt daar echter op het vertrouwen in regering als geheel e niet alleen in Johnson. De regering tinha eerder een geplande motie van de Labor-oppositie voor een motie van wantrouwen tegen Johnson geblokkeerd. Johnson estará em funcionamento até 5 de setembro e será lançado. De Labourpartij wilde hem conheceu de motie dwingen zijn ambt onmiddellijk te verlaten. Ele é echter de vraag de hiervoor een meerderheid zou gevonden zijn.

Johnson trad vorige semana também participa de uma enorme druk van zijn fractie en kabinet. De premier tinha eerder schandaal na schandaal meegemaakt. A seleção é feita para qualquer opção de loopt vandaag verde.

Veja bem: dit zijn de mogelijke opvolgers van Boris Johnson

READ  Centenas de tartarugas mortas encontradas em uma praia mexicana os animais

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

DETRASDELANOTICIA.COM.DO PARTICIPE DO PROGRAMA ASSOCIADO DA AMAZON SERVICES LLC, UM PROGRAMA DE PUBLICIDADE DE AFILIADOS PROJETADO PARA FORNECER AOS SITES UM MEIO DE GANHAR CUSTOS DE PUBLICIDADE DENTRO E EM CONEXÃO COM AMAZON.IT. AMAZON, O LOGOTIPO AMAZON, AMAZONSUPPLY E O LOGOTIPO AMAZONSUPPLY SÃO MARCAS REGISTRADAS DA AMAZON.IT, INC. OU SUAS AFILIADAS. COMO ASSOCIADO DA AMAZON, GANHAMOS COMISSÕES DE AFILIADOS EM COMPRAS ELEGÍVEIS. OBRIGADO AMAZON POR NOS AJUDAR A PAGAR AS TAXAS DO NOSSO SITE! TODAS AS IMAGENS DE PRODUTOS SÃO DE PROPRIEDADE DA AMAZON.IT E DE SEUS VENDEDORES.
guiadigital.info